fbpixel

Search icon
Search
Αυτή είναι η μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια εισπράξεων
ARTS & CULTURE

Αυτή είναι η μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια εισπράξεων

Η πολύ αναμενόμενη συνέχεια είναι ήδη η κορυφαία ταινία του 2024 – και τα ορόσημο συνεχίζουν να έρχονται


Η ταινία «Inside Out 2» ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office και είναι η μόνη ταινία κινουμένων σχεδίων που πέρασε ποτέ αυτό το επιθυμητό ορόσημο.

Παρόλο που 55 ταινίες κέρδισαν 1 δισ. δολ. παγκοσμίως (που αποτελούνται από εγχώριες και διεθνείς πωλήσεις εισιτηρίων), μόνο 12 έχουν καταφέρει να επιτύχουν αυτό το σημείο μόνο από τις υπερπόντιες αγορές . Ενώ το 2019 η ταινία του Disney «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» κέρδισε το απίστευτο ποσό των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων διεθνώς, το στούντιο έχει κατηγοριοποιήσει το ριμέικ ως live-action. Έτσι, το «Inside Out 2» είναι τεχνικά η πρώτη κινουμένη έκδοση που εντάχθηκε στο πολυπόθητο κλαμπ.

Το να φτάσει μια ταινία στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια σημαίνει ότι το «Inside Out 2» αντηχεί σχεδόν παντού, αλλά οι κορυφαίες ξένες αγορές είναι το Μεξικό (102,2 εκατομμύρια δολάρια), η Βραζιλία 80 εκατομμύρια δολάρια, το Ηνωμένο Βασίλειο 72,7 εκατομμύρια δολάρια), η Γαλλία 62,6 εκατομμύρια δολάρια και η Κορέα 60,8 εκατομμύρια δολάρια).

64ikyptvazmypgehzpexk2ogha.jpg

«Είμαστε απολύτως ενθουσιασμένοι που φτάσαμε σε αυτό το εκπληκτικό ορόσημο σε χρόνο ρεκόρ, και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το παγκόσμιο κοινό θα εμφανιστεί για μια σπουδαία ταινία», δήλωσε ο Tony Chambers, EVP, Theatre Distribution. «Η αξιοσημείωτη επιτυχία της ταινίας είναι μια απόδειξη όχι μόνο της απίστευτης δημιουργικότητας της ομάδας Pixar αλλά και ένα παράδειγμα του κινηματογράφου στα καλύτερά της. «Δεν είμαστε ένα στούντιο κινουμένων σχεδίων – λέμε ότι είμαστε, αλλά τελικά είμαστε ένα στούντιο αφήγησης παραμυθιών», είπε. «Μπορεί να νομίζετε ότι οι ταινίες μας αφορούν αυτοκίνητα ή έντομα ή τέρατα, αλλά στην πραγματικότητα είναι για μας στον πυρήνα. Πρόκειται για τις εμπειρίες μας ως ανθρώπινες όντα που ελπίζουμε ότι τότε θα συντονιστούν με το κοινό».

Υπήρξε ένα πολύ δυνατό καλοκαίρι για την Disney με κυκλοφορίες δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τη δεύτερη να είναι η ταινία της Marvel «Deadpool & Wolverine.» Για να δώσουμε μια αίσθηση της επιδεξιότητας του «Inside Out 2» από το διεθνές κοινό, Το «Deadpool & Wolverine» έχει δημιουργήσει λίγο περισσότερο από το ήμισυ αυτού – ένα τεράστιο ποσό 634,1 εκατομμυρίων δολαρίων – στις ίδιες αγορές. Φυσικά, το «Deadpool & Wolverine» έχει βαθμολογία R, πράγμα που θεωρητικά περιορίζει το κοινό του στο πλήθος 18 και άνω.

shutterstock-2460616931.jpg

Οι υπόλοιπες 11 ταινίες που ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάριο εκτός των ΗΠΑ-και τα διεθνή έσοδα - σύμφωνα με BoxOfficeMojo, είναι:

  1. «Avatar» (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια)
  2. Εκδικητές: Endgame (1,9 δισεκατομμύρια δολάρια)
  3. «Avatar: Ο τρόπος του νερού» (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια)
  4. «Τιτανικός» (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια)
  5. «Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο VII – Η Δύναμη Ξυπνάει» (1 δισεκατομμύρια δολάρια)
  6. «Εκδικητές: Αιώνιος Πόλεμος» (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια)
  7. «Spider-Man: No Way Home» (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια)
  8. «Jurassic World» ($1.01 δισεκατομμύρια)
  9. «Βασιλιά των Λιονταριών» (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια)
  10. «Furious 7» (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια)
  11. «Η μοίρα των Οργισμένων» (1,01 δισεκατομμύρια δολάρια)