fbpixel

Search icon
Search
Jewelry lovers: Πώς να διατηρήσετε τη λάμψη των αγαπημένων σας fine pieces με την πάροδο του χρόνου
STYLING TIPS

Jewelry lovers: Πώς να διατηρήσετε τη λάμψη των αγαπημένων σας fine pieces με την πάροδο του χρόνου

Έτσι θα καθαρίσετε σωστά τα κοσμήματά σας


Είναι γνωστό πως τα κοσμήματα αποτελούν τον καλύτερο φίλο της κάθε γυναίκας. Συμπληρώνουν κι αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το κάθε outfit κι ουσιαστικά αποτελούν το plus one της κάθε εμφάνισης, είτε πρόκειται για μία χαλαρή έξοδο, είτε για μία επίσημη περίσταση. Ένα από τα ζητήματα που παραδοσιακά απασχολούν τις γυναίκες ωστόσο, είναι η σωστή φροντίδα τους. Πρόκειται για pieces που έχουν τη δική τους, ξεχωριστή αξία γι’ αυτό και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην περιποίησή τους.

Με το πέρασμα του χρονου, με την έκθεση στον αέρα ή στο νερό και την επαφή με το δέρμα, τα fine jewelry έχουν την τάση να χάνουν τη λάμψη τους και σταδιακά να θαμπώνουν, ενώ τα faux bijoux αποχρωματίζονται και μαυρίζουν. Θέλετε να μάθετε πώς θα μπορέσετε να διατηρήσετε όσο το δυνατόν πιο άρτια τα κοσμήματά σας με πολύ απλό τρόπο; Σας παρουσιάζουμε μερικά εύκολα tips, που πρέπει να ακολουθήσετε σήμερα κιόλας.

Χαρίστε ζωή στα αγαπημένα σας κοσμήματα!

Precious Metals 

top-10-jewelry6.jpg


Ξεκινώντας από τα χρυσά pieces που βρίσκονται στο boudoir, θα πρέπει να τονιστεί πως είναι σχεδιασμένα για να διατηρούν τη λάμψη τους και να μένουν αναλλοίωτα. Όμως, αυτό δε σημαίνει πως δε θα πρέπει να τα μεταχειρίζεστε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Όσο περισσότερο τα περιποιείστε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αντοχή τους με την πάροδο του χρόνου. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να τα καθαρίζετε προσεκτικά με ένα καθαρό πανί, επιμένοντας στο εσωτερικό τους, που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Τα αρώματα, οι κολόνιες, οι ενυδατικές κρέμες και το σαπούνι δεν είναι τόσο φιλικά προς τα χρυσά κοσμήματα. Δεν τα καταστρέφουν, αλλά τα φθείρουν και σταδιακά θαμπώνουν. Εναλλακτικά κι ιδιαίτερα για τις αλυσίδες, πάρτε μία καθαρή οδοντόβουρτσα, τοποθετήστε μικρή ποσότητα σαπουνιού σε αυτήν και τρίψτε προσεκτικά όλη την επιφάνειά τους. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές και σχολαστικές, για να μη δημιουργηθούν γρατσουνιές. Αφού τα καθαρίσετε σωστά, τοποθετήστε τα στην αρχική τους συσκευασία ή σε ειδικές κοσμηματοθήκες, προκειμένου να μην προκληθούν φθορές κι ακόμη χειρότερα ανεπιθύμητα σημάδια.

Diamonds

womens-weddingban-2020.jpeg

Diamonds are forever! Η λάμψη κι η ομορφιά τους διατηρείται αναλλοίωτη στους αιώνες κι αποτελούν το απόλυτο σύμβολο κομψότητας και πολυτέλειας. Τα διαμάντια είναι πιο ανθεκτικά από όλους τους πολύτιμους λίθους κι αυτό σημαίνει, πως είναι πιο εύκολη η συντήρησή τους. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καθαρίσετε σωστά, είναι να τοποθετήσετε σε ένα μπολ σαπούνι μαζί με ζεστό νερό και να βυθίσετε σε αυτό τα κοσμήματά σας για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, βουρτσίστε απαλά τις πέτρες με μια πολύ μαλακή οδοντόβουρτσα και μόλις στεγνώσουν, γυαλίστε τα προσεκτικά με ένα κομμάτι χαρτί, για να αφαιρέσετε τυχόν σημάδια από το νερό και να "κλειδώσετε" τη λάμψη τους.

Colorful Gems 

spring21-women-rings-hero-desktop.jpg

H αντοχή των πολύτιμων λίθων εξαρτάται από το βαθμό σκληρότητάς τους. Για παράδειγμα, τα διαμάντα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, όπως προαναφέρθηκε, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τα ρουμπίνια και τα ζαφείρια. Αντίθετα, πέτρες όπως τα σμαράγδια ή οι τανζανίτες χρειάζονται λίγη περισσότερη προσοχή κι απαιτούν εξειδικευμένη φροντίδα. Για την περιποίησή τους, αυτό που χρειάζεστε είναι ένα μαλακό, καθαρό πανί. Περάστε προσεκτικά όλη την επιφάνειά τους κι αφιερώστε μερικά λεπτά στο καθένα, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ιδανικά, αποφύγετε τις ισχυρές χημικές ουσίες, καθώς και την έκθεση σε υπερβολικές πηγές θερμότητας ή τις ξαφνικές αλλαγές της θερμοκρασίας. Υπάρχει ο κίνδυνος σε βάθος χρόνου να δημιουργηθούν ραγίσματα, κάτι που φυσικά δε θέλουμε να συμβεί. 

Pearls 

eaa66601c08214dd777f443e52e9a7b6-1.jpg

Ενώ τα περισσότερα κοσμήματα κατασκευάζονται από πολύτιμα μέταλλα και πετράδια που βρίσκονται κάτω από τη γη, τα μαργαριτάρια είναι αποτέλεσμα βιολογικής διαδικασίας μέσα στη θάλασσα. Αυτό σημαίνει, πως πρόκειται για εξαιρετικά εύθραυστα κι ευαίσθητα κομμάτια, που πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή. Από την άλλη, θα πρέπει να γνωρίζετε πως αν δεν τα φοράτε συχνά, μπορεί να εξασθενίσουν. Βεβαιωθείτε πως δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το φως του ήλιου, καθώς κι αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντική φθορά. Για την πιο άρτια συντήρησή τους, καθαρίστε τα προσεκτικά με ένα απαλό πανί κι αποφύγετε την οποιαδήποτε επαφή με υγρές, χημικές ουσίες. 

Fashion Jewelry 

2c23b0abf3ddb4df94a5d2872b19aa98.jpg

Τα faux bijoux έχουν θέση στο boudoir κάθε γυναίκας. Πρόκειται για άκρως προσιτά pieces, που δίνουν έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε outfit από το πρωί μέχρι και το βράδυ. Όπως όλα τα υπόλοιπα κοσμήματα, έτσι κι αυτά, χρειάζονται ειδική μεταχείριση και φροντίδα. Για να τα καθαρίσετε σωστά, αναμείξτε λίγο νερό με ένα ήπιο σαπούνι, ιδανικά με φυσικά συστατικά. Πάρτε ένα καθαρό πανί στα χέρια σας κι αφού το βυθίσετε στο συγκεκριμένο μείγμα, στη συνέχεια καθαρίστε προσεκτικά τα αγαπημένα σας κομμάτια. Εναλλακτικά, σε ένα μπολ με νερό, προσθέστε μερικές σταγόνες από λεμόνι κι ακολουθήστε την ίδια ακριβώς διαδικασία. Τέλος, αν θέλετε να γυαλίσετε μερικά κομμάτια που έχουν χάσει τη λάμψη τους, χρησιμοποιείστε αντί για λεμόνι, λευκό ξύδι και τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά!