fbpixel

Search icon
Search
Island vibes: 7 must-visit παραλίες της Κρήτης που πρέπει να μπουν στην bucket-list σας αμέσως
TRAVEL

Island vibes: 7 must-visit παραλίες της Κρήτης που πρέπει να μπουν στην bucket-list σας αμέσως

Μεθυστικά αρώματα, πανέμορφα τοπία και ένα νησί που ξεσηκώνει τις αισθήσεις


Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα βρεθεί στην Κρήτη έστω και για λίγο και δε θα αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση μαζί της. Το νησί, αυτό, είναι μοναδικό, είναι συγκλονιστικά όμορφο, είναι πολύ-πολύ ξεχωριστό. Κρήτη σημαίνει φιλοξενία, μοναδικές μυρωδιές, απολαυστικές γεύσεις, διασκέδαση. Σημαίνει εντυπωσιακά τοπία, ατελείωτα μονοπάτια, γραφικά χωριά και φυσικά, ειδυλλιακές παραλίες και το ακόμη καλύτερο, είναι πως μοιάζει να έχει πάντα να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Τα υπέροχα φυσικά τοπία και η πλούσια κρητική παράδοση αποτελούν σήμα κατατεθέν της και για ένα ακόμη καλοκαίρι, αναδεικνύεται σε must-visit προορισμό για πολλούς διαφορετικούς λόγους.

Αν δεν είχατε ήδη την τύχη να βρεθείτε σε αυτήν, συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τις must-visit παραλίες της, που θα κερδίσουν αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις!

Μπάλος

shutterstock-2069368445.jpg

Θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς και πολυφωτογραφημένες παραλίες της Κρήτης κι αν ρωτήσει κανείς τους locals, θα τους ακούσει να την προτείνουν δίχως δεύτερη σκέψη. Ειδικά για όσους έχουν βάση τους τα μαγευτικά, Χανιά, η Μπάλος, με τα γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, τη λευκή άμμο και την άγρια ομορφιά, είναι το go to place για μία απολαυστική, καλοκαιρινή ημέρα σε ένα μέρος που παραπέμπει σε εξωτικό προορσιμό κι αιχμαλωτίζει την καρδιά όσων την επισκέπτονται από την πρώτη στιγμή. Η πρόσβαση στην παραλία, γίνεται είτε με καραβάκι από τον Κίσαμο είτε από χωματόδρομο και μετά, ακολουθεί ένα σχετικά απότομο μονοπάτι και περπάτημα, αλλά -αναμφίβολα- όλη αυτή η διαδικασία αξίζει.

Φαλάσαρνα

shutterstock-2138229965.jpg

Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Νομού Χανίων και αυτό που σημειώνουν ότι έχουν ήδη βρεθεί σε αυτήν, προσφέρει την πιο μαγευτική θέα που κόβει την ανάσα, στο ηλιοβασίλεμα. Τα Φαλάσαρνα είναι μία ακόμη must-visit παραλία κι αυτό που τη χαρακτηρίζει, είναι η ανοιχτόχρωμη αμμουδιά και τα τιρκουάζ νερά που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό. Πρόκειται για μία οργανωμένη παραλία, που διαθέτει κι ομπρέλες, ενώ το γεγονός ότι είναι εκτεθειμένη σε δυτικούς ανέμους την καθιστά ιδανική για windsurfing. Αν ανήκετε στους λάτρεις των water-sports, τότε αναμφίβολα πρέπει να την προσθέσετε στην bucket-list σας και φτάνοντας σε αυτήν, θα ανακαλύψετε αμέσως το γιατί.

Σεϊτάν Λιμάνια

shutterstock-2025972317.jpg

Τα Σεϊτάν Λιμάνια βρίσκονται στην βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στην δυτική Κρήτη, 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Πρόκειται για μία πανέμορφη μικρή, στενόμακρη παραλία που σχηματίζεται μέσα σε κάθετους βράχους, με το άγριο τοπίο να σαγηνεύει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors. Τα καταγάλανα νερά, σε συνδυασμό με την ξανθή άμμο δημιουργούν μία εικόνα σπάνιας ομορφιάς, αν και αν δεν ανήκετε σε αυτούς που... αγαπούν την πολυκοσμία, ίσως να μην μπορέσετε να απολαύσετε στον μέγιστο βαθμό την αυθεντική της ομορφιά. Η πρόσβαση γίνεται από ένα απότομο μονοπάτι κι η κατάβαση κρύβει μικρές δυσκολίες, όμως, το μέρος είναι πραγματικά μαγικό.

Ελαφονήσι

shutterstock-2302208593.jpg

Τα νερά σε αυτή την παραλία θυμίζουν Καραϊβική και η κατάλευκη άμμος, τα θρυμματισμένα κοχύλια και οι μικρές, ροζ πινελιές έρχονται απλά να συμπληρώσουν ιδανικά όλο το σκηνικό. Επομένως, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το Ελαφονήσι έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια μία θέση -ψηλά- στη λίστα με τις πιο hot παραλίες της Κρήτης. Το μικρό αυτό νησάκι, προστατεύεται από το Δίκτυο Natura 2000, καθώς διαθέτει αμμόλοφους και πάνω από 100 σπάνια φυτά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα κρίνα της θάλασσας, που μοιάζουν με μικρά κύπελλα, ενώ αποτελεί πόλο έλξης και για όσους αγαπούν τα water-sports. Η iconic, αυτή, παραλία με τα δροσερά νερά και τους πανέμορφους κολπίσκους αποτελεί ιδανική επιλογή για μία απολαυστική summer-day, γεμάτη με εκπλήξεις και βρίσκεται στα νότια παράλια των Χανίων.

Μάταλα

shutterstock-2075754508.jpg

Αν πάλι βρίσκεστε στο Ηράκλειο, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιλέξετε τα Μάταλα για μία δροσερή βουτιά σε ένα απίστευτα όμορφο τοπίο. Πρόκειται για μία παραλία που συνδυάζει την ψιλή άμμο και τα πεντακάθαρα βαθιά νερά, με τις πιο επιβλητικές σπηλιές με έναν τρόπο μαγικό! Το σκηνικό που συναντά κανείς, φτάνοντας σε αυτήν είναι πολύ ιδιαίτερο και δύσκολα θα το βρει οπουδήποτε αλλού, εντός κι εκτός Ελλάδας κι αυτό, είναι από μόνο του αρκετό για να σας κάνει να την επιλέξετε. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη, ωστόσο, είναι σίγουρο πως αν θέλετε να μείνετε μακριά από την πολυκοσμία, θα εντοπίσετε μερικά κενά κομμάτια, όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες παραλίες της νότιας Κρήτης και θα πρέπει να έχει μία θέση στην bucket-list σας.

Άγιος Νικήτας

shutterstock-1017593395.jpg

Βότσαλα, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά κι ένα πανέμορφο, μπλε τοπίο που κόβει την ανάσα. Ο Άγιος Νικήτας, είναι το ιδανικό μέρος για μία καλοκαιρινή εξόρμηση σε ένα ιδιαίτερο σκηνικό, μακριά από την πολυκοσμία. Από όλα και από όλους! Η παραλία είναι αρκετά απομονωμένη και δεν ανήκει στις πιο δημοφιλείς του νησιού, ωστόσο, ένα σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να γνωρίζετε γι΄αυτήν είναι πως η πρόσβαση απαιτεί αρκετή... υπομονή. Για να φτάσετε, θα χρειαστεί να κατεβείτε 230 σκαλοπάτια από το ομώνυμο μοναστήρι, αλλά είναι σίγουρο πως φτάνοντας σε αυτήν, η εικόνα που θα αντικρίσετε θα σας αποζημιώσει.

Κόκκινη Άμμος

shutterstock-663413896.jpg

Και -φυσικά- από την εν λόγω λίστα δε θα μπορούσε να λείπει η Κόκκινη Άμμος. Το μέρος, αυτό, έχει πολύ ιδιαίτερα vibes και κατά γενική ομολογία, πρόκειται για μία παραλία που καταφέρνει με έναν πολύ δικό της, μοναδικό τρόπο, να τα συνδυάσει όλα. Την άγρια, σπάνια ομορφιά της με τα δροσερά νερά και το πιο σαγηνευτικό τοπίο. Αυτό όμως που την κάνει τόσο ιδιαίτερη και διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη, είναι η ψιλή κεραμοδοκόκκινη άμμος, που σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό σκηνικό. Όταν φυσάει, εμφανίζει μεγάλα κύματα, ενώ η πρόσβαση γίνεται είτε με πεζοπορία 15-25 λεπτών, είτε με μικρό καϊκάκι.