fbpixel

Search icon
Search
DESIGN NEWS

Η νέα tableware συλλογή του Dior Maison είναι ένας ύμνος στην ομορφιά του φθινοπώρου

Μοναδικές επιλογές «ντύνουν» το πιο πολυτελές art de la table


Η νέα tableware συλλογή του Dior Maison είναι ένας ύμνος στην ομορφιά του φθινοπώρου

Ο ερχομός του φθινοπώρου φαντάζει ως η ιδανική ευκαιρία για autumn gatherings στο σπίτι, με φίλους και οικογένεια. Πέρα από το φαγητό και τα ποτά που θα το συνοδεύσουν, εξαιρετικά σημαντικό είναι και το table setting, το οποίο έχει τον τρόπο να συμπληρώνει την ατμόσφαιρα, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για εμάς και τους καλεσμένους μας. Η τέχνη του art de la table, είναι κάτι που ο οίκος Dior «κουβαλά» στην ιστορία του, παρουσιάζοντας τους πιο elegant τρόπους για ένα πραγματικά καλαίσθητο σκηνικό στο τραπέζι, αλλά και μοναδικά κομμάτια για να το συνθέσουν. Αυτό είναι κάτι που παρατηρούμε και στη νέα συλλογή, που απαρτίζεται από εκλεπτυσμένα σερβίτσια και αξεσουάρ.

Για τη νέα σεζόν, ο οίκος παρουσιάζει την καινούρια Winter Garden συλλογή του, που συγκαταλέγεται στη σειρά Jardin d'Hiver. Πρόκειται για μια collection-ωδή στα χρώματα του φθινοπώρου αλλά και του χειμώνα που βρίσκεται μπροστά μας. Γι' άλλη μια φορά, το fashion house παραμένει πιστό στα διαχρονικά μοτίβα που το χαρακτηρίζουν, στις αποχρώσεις των λουλουδιών και, φυσικά, στην κομψότητα που έχει «εμποτιστεί» για τα καλά στο DNA του.

hyj01jpp3uc971-1440-1200.jpg


Κομψά σχέδια με clematis, παιώνιες, ντάλιες και χελιδόνια μεταφέρονται με στροφές σε μια σειρά από κομμάτια που επιτυγχάνουν μια ισορροπία μεταξύ κληρονομιάς και μοντερνισμού. Ένας φόρος τιμής στην ασυναγώνιστη φινέτσα, που αποτυπώνεται μέσα από τα σερβίτσια της συλλογής, τα σετ πιάτων και ποτηριών, τα printed σουπλά, τις καράφες και τα διακοσμητικά στοιχεία που ολοκληρώνουν το πιο chic art de la table.

H collection φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri. H ίδια, για τη δημιουργία των items, άντλησε έμπνευση απ' όλα όσα αγαπούσε ο ίδιος ο Christian Dior, τα οποία όρισαν μια για πάντα το σχεδιαστικό του ταμπεραμέντο.

hyk02cjh0uc970-1440-1200.jpg


Πιο συγκεκριμένα, η Chiuri μελέτησε με προσοχή το αγαπημένο loft του Monsieur Dior στη λεωφόρο Jules-Sandeau 7, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, καθώς και τον χειμερινό του κήπου, "Jardin d'Hiver", έτσι ώστε να εμπνευστεί τα σχέδια της συλλογής, αποτίνοντας φόρο τιμής στον θρυλικό fashion designer. Το αποτέλεσμα έχει ξεκάθαρα άρωμα Παρισιού, με μια αισθητική που συνδυάζει με μαεστρία το παλιό με το σύγχρονο.

Κάποτε, ο εμβληματικός Γάλλος couturier είχε πει: «Το να ζεις σ' ένα σπίτι που δε μοιάζει με σπίτι, είναι σαν να φοράς τα ρούχα κάποιου άλλου». Με αυτήν του τη δήλωση ήθελε να τονίσει το πόσο σημαντικό είναι ο προσωπικός μας χώρος να αποτελεί συνέχεια της προσωπικότητάς μας, να αποπνέει ζεστασιά και να μας κάνει να αισθανόμαστε οικεία. Αυτό, λοιπόν, ακολουθεί σήμερα η Maria Grazia Chiuri, εκμοντερνίζοντας τις ιδέες του Monsieur Dior και δημιουργώντας κομμάτια απόλυτα σύγχρονα αλλά και διαχρονικά.

hyp02jhc2uc970-1440-1200.jpg


Κομμάτια από μετάξι κεντημένα στο χέρι με μοναδικές λεπτομέρειες και πολυτελή υλικά που υμνούν το art of living είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν αυτήν τη συλλογή να ξεχωρίζει, έχοντας καταφέρει να ξετρελάνει τους design lovers. Πέρα από τα luxury σερβίτσια και τις λεπτομέρειες για το τέλειο new season's table setting, η collection εμπλουτίζεται από μαξιλάρια με μοτίβα λουλουδιών και πουλιών, αλλά και το logo του οίκου, από αρωματικά κεριά που κλείνουν μέσα τους τις μυρωδιές του χειμώνα, καθώς και από ένα σετ με δύο notebooks.


2

Dessert plate

BUY HERE

8

Square pillow

BUY HERE

9

Small square pillow

BUY HERE

11

Set of 2 notebooks

BUY HERE

12

Decorative plate

BUY HERE