fbpixel

Search icon
Search
Ibrahim Kamara: Ποιος είναι ο νέος Art & Image Director της Off-White;
FASHION NEWS

Ibrahim Kamara: Ποιος είναι ο νέος Art & Image Director της Off-White;

Ο ίδιος είναι αυτήν τη στιγμή editor-in-chief στο περιοδικό Dazed


Μετά τον ξαφνικό θάνατο του Virgil Abloh τον περασμένο Νοέμβριο, δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά γύρω από το προσωπικό του brand Off-White, ο οποίος ιδρύθηκε το 2013 και έχει έδρα το Μιλάνο. Τον Φεβρουάριο που πέρασε, μάθαμε πως η δική μας Ελβίρα Παναγιωτοπούλου ανέλαβε τη θέση της Shoe Designer Consultant για τις συλλογές με γυναικεία formal shoes του brand Off-White.

Σήμερα, με τα σενάρια σχετικά με τη θέση των directors του οίκου να διαδέχονται το ένα το άλλο, έρχεται η ευχάριστη είδηση πως ο νέος Art & Image Director του θα είναι ο Ibrahim Kamara. Ποια η σχέση του ίδιου με τη μόδα και τι καινούριο πρόκειται να λανσάρει; Ποια είναι η λαμπρή πορεία που έχει χαράξει και πώς πρόκειται να κινηθεί σε αυτήν τη θέση;

Παρακάτω, όλες οι απαντήσεις!

Η μόδα στη ζωή του & η αξιοθαύμαστη εξέλιξη

15ibkamara-1-superjumbo-v2.jpg

Ο Ib Kamara, γνωστός και ως I.B., IB, ή Ibrahim Kamara, γεννήθηκε στη Sierra Leone το 1990, και μεγαλώνοντας έζησε στο Λονδίνο. Είναι δημοσιογράφος μόδας και στιλίστας, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη στο θρυλικό περιοδικό Dazed.

Παρόλο που από μικρός επιθυμούσε να γίνει fashion designer, αποτέλεσε βοηθό του σχεδιαστή Barry Kamen, και κάπως έτσι ξεκίνησε την καριέρα του ως στιλίστας. Στην πορεία, έγινε ευρέως γνωστός χάρη στην έκθεση που επιμελήθηκε το 2016 στο Λονδίνο, με τίτλο «2026«, η οποία ήταν επικεντρωμένη στη μαύρη αφρικανική αρρενωπότητα. Σε αυτήν, παρουσίασε άντρες μοντέλα, ντυμένα με second-hand ρούχα και φωτογραφημένα από τη σπουδαία Kristin-Lee Moolman. Κάπως έτσι, ο κόσμος της μόδας τον ανακάλυψε και τον έκανε «κομμάτι» του, με τον Robbie Spencer του Dazed να του δίνει το πρώτο δικό του fashion editorial στο γνωστό περιοδικό.

opener-jpg-1-data.jpg


Ο λόγος για τον οποίο ξεχώρισε κι έφτασε τόσο γρήγορα ψηλά, είναι η updated οπτική του απέναντι στα πράγματα και τους ανθρώπους. Ο ίδιας κοιτά πέρα από τα κοινωνικά standards, είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μάχεται συνεχώς για ένα καλύτερο αύριο, ξεκινώντας από το χώρο της μόδας. Έχει βιώσει ρατσισμό τόσο για την καταγωγή του όσο και για τη σεξουαλικότητά του, γεγονός που τον έχει κάνει πιο δυνατό, με τον ίδιο να προσπαθεί με κάθε τρόπο να καθιερώσει μια νέα, πιο ανθρώπινη αντίληψη γύρω από τέτοια θέματα.

Η θέση του Art & Image Director στην Off-White

original1.jpg
Image source: British Vogue

Το brand Off-White ήταν χωρίς δημιουργικό διευθυντή από τον θάνατο του ιδρυτή του Virgil Abloh τον Νοέμβριο του 2021. Στελέχη του New Guards Group, που λειτουργεί το Off-White και της LVMH, η οποία πήρε το πλειοψηφικό μερίδιο της πνευματικής ιδιοκτησίας τoυ τον Ιούλιο του 2021, έχουν δημιουργήσει ένα σχέδιο για να αξιοποιήσει την κληρονομιά που άφησε ο Abloh, έτσι ώστε να αναπτύξει το εμπορικό σήμα. Ο Kamara συνεργάστηκε στενά με τον Abloh, δημιουργώντας εμφανίσεις styling, τόσο για το Off-White, όσο και για τον οίκο Louis Vuitton που ανήκει στην LVMH, όπου ο Abloh ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στην ανδρική συλλογή.

Η θέση του διευθυντή Τέχνης και Εικόνας έρχεται σαν επόμενο γεγονός της συνεργασίας του ίδιου με τον Abloh!
1208062.jpg


«Μετά τον τραγικό θάνατο του Virgil, εργαζόμαστε ακούραστα για να διατηρήσουμε την κληρονομιά του ζωντανή και τη μάρκα σχετική ως σημείο αναφοράς και μια πλατφόρμα σε συνεχή εξέλιξη»
, δήλωσε ο Andrea Grilli, διευθύνων σύμβουλος της Off-White και συμπλήρωσε: «Το να επιβλέπει την τέχνη και τη δημιουργικότητα της μάρκας σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο, ο Ibrahim, ο οποίος είναι μέλος της οικογένειας Off-White εδώ και χρόνια, είναι μεγάλη τιμή».