fbpixel

Search icon
Search
Jamie Foxx: Ένα νέο σεξουαλικό σκάνδαλο έρχεται να ταράξει τον λαμπερό κόσμο του Hollywood
PEOPLE & MOMENTS

Jamie Foxx: Ένα νέο σεξουαλικό σκάνδαλο έρχεται να ταράξει τον λαμπερό κόσμο του Hollywood

Πού θα μας οδηγήσει όλο αυτό;


Για μία ακόμη φορά, ο λαμπερός κόσμος του Hollywood δέχεται ένα ισχυρό χτύπημα. Για μία ακόμη φορά, η προσοχή όλων στρέφεται σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο με αρκετά μεγάλο παρασκήνιο και η αλήθεια είναι πως το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά, είναι ένας ηθοποιός που έχει συνδέσει το όνομά του με μία σειρά από επιτυχίες και τώρα, κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά μια γυναίκα σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης το 2015. Ο Jamie Foxx βρίσκεται στο επίκεντρο για τον χειρότερο δυνατό λόγο και ο κόσμος, περιμένει να μάθει την αλήθεια...

Ένα ακόμη σκάνδαλο, μία ακόμη ιστορία!

Τι συνέβη το 2015;

Ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που έχουν βραβευτεί με Oscar κι είναι ένα πρόσωπο με αρκετά μεγάλη δημοφιλία. Αυτή τη φορά όμως, ο Jamie Foxx βλέπει όλα τα βλέμματα να στρέφονται επάνω του, όχι με αφορμή κάποια νέα, μεγάλη επιτυχία, αλλά εξαιτίας μίας καταγγελίας που έκανε την εμφάνισή της τώρα. Μια γυναίκα, η οποία θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε μέσα σε ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη το 2015, ενώ η ίδια βρισκόταν εκεί με μία φίλη της. Η εν λόγω γυναίκα -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει- τον πλησίασε για να πάρει ένα αυτόγραφο κι ο ηθοποιός, ήταν από την πρώτη στιγμή αρκετά διαχυτικός, ενώ σημειώνεται πως έμοιαζε να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Στη συνέχεια της καταγγελίας της, τονίζει πως ο Foxx την οδήγησε σε ένα απομονωμένο σημείο και της επιτέθηκε σεξουαλικά, με τη φίλη της να είναι αυτή που ουσιαστικά την έσωσε, όταν έκανε την εμφάνισή της κι έκανε τον ηθοποιό να σταματήσει.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, κατέθεσε μήνυση τόσο κατά του Jamie Foxx, όσο και του εστιατορίου, ισχυριζόμενη ότι χρειάστηκε να επισκεφθεί αρκετούς γιατρούς, προκειμένου να πάρει ειδική αγωγή, μετά τη σεξουαλική επίθεση. Στην αγωγή αναφέρεται -μεταξύ άλλων- πως από εκείνη τη χρονική στιγμή και μετά, η γυναίκα βιώνει «σωματικούς και συναισθηματικούς τραυματισμούς, άγχος, αγωνία, αμηχανία και οικονομική βλάβη» και ζητά απροσδιόριστο ποσό ως αποζημίωση. Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι του Foxx αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο σχετικά με τις κατηγορίες και για την ώρα, τηρείται στάση αναμονής από την πλευρά τους, με τον κόσμο και την κοινή γνώμη να περιμένουν περισσότερες απαντήσεις για ό,τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση.

hollywood.jpeg

Το Hollywood δέχεται ένα νέο χτύπημα

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Hollywood βρίσκεται εκτεθειμένο στα μάτια του κόσμου, για τον χειρότερο δυνατό λόγο. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει την εμφάνισή του κάποιο μεγάλο σκάνδαλο και έρχεται να ταράξει την κανονικότητα αυτής της κοινωνίας. Αντιθέτως, έχουμε δει ισχυρά ονόματα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία να πρωταγωνιστούν σε αντίστοιχα σκάνδαλα. Παραγωγούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς... Αν έχουμε μάθει κάτι -ωστόσο- όλοι μας, είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται εύκολες και βιαστικές κρίσεις και κυρίως, δεν πρέπει να διαλύονται καριέρες και να αμαυρώνονται άνθρωποι, αν δεν υπάρχει μεγάλη σιγουριά για το κάθε περιστατικό. 

Για την ώρα, η μοναδική πλευρά που έχει ακουστεί κι έχει εκφράσει δημόσια τη θέση της, είναι αυτή της γυναίκας που κατηγορεί τον Jamie Foxx. Προχώρησε στην καταγγελία της, μοιράστηκε τη δική της εμπειρία και θέλησε να μιλήσει για τη δική της αλήθεια. Στον αντίποδα, ο ηθοποιός δεν έχει τοποθετηθεί. Παίρνει το χρόνο του, προφανώς εξετάζει τις επόμενες κινήσεις του και σύντομα, αναμένεται να ακουστεί και η δική του πλευρά. Ό,τι κι αν συνέβη πραγματικά εκείνο το βράδυ όμως, είναι σίγουρο πως αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται ξανά, δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν. Είναι δεδομένο πως τα τελευταία χρόνια το Hollywood έχει χάσει αρκετή από τη λάμψη του και βλέπει τα ερωτηματικά για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό, να αυξάνονται συνεχώς. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πού θα μας οδηγήσει όλο αυτό, αλλά είναι σίγουρο, ότι η υπόθεση αυτή έρχεται να βαρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη προβληματικό κλίμα και να δημιουργήσει νέες σκιές. Η αλήθεια θα βγει στο φως και σύντομα, θα αποδειχθεί το ποια πλευρά λέει την αλήθεια κι από εκεί και πέρα, όλοι θα πρέπει να κινηθούν αναλόγως...