fbpixel

Search icon
Search
"Inventing Anna":  Μήνυση εναντίον του Netflix από την δημοσιογράφο του Vanity Fair, Rachel DeLoache Williams
PEOPLE & MOMENTS

"Inventing Anna": Μήνυση εναντίον του Netflix από την δημοσιογράφο του Vanity Fair, Rachel DeLoache Williams

Η πρώην φίλη της Anna Sorokin κατηγορεί την mini σειρά για δυσφήμιση, ανακρίβεια και αδικία


Γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της εξαπάτησης. Έχει μάθει να κερδίζει την εμπιστοσύνη εκείνων που θα της χαρίσουν προσωπικό όφελος. Είναι στυγνή επαγγελματίας. Μια ψυχρή προσωπικότητα που δεν τα παρατάει εύκολα. Η ιστορία της ψεύτικης κληρονόμου, Anna Sorokin, γνωστής ως Anna Delvey, έγινε μια από τις πιο mainstream mini σειρές στην πλατφόρμα του Netflix και δημιουργήθηκε από την τηλεοπτική παραγωγό, Shonda Rhimes.

  Η πλοκή του "Inventing Anna" στηρίχθηκε στο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Jessica Pressler για το περιοδικό "New York". Μάλιστα, το άρθρο της είχε  τίτλο "How Anna Delvey Tricked New York's Party People" της Jessica Pressler". Η ίδια, μέσα από εκτενή έρευνα, κατάφερε να παγιδεύσει τις κινήσεις της fake εύπορης Γερμανίδας, καταφέρνοντας την σύλληψή της το 2017 στο Los Angeles. Από την πρώτη στιγμή της προβολής της τον περασμένο Φεβρουάριο, η σειρά "έσπασε" κάθε προηγούμενο ρεκόρ προβολών και έγινε απευθείας "talk of the town".

anna-sorokin.jpg

Ένα δυσάρεστο γεγονός στάθηκε η αφορμή για να βρεθεί για ακόμη μια φορά στην επικαιρότητα. Τη Δευτέρα, η Rachel DeLoache Williams, συγγραφέας και πρώην συντάκτρια φωτογραφιών και παραγωγός του "Vanity Fair", προχώρησε σε μήνυση εναντίον του Netflix σε ομοσπονδιακό δικαστήριο. Η ίδια, υπήρξε φίλη της Sorokin, στοιχείο που άμεσα την κάνει να ξέρει καλά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητά της. Η βασική της κατηγορία αφορά σε δυσφήμιση, ανακρίβεια και αδικία προς το πρόσωπο της Anna. 

Σύμφωνα με την αγωγή, η ίδια ισχυρίζεται ότι η Anna απεικονίστηκε στη σειρά ως ένα «κακό και περιφρονητικό άτομο, που οδηγεί σε έναν χείμαρρο διαδικτυακής κακοποίησης, αρνητικών διαπροσωπικών αλληλεπιδράσεων και υποτιμητικών χαρακτηρισμών». Στο ρεπορτάζ της "DailyMail.com.", βρίσκεται η εν λόγω κατηγορία, συνοδευόμενη από τα εξής λόγια της: «Αυτή η αγωγή θα δείξει ότι το Netflix πήρε σκόπιμη απόφαση για δραματικούς σκοπούς να δείξει τη Γουίλιαμς να κάνει ή να λέει πράγματα στη σειρά που την παρουσιάζουν ως άπληστη, σνομπ, άπιστη, ανέντιμη, δειλή, χειριστική και καιροσκόπο». Θεωρεί ότι η δημιουργός της σειράς άλλαξε εν γνώσει της πτυχές του χαρακτήρα της για τηλεοπτικούς σκοπούς.

racheldeloachewilliams.jpg
Rachel DeLoache Williams

Σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία αφηγείται η σειρά, η 34χρονη Williams είχε περιγράψει σto άρθρο της το 2018, την εμπειρία της ως φίλη με την Άννα. Στο άρθρο έγραψε πώς η Sorokin, χρησιμοποιώντας το ψεύτικο όνομα, Delvey, προσποιήθηκε ότι ήταν μια Γερμανίδα κληρονόμος και την εξαπάτησε για περισσότερα από 60.000 δολάρια. Η δημοσιογράφος αποζημιώθηκε αργότερα και η Anna κρίθηκε αθώα για την κατηγορία της εξαπάτησής του μαροκινού ξενοδοχείου.

H Williams, συνέχιζε να εστιάσει στη συγκεκριμένη ιστορία και έγραψε το βιβλίο με τίτλο: «Η φίλη μου Άννα: Η αληθινή ιστορία μιας ψεύτικης κληρονόμου», το οποίο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Simon and Schuster το 2019.

Στην αγωγή της, η δημοσιογράφος επιδιώκει να αντικρούσει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται στη σειρά, στην οποία την υποδύεται η ηθοποιός, Katie Lowes. Aρνείται πως την εγκατέλειψε στο Μαρόκο όταν είχε προβλήματα με την κάρτα της και σημειώνει πως είναι ψέμα ότι βοήθησε την αστυνομία να συλλάβει την Άννα. Διεκδικεί ποινικές αποζημιώσεις, ασφαλιστικά μέτρα, ακόμη και διαταγή που απαιτεί από το Netflix να αφαιρέσει τις «συκοφαντικές» σκηνές από τη σειρά. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός της αποζημίωσης δεν έχει προς το παρόν αποκαλυφθεί.