fbpixel

Search icon
Search
Η νέα fashion boutique στη Βενετία που μεταμορφώνει ένα πρώην χρηματιστήριο
FASHION NEWS

Η νέα fashion boutique στη Βενετία που μεταμορφώνει ένα πρώην χρηματιστήριο

...και ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε μέσα στην εβδομάδα!


O κόσμος της μόδας δε σταματάει ποτέ να γυρνάει και να εξελίσσετε, με νέα πρόσωπα, events, προϊόντα και καινούργιες συνεργασίες να γεμίζουν το calendar μας. Ανακαλύψτε τα πιο αξιοσημείωτα fashion moments της εβδομάδας


Το brand new flagship store του Brunello Cucinelli μεταμορφώνει ένα πρώην χρηματιστήριο

senatus-vsueez.jpg
Image credit: Senatus

Το νέο κατάστημα Brunello Cucinelli στη Βενετία άνοιξε τις πόρτες του, σε μια από τις πιο μαγευτικές τοποθεσίες της πόλης. Καταλαμβάνοντας δύο επίπεδα του Palazzo della Borsa, του πρώην χρηματιστηρίου, το κατάστημα βρίσκεται στην Calle Larga XXII Marzo, κοντά στην Piazza San Marco. 

Χτισμένο τη δεκαετία του 1920 σε σχέδιο του νεαρού αρχιτέκτονα Camillo Puglisi Allegra, η πρόσοψη του παλάτσο σε στιλ Liberty είναι διακοσμημένη με περίπλοκες τοιχοποιίες που απεικονίζουν τις κόρες του Ποσειδώνα, θαλάσσια τέρατα, κοχύλια και χίμαιρες. Ο Brunello Cucinelli ήθελε το νέο του κατάστημα να σέβεται την ιστορική και καλλιτεχνική αισθητική του κτιρίου, με τους αρχιτέκτονες του ιταλικού οίκου μόδας να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη διατήρηση των αρχικών στοιχείων του κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης. Η ευάερη αλλά άνετη διαρρύθμιση αρχίζει με μια είσοδο που οδηγεί σε μια μακρά, κομψή αίθουσα, η οποία χαρακτηρίζεται από μια θολωτή κουτιά οροφής και διακοσμήσεις από στόκο art nouveau.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακαίνιση, από το δάπεδο από ρωμαϊκό τραβερτίνη μέχρι τους πάγκους από μαύρο νικέλιο και γυαλί και τους περιμετρικούς τοίχους από πηλό, αντικατοπτρίζουν μια απλότητα και συμμετρία, καθώς και την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας διάλογος μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, για να ενισχυθεί η ομορφιά της πλούσιας βενετσιάνικης χειροτεχνίας, αντανακλώντας παράλληλα τη χαρακτηριστική σύγχρονη κομψότητα της μάρκας Brunello Cucinelli.

H MCM και η Honey Dijon σε μια νέα συνεργασία με κλασικό, ρετρό ύφος

honey-dijon-x-mcm-by-davit-0.png

Η MCM λάνσαρε τη νέα της, capsule συλλογή με την Honey Dijon, μία εκρηκτική συνεργασία γεμάτη μόδα και μουσική. Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τη θρυλική DJ και fashion icon με το απαράμιλλο στυλ και την καλλιτεχνική αισθητική της.

Η συλλογή περιλαμβάνει τέσσερις τσάντες και δύο t-shirts που επικεντρώνονται σε κλασικά κομμάτια με έντονο μοτίβο. Mάλιστα, η ίδια η Honey συνέβαλε στο σχεδιασμό. «Ήθελα να κάνω μια διατριβή για τα ταξίδια και το στυλ. Έναν συνδυασμό χρησιμότητας, ομορφιάς και δεξιοτεχνίας. Δημιουργώντας μια συλλογή με κλασικά κομμάτια, θέλησα να αναβιώσω την εποχή των κομψών ταξιδιών, συνδυάζοντας τη διαχρονική κομψότητα με τον μοντέρνο, έντονο χαρακτήρα.» δηλώνει ή Dijon

Από τολμηρά, ζωντανά μοτίβα μέχρι κομψά, αυστηρά σχέδια, κάθε κομμάτι αυτής της συλλογής αντικατοπτρίζει την ενέργεια και τη δημιουργικότητα από την οποία γεννήθηκε η MCM και καθορίζει τη μουσική της Honey Dijon αλλά και το στυλ της. Κίτρινο, ροζ και μπλε είναι τα χρώματα που ξεχωρίζουν με το λογότυπο της πράσινης δάφνης πάνω από το εμβληματικό μοτίβο MCM Visetos στη μεγάλη τσάντα Ottomar Weekender. Η Large Aren Hobo έχουν το ίδιο μοτίβο, ενώ οι Mini Classic Crossbody και Medium Aren Pouch εμφανίζονται πιο τολμηρές από ποτέ.

Η νέα capsule συλλογή θα είναι διαθέσιμη στην ομώνυμη boutique της MCM (Ξάνθου 2, Αθήνα) αλλά και σε όλα τα καταστήματα Attica.

Η νέα Antigona Cube handbag του οίκου Givenchy

gkckqyimnqt3qvcbtylyxp-1280-80jpg.webp
Image source: Givenchy

Η τσάντα Antigona του Givenchy, η οποία πήρε το όνομά της από την τραγική ηρωίδα του θηβαϊκού μύθου, περιλαμβάνεται στα αξεσουάρ του οίκου από το 2011. Η αντοχή της είναι τέτοια, που ο κομψός, αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της με το πάνω χερούλι έχει επαναπροσδιοριστεί πολλές φορές - είτε είναι άνετη και μαλακή, είτε χαραγμένη με λουλούδια, είτε συρρικνωμένη. Κάθε μία από αυτές είναι αναγνωρίσιμη για το ελαφρώς παραγεμισμένο πεντάγωνο μπάλωμα στην επάνω πλευρά της, με ανάγλυφο το λογότυπο Givenchy - ένα διαχρονικό πλέον έμβλημα του παριζιάνικου σχεδιασμού.

Και τώρα, καθώς οι τσάντες της δεκαετίας του 2010 - της χρυσής εποχής της ευρύχωρης "it bag" - αγκαλιάζονται από μια νέα γενιά, ο Givenchy προσθέτει στην οικογένεια Antigona την "Antigona Cube", ένα δομημένο σχέδιο εμπνευσμένο από το origami, το οποίο αναπαράγει την αρχιτεκτονική γραμμή της αρχικής τσάντας.

Τα ολοκαίνουργια Swatch Essentials κατέφθασαν

sc01-ss07b111-ss07b113g-ss07s144g-ss07b112-4x5-1.jpg

Τα Swatch Essentials είναι οι τακτικές κυκλοφορίες που αντικατοπτρίζουν τις τάσεις που επικρατούν στον κόσμο μας. Για τη νέα σεζόν, λοιπόν, παρουσιάστηκαν τα brand new μοντέλα που έχουμε λατρέψει. Δείτε τι είναι hot τώρα και ανακαλύψτε το essential στιλ Swatch που αναβαθμίζει την εμφάνιση σας σήμερα. 

Διαλέξτε ανάμεσα στις 12 νέες κυκλοφορίες: BLUE IN THE WORKS, ORANGE IN THE WORKS, TANGERINE TIGER, CRIMSON MYSTIQUE, THAT’S SO PEACHY, OBSIDIAN SHIMMER, GREEN VISION, TRAIN THE HANDS, THE ESSENCE OF SPRING, THE GLOW OF IRONY, MIDDAY SKY, PEARL GLEAM.

Η τσάντα "Pasticcino" της Max Mara μεταμορφώνεται 

screenshot-2024-06-20-at-44923-pm.png

Η τσάντα "Pasticcino" του Weekend Max Mara, η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 2016. Το στιλ, το οποίο θυμίζει τη νοσταλγική αίγλη των δεκαετιών 1920 και 1930, βρίσκεται έκτοτε σε μόνιμη εναλλαγή, επαναπροσδιορισμένο σε ατελείωτες επαναπροσδιορίσεις χρωμάτων, σχεδίων, μεγεθών και υλικών.

Αυτόν τον μήνα, το "Pasticcino" προσγειώνεται στο Κιότο της Ιαπωνίας, την αρχαία πόλη που είναι γνωστή για την αφοσίωσή της στη χειροτεχνία - από τις διακοσμητικές βεντάλιες και τα υαλωμένα κεραμικά μέχρι την ξυλουργική, τη βαφή κιμονό και τη λιθοτεχνία. Με τίτλο "Pasticcino Bag Treasures of Japan", αυτή η έκδοση είναι κατασκευασμένη από τα πλούσια και υποβλητικά υφάσματα που κατασκευάζονται από την Kawashima Selkon Textiles, μια εταιρεία που δημιουργεί μεταξωτά ζακάρ για παραδοσιακά ιαπωνικά επίσημα ρούχα και εσωτερικούς χώρους από το 1843. Η τσάντα κυκλοφορεί σε έξι παραλλαγές και δύο μεγέθη, η κάθε μία σε περιορισμένη έκδοση.