fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο on-trend αξεσουάρ που έχουν επιστρέψει από τα 90's αυτό το καλοκαίρι
TRENDS & CATWALKS

Τα πιο on-trend αξεσουάρ που έχουν επιστρέψει από τα 90's αυτό το καλοκαίρι

Εντάξτε τα στα καθημερινά σας summer looks


Όσοι έχουμε ζήσει τη μόδα της δεκαετίας του '90, είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα για ορισμένες κλασικές τάσεις που αναβιώνουν σταδιακά. Πριν πανικοβληθείτε όμως, χάρη στη Gen Z, ξεπροβάλλει ξανά ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει η εποχή αυτή και υπάρχουν μερικά βασικά κομμάτια που έχουν και πάλι την προσοχή μας. Εκτός των fashion faux pas, υπάρχουν και κάποιες τάσεις που εξακολουθούν να είναι επίκαιρες και άκρως στιλάτες σήμερα, και οι πιο καλοντυμένες του Instagram τις έχουν ήδη καθιερώσει. Αφού βυθιστήκαμε στα socials των trendsetters και των tastemakers, εντοπίσαμε πολλά signature αξεσουάρ του ΄90 που εξακολουθούν να φαίνονται φρέσκα έως και σήμερα.

Η δεκαετία του '90 είχε μια πληθώρα από ξεχωριστά accessories που παραμένουν αναμφισβήτητα cool. Και φέτος το καλοκαίρι, πολλά από αυτά επιστρέφουν δυναμικά.

1. Baguette Bags

01097332ddf425edb110a1c4e387821b.jpg
Image source: @lucywilliams02

Την τελευταία πενταετία, περίπου, οι baguette bags έχουν επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο. Οι XXL totes και οι μικροσκοπικές τσάντες με το top handle μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, αλλά μια τσάντα-μπαγκέτα είναι για πάντα, ειδικά όταν φέρει το λογότυπο των πιο περιζήτητων brands όπως Fendi, Prada ή Miu Miu.

2. Strappy sandals

strappi-jpg.webp
Image source: @camillecharriere

Το strappy τακούνι ήταν απαραίτητο για το κόκκινο χαλί τη δεκαετία του '90, το οποίο φορούσαν όλες, από την Kate Moss μέχρι τη Victoria Beckham. Τα παπούτσια με το ελάχιστο ύψος ταιριάζουν με πολλές διαφορετικές εμφανίσεις για να προσθέσουν ένα διακριτικό sexiness στο βραδινό ντύσιμο - δεν είναι περίεργο που οι σημερινές trendsetters είναι επίσης μεγάλες θαυμάστριες. Εκτός των heeled εκδοχών, λατρεύουμε και τα strappy flats που ταιριάζουν με όλα. 

3. Mules

a4a42910d080c5af82dcf1b9f062d52a.jpg
Image source: Net-a-porter

Φορεμένο με τζιν ή με little black dresses με ή midi φούστες, ένα ζευγάρι mules αποτελούσε it-accessory  της δεκαετίας του '90. Είτε με peep-toe είτε με έντονη μύτη, τα mules είναι ένα από τα πιο ευέλικτα στιλ τακουνιών που μπορείτε να αποκτήσετε. 

Bonus tip: Από πέρυσι, τα thong mules έχουν αποτελέσει go-to των fashionistas καθώς διακρίνονται για το wearability και την άνεση τους. Επιλέξτε το σε ένα kitten heel για να μπορείτε να το φοράτε από το πρωί ως το βράδυ.

4. Chocker necklaces

b31e26b95fa405c7f058b2c996f5adf7.jpg
Image source: @gildaabrosio

Όσον αφορά τα κοσμήματα, το choker ήταν αναμφισβήτητα το must-have item της δεκαετίας του '90 και χάρη σε μεγάλο βαθμό στους Gen Z TikTokers, επέστρεψε. Αν θέλετε να αγκαλιάσετε πλήρως το throwback look, τα βελούδινα ή με κορδόνι στυλ με ένα μόνο κρεμαστό κόσμημα είναι ο σωστός τρόπος. Για μια πιο μοντέρνα εκδοχή της εμφάνισης, σκεφτείτε να επιλέξετε μια χοντρή αλυσίδα σε χρυσό ή ασημί.

5. Headband

75471481f22e1d76bad73943b00a9f49.jpg
Image source: @matildadjerf

Οι κορδέλες εντοπίστηκαν στις πασαρέλες άνοιξη/καλοκαίρι 2024 (Helmut Lang, Molly Goddard, για να αναφέρουμε μερικές). Είναι η μινιμαλιστική εκδοχή των αξεσουάρ μαλλιών - σε αντίθεση με τα πιο πρόσφατα hair trends, από υπερμεγέθεις φιόγκους, καρφίτσες με διαμάντια και μαργαριταρένιες μπαρέτες. Με τις καθαρές γραμμές του, αυτό το κλασσικό item έχει αντέξει στο χρόνο χάρη στην πρακτικότητα, την κομψότητα και την ευελιξία του. Τα πιο διάσημα πρόσωπα του κόσμου - από την Brigitte Bardot και την Princess Diana, μέχρι τη Zendaya και πιο πρόσφατα την Jennifer Lawrence - έχουν στηριχθεί σε αυτό το μινιμαλιστικό αξεσουάρ για να κάνουν sleek back τα μαλλιά τους, χωρίς υπερβολές.

Feature image source: @hoskelsa, @emrata