fbpixel

Search icon
Search
Τα expert-approved tips μας για να οργανώσετε τη ντουλάπα σας τη νέα χρονιά
INTERIORS

Τα expert-approved tips μας για να οργανώσετε τη ντουλάπα σας τη νέα χρονιά

Νέα ενέργεια, νέα διάθεση!


Αυτή η εποχή του χρόνου προσφέρεται για μικρές αλλαγές, που μας χαρίζουν ευεξία, αλλά κι έναν αέρα ανανέωσης. Αν έχετε μπει κι εσείς σε αυτό το mood, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση! Ξεκινήστε από την κατοικία σας και συγκεκριμένα από την ντουλάπα σας κι αφιερώστε λίγο χρόνο στην οργάνωσή της. Αφενός, είναι σίγουρο πως θα βρείτε μέσα σε αυτήν «θησαυρούς», των οποίων την ύπαρξη αγνοούσατε μέχρι σήμερα κι αφετέρου, θα έχετε την ευκαιρία να ελευθερώσετε πολύτιμο χώρο, για νέα pieces που θα εντάξετε τώρα στην συλλογή σας. Σε περίπτωση που αυτή η διαδικασία σας προκαλεί νευρικότητα κι άγχος, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips που θα σας κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας. Σηκώστε μανίκια και ξεκινήστε!

Have fun!

Save the date

First things first: Καλώς ή κακώς, η σωστή οργάνωση, απαιτεί συγκεκριμένο χρόνο και σίγουρα, αρκετή διάθεση. Συνεπώς, προτιμήστε να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο κομμάτι μία ώρα της ημέρας που θα είστε εντελώς free και δε θα έχετε άλλες υποχρεώσεις, που θα σας πιέζουν και θα σας αποσπούν την προσοχή. Εφόσον το καταφέρετε αυτό, θα πρέπει απλώς να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη διαδικασία! Ξεκινήστε -λοιπόν- εντοπίζοντας την ιδανική ημέρα για εσάς και προσθέστε στο πρόγραμμά σας την οργάνωση της ντουλάπας σας, έτσι ώστε να μην προκύψει τίποτα άλλο. 

1.webp

Make a plan

Πριν να ξεκινήσετε τη διαδικασία της οργάνωσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Για παράδειγμα, αποφασίστε αν σας εξυπηρετεί περισσότερο να διαχωρίσετε τα ρούχα σας με βάση το χρώμα ή το ύφασμά τους ή αν θέλετε να ξεχωρίσετε αυτά που φοράτε πιο συχνά, από αυτά που δεν επιλέγετε τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Έχοντας μία ξεκάθαρη εικόνα για όλα, θα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσετε το ξεκαθάρισμα από την αρχή και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, χωρίς να έχετε δεύτερες σκέψεις, που θα σας μπερδέψουν.

Be ruthless

Eίναι γεγονός, πως πολλές γυναίκες -και φυσικά κι άντρες- έχουν την τάση να αναπτύσσουν μία ιδιαίτερη σχέση με τα items που βρίσκονται στην ντουλάπα τους. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως όλοι μας αλλάζουμε πολλές φορές στη ζωή μας στιλ και διάθεση. Συνεπώς, αλλάζουν και τα γούστα μας, όσον αφορά στα ρούχα που επιλέγουμε στην καθημερινότητά μας. Αν αισθάνεστε πως ανήκετε κι εσείς στη συγκεκριμένη κατηγορία, τότε ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Αν τα περισσότερα από τα ρούχα σας παρέμεναν κλεισμένα στην ντουλάπα σας για περισσότερες από μερικές εβδομάδες -ή ακόμη χειρότερα μήνες- ήρθε η ώρα να τα αποχαιρετήσετε. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα χρειαστείτε ξανά και καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

2-h0KOE.jpg

Give your clothes a second life

Τα clothing pieces που δεν έχουν -πια- θέση στη δική σας ντουλάπα, μπορούν να αποτελέσουν ιδανική λύση για αγαπημένα σας πρόσωπα ή ακόμη και για ανθρώπους που δεν έχετε γνωρίσει και ποτέ. Γιατί λοιπόν να μην τους χαρίσετε μία δεύτερη ζωή; Επιλέξτε αυτά που δε συμβαδίζουν πλέον με το δικό σας στιλ και δωρίστε τα είτε σε κάποια φίλη ή συγγενή σας, είτε σε κάποιο local charity. Ακόμη, υπάρχουν πλέον πολλές online ιστοσελίδες, όπου μπορείτε εύκολα και με ασφάλεια να πουλήσετε τα items που επιθυμείτε, επενδύοντας το ποσό που θα κερδίσετε, σε νέα pieces που θα ανανεώσουν τη συλλογή σας!

Εnjoy the process 

Αφού καταστρώσετε το κατάλληλο πλάνο για εσάς κι εφόσον έχετε επιλέξει τα items που θα διατηρήσετε στην κατοχή σας, ήρθε η ώρα για το πιο διασκεδαστικό part της οργάνωσης! Διαμορφώστε το χώρο σας όπως ακριβώς τον θέλετε, με βάση τη δική σας αισθητική και τα δικά σας «θέλω». Άλλωστε, είναι ο δικός σας χώρος κι είναι σημαντικό να αισθάνεστε καλά μέσα σε αυτόν. Επενδύστε -για παράδειγμα- σε minimal κρεμάστρες που θα χαρίσουν έναν διαφορετικό αέρα στην ντουλάπα σας κι επιλέξτε μεγάλα, αποθηκευτικά κουτιά που θα σας βοηθήσουν να ταξινομήσετε καλύτερα τα πράγματά σας. Ακόμη κι η παραμικρή λεπτομέρεια, έχει τη δική της σημασία και παίζει σημαντικό ρόλο.

3-P57ej.jpg

Ηang or fold?

Υπάρχουν πολλοί, διαφορετικοί τρόποι για να τοποθετήσετε τα clothing pieces στην ντουλάπα σας. Μπορείτε απλά να τα διπλώσετε ή να τα κρεμάσετε. Μπορείτε να τα ταξινομήσετε ανάλογα με το ύφασμα ή το χρώμα τους. Σε αυτή την περίπτωση, εμείς θα σας συστήναμε το πρώτο, καθώς υπάρχουν ορισμένα υφάσματα που έχουν την τάση να τσαλακώνουν πολύ περισσότερο, όπως τα silk pieces, τα δαντελωτά ή τα satin. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα linen items. Προτιμήστε λοιπόν, να τα κρεμάσετε σε συγκεκριμένο χώρο της ντουλάπας σας, ενώ αντίθετα τα βαμβακερά, τα jeans ή τα πλεκτά μπορούν να τοποθετητούν διπλωμένα σε κάποιο ράφι ή συρτάρι. Ό,τι κι αν επιλέξετε, φροντίστε να σας εξυπηρετεί.