fbpixel

Search icon
Search
TRENDS & CATWALKS

Jelly sandals: Το ugly shoe που έχει επιστρέψει για το καλοκαίρι 2024

Και πως να τα ενσωματώσετε στα καθημερινά σας looks


Jelly sandals: Το ugly shoe που έχει επιστρέψει για το καλοκαίρι 2024

Σε αυτό το σημείο, θα πίστευε κανείς ότι υπάρχουν πολύ λίγες τάσεις που μπορούν να μας σοκάρουν πια, αλλά προφανώς, ο κόσμος της μόδας έχει ακόμα αρκετές εκπλήξεις. Τα jelly sandals, λοιπόν, είναι η τάση που μας έχει τραβήξει το ενδιαφέρον αυτή τη σεζόν. Αν και τα jellies δεν είναι κάτι καινούργιο, ειδικότερα αν μεγαλώσατε κατά τη διάρκεια της δεκαετία του '90, αυτό το καλοκαίρι τα φέρνει πίσω σε κάποιες νέες σιλουέτες που είναι αναμφισβήτητα πιο μοντέρνες και effortlessly cool.

Στην πασαρέλα τoυ οίκου The Row για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024 εντοπίσαμε για πρώτη φορά τα new-age παπούτσια. Τα μοντέλα φόρεσαν τους συνήθεις κώδικες μινιμαλιστικής ένδυσης της μάρκας, εκτός από αρκετές εμφανίσεις που περιείχαν jelly flats με διχτυωτό πλέγμα. Το συγκεκριμένο μοντέλο, λοιπόν, δεν είναι άλλο από τα Mara flats και είναι κατασκευασμένα από διαφανές, ζελατινώδες PVC. Με τις τέσσερις αποχρώσεις να έχουν ήδη εξαντληθεί, μπορείτε σίγουρα να περιμένετε ότι το παπούτσι διακοπών με το ελαστικό δίχτυ θα είναι παντού στα feeds του Instagram αυτό το καλοκαίρι, από τους δρόμους των fashion capitals μέχρι τις ευρωπαϊκές ακτές.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα go-to pairs για να επιλέξετε φέτος και τα styling tips που θα αναβαθμίσουν τα καλοκαιρινά σας σύνολα

The Row inspired

sashamei.webp
Image source: @sasha.mei

Αναδημιουργήστε το στιλ The Row ταιριάζοντας ένα bright-coloured ζευγάρι jelly flats σε σχήμα ballet flats (που θυμίζουν τα ήδη αγαπημένα mesh). Φορέστε τα με ένα μαύρο φόρεμα, είτε mini είτε maxi σε σχήμα και διακριτικά αξεσουάρ που θα δώσουν έξτρα bonus points χωρίς να τραβάνε την προσοχή. 

Summer in the office

zzqmwno65xxibc8rwvxhqe-1280-80jpg.webp
Image source: @courtneygrow

Αν πιστεύατε πως τα jelly sandals δεν ταιριάζουν στα office looks, κάνατε λάθος. Μπορείτε να τα συνδυάσετε άψογα με ένα λινό σετ σε λευκή απόχρωση για κάνετε tone-down το όλο σύνολο και να κάνετε top up με ένα μαύρο σακάκι - αν ο καιρός το επιτρέπει. 

Mules

snapinstaapp-447945917-432086552919959-7268272854252978998-n-1024.jpg
Image source: @clairerose

Σε περίπτωση που δεν είστε φαν του παραπάνω σχεδίου που θυμίζει mesh μπαλαρίνες, ένα ζευγάρι mules με pvc λεπτομέρειες αποτελεί ιδανικό alternative που ενσωματώνει στοιχεία του jelly trend. Συνδυάστε τα με τα πάντα από βερμούδες, μέχρι φορέματα από το πρωί ως το βράδυ. Σας συστήνουμε να τα επιλέξετε σε σχήμα πλατφόρμας που ενδείκνυται για την ευελιξία του.

The fisherman sandal

screenshot-2024-07-02-at-43052-pm.png
Image source: Melissa x Bimba Y Lola

Τα fisherman sandals ήταν στις top προτιμήσεις στα summer shoes πέρυσι και φέτος συνεχίζουν να αποτελούν wardrobe staple για πολλές A-listers, όπως η Taylor Swift και η Hailey Bieber και έχουν καθιερωθεί στις συλλογές των The Row και Gucci. Μπορείτε να επιλέξετε τη  jelly εκδοχή τους για φέτος, καθώς είναι κομψή, ευέλικτη και αρκετά πρακτική για all-day wear - κυρίως στις διακοπές σας. 

Back to basics

harvey-nichols.jpg
Image source: Ancient Greek Sandals, Harvey Nichols

Ως γνωστόν, τα αγαπημένα μας fashion it-girls επιλέγουν τα κλασικά flip flops και εκτός παραλίες σε upgraded εκδοχές και υφές. Φέτος, σας συστήνουμε να επιλέξετε μια PVC εκδοχή στις σαγιονάρες σας σε μονοχρωμία που θα δώσει αυτό το quiet luxury look που αναζητάμε.

Feature image source: Harvey Nichols Ancient Greek Sandals, The Row

1

Mara flat in vinyl

The Row BUY HERE

2

Jelly beach sandal with Bimba Y Lola

Melissa BUY HERE

3

Island sandal

Hermes BUY HERE

4

Sam Edelman Bay Jelly

Kalogirou BUY HERE

5

Homeria Jelly

Ancient Greek Sandals BUY HERE

6

Elli Balerina

Karida since 1912 BUY HERE