fbpixel

Search icon
Search
Ironing without Iron: Πώς θα σιδερώσετε τα ρούχα σας γρήγορα και αποτελεσματικά
STYLING TIPS

Ironing without Iron: Πώς θα σιδερώσετε τα ρούχα σας γρήγορα και αποτελεσματικά

Το σίδερο δεν είναι πάντοτε απαραίτητο


Η φροντίδα των ρούχων μας, συμβάλει στη μακροζωία αλλά και στο ποιοτικό και expensive looking τους. Τα άρθρα, τα οποία έχουν γραφτεί για το πως πρέπει να «φερόμαστε» στα κομμάτια της γκαρνταρόμπας είναι πολλά κι ένα από τα βασικά tips δεν είναι άλλο από το να μην είναι ποτέ τσαλακωμένα. Παρόλα αυτά η διαδικασία του σιδερώματος, όχι μόνο απαιτεί αρκετό χρόνο μέσα στη μέρα αλλά δεν είναι και η αγαπημένη των περισσοτέρων. Γι' αυτό αναζητάμε συνεχώς εύκολους και γρήγορους τρόπους για να φαίνονται και είναι τα ρούχα μας πάντοτε σιδερωμένα. 

Εμείς τους βρήκαμε και σας τους παρουσιάζουμε. Ανακαλύψτε τους!

1. Ειδικό σπρέι 

Υπάρχουν ειδικά σπρέι, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τυχόν ζάρες που δημιουργούνται κυρίως στα πουκάμισα και τα παντελόνια σας. Πολλές από τα brand των απορρυπαντικών διαθέτουν τέτοιου είδους προϊόντα, τα οποία θα σας «λύσουν» τα χέρια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σταθεροποιήσετε κάπου το τσαλακωμένο item και να το ψεκάσετε. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα. 

309040783-655487599484152-1519678034442238253-n.jpg
Image source: @modedamour


2. Πιστολάκι μαλλιών 

Αποτελεί ίσως τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο να σιδερώσετε τα ρούχα σας, χωρίς να χρησιμοποιήσετε σίδερο. Τοποθετήστε το πιστολάκι στην μπρίζα και φυσήξτε προς το τσαλακωμένο σας κομμάτι. Μην βάλετε τη θερμοκρασία στο τέρμα, αλλά καλύτερα στη μεσαία «σκάλα». Μέσα σε λίγα λεπτά θα δείτε ότι οι ζάρες αρχίζουν να απομακρύνονται. 

3. Ισιωτική μασιά

Παραμένοντας στα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε για την περιποίηση των μαλλιών μας έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε και την ισιωτική. Αν έχετε μάλιστα και steam pod, το οποίο λειτουργεί με απιονισμένο νερό και ατμό - ακριβώς όπως το σίδερο - τότε ακόμα καλύτερα. Αποτελεί την ιδανικότερη λύση όταν θέλετε να σιδερώστε τον γιακά από το πουκάμισό σας ή μικρές λεπτομέρειες στα ρούχα σας. Είναι θαυματουργό. 

4. Σπιτικό σπρέι 

Μπορείτε να επιλέξετε ένα απόλυτα φυσικό τρόπο για να απομακρύνετε τυχόν ζάρες από τα ρούχα σας με προϊόντα που έχετε ήδη στο σπίτι σας. Τοποθετήστε σε ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι 1 φλ. νερό, 1 κ.γ. μαλακτικό και 1 κ.γ. οινόπνευμα και ανακινήστε καλά. Ψεκάστε το ρούχο σας με το μείγμα και αφήστε το να στεγνώσει. Μετά από λίγη ώρα θα δείτε ότι δεν θα είναι πια τσαλακωμένο. 

5. Τοποθετήστε το στο ντουζ

Είτε σας φαντάζει περίεργο είτε όχι, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να σιδερώσετε τα ρούχα σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε το σίδερο, είναι να το πάρετε μαζί σας στο μπάνιο όση ώρα κάνετε ντους. Κρεμάστε το σ' ένα ψηλό σημείο του δωματίου, διότι η θερμοκρασία ανεβαίνει προς τα επάνω και οι υδρατμοί θα υδρατμοί θα ισιώσουν όλες τις τσαλακωμένες λεπτομέρειες. 

309485668-158084653532023-6837636609089287443-n.jpg
Image source: @toutesttemporaire


6. Υγρή Πετσέτα

Τοποθετήστε το τσαλακωμένο σας ρούχο σε μια οριζόντια επιφάνεια και βάλτε από πάνω μια υγρή πετσέτα. Πιέστε την με το χέρι σας ελαφρώς. Θα δείτε πως το ρούχο σας θα σιδερωθεί αμέσως. Το μόνο που καλείστε να κάνετε είναι να περιμένετε μερικά λεπτά για να το φορέσετε, μέχρι να στεγνώσει.

7. Στεγνώστε με... παγάκια 

Αυτή η τεχνική μπορεί να μοιάζει λίγο περίεργη αλλά πραγματικά λειτουργεί και θα το αντιληφθείτε μόλις την πραγματοποιήσετε. Τοποθετήστε το τσαλακωμένο σας ρούχο στο στεγνωτήριο μαζί με μερικά παγάκια σε υψηλή θερμοκρασία για μόλις λίγα λεπτά. Ο πάγος θα λιώσει και θα δημιουργήσει έναν ατμό που δρα ενάντια στις ζάρες. Μόλις βγάλετε το item θα είναι σαν να το έχετε σιδερώσει με το σίδερο.