fbpixel

Search icon
Search
Η κατοικία του Βραζιλιάνου celebrity Bruno Rocha στο Ρίο διακρίνεται για την καλλιτεχνική της ταυτότητα
INTERIORS

Η κατοικία του Βραζιλιάνου celebrity Bruno Rocha στο Ρίο διακρίνεται για την καλλιτεχνική της ταυτότητα

Υπό τη σχεδιαστική επιμέλεια του Studio Ro+Ca


Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία στη δομή, αλλά και στην αισθητική φιλοσοφία μιας κατοικίας αφορά στην ευελιξία της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τριώροφο και 600 τετραγωνικών μέτρων καταφύγιο του Βραζιλιάνου celebrity Bruno Rocha, στο οποίο έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο σημερινό μας ταξίδι στο Ρίο. Ο δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής, γνωστός με το ψευδώνυμο Hugo Gloss, διευθύνει έναν από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους ψυχαγωγίας της χώρας, με 20 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram. Εκτιμά τη σημασία ενός σπιτιού που αποτελεί τόπο ξεκούρασης και ησυχίας, αλλά που έχει επίσης χώρο για να εκθέσει τα αγαπημένα του πράγματα - βιβλία μιας ζωής, παιχνίδια Τέχνης, φωτογραφίες και αναμνηστικά που συγκέντρωσε στις περιπέτειές του σε όλο τον κόσμο. Όταν ο ίδιος αναζητούσε το δικό του σπίτι και παρατήρησε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο κτίριο, αισθάνθηκε από τα πρώτα λεπτά οικειότητα, σα να βρισκόταν στην κατοικία της γιαγιάς του.

Creation as a common effort 

bruno-rocha-rio-home-library-65044d5b3c3e3.jpg

Για να υλοποιήσει το όραμά του, ο Bruno απευθύνθηκε στους φίλους του: τα αδέλφια Carlos και Caio Carvalho και τον Rodrigo Beze, συνεργάτες στο Studio Ro+Ca. Αυτή την τριάδα είχε συμβουλευτεί στο παρελθόν όταν σχεδίασε τα δύο πρώτα του διαμερίσματα στις πολυσύχναστες περιοχές Barra da Tijuca και Lagoa του Ρίο. Η κοινή τους αισθητική φιλοσοφία και η πιστή ακολούθηση της δημιουργικότητας και της μεγάλης έμφασης σε κάθε λεπτομέρεια, τους έφερε ακόμη πιο κοντά, κάνοντας, ταυτόχρονα, το όραμα του ίδιου για την απόκτηση ενός ατμοσφαιρικού ησυχαστηρίου πραγματικότητα. 

bruno-rocha-rio-home-dining-room-65044d92b148c.jpg

Παρατηρώντας τους εσωτερικούς χώρους της κατοικίας, τα πρώτα στοιχεία που εντοπίζουμε είναι το άπλετο φυσικό φως, η επικράτηση των γήινων τοπικών υλικών, με κυρίαρχο το ξύλο, οι λευκοί τοίχοι, αλλά και μια ευρεία γκάμα από εντυπωσιακούς πίνακες, οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε χώρους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τραπεζαρία. Όπως ο ίδιος εξηγεί: «Ήθελα μια ζεστή ατμόσφαιρα με λειτουργικούς χώρους, μια αρμονική χρωματική παλέτα και αντικείμενα και έπιπλα βραζιλιάνικου design. Έπρεπε να είναι ένα σύγχρονο καταφύγιο άνεσης». 

The warm atmosphere

bruno-rocha-rio-home-pool-65044d70236ba.jpg

Πλέον, το σπίτι του έχει γίνει το προσωπικό καταφύγιο ξεκούρασης, στο οποίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Στους eclectic χώρους του επιλέγει να αφιερώσει τις πιο ήρεμες στιγμές του, μακριά από την έντονη καθημερινότητα και τα φώτα της δημοσιότητας. Εκεί που θα περάσει τα απογεύματά του μόνος ή θα προετοιμάσει απολαυστικά δείπνα για συγγενείς και φίλους. Η βαθιά ηρεμιστική ατμόσφαιρα του σπιτιού του έχει γίνει πηγή έμπνευσης για τον ίδιο, χαρίζοντάς του το κίνητρο να θέλει να εξελίσσεται και να δίνει έμφαση στην ουσιαστική χαλάρωσή του κάθε στιγμή της ημέρας. 

Source: Elle Decoration

Photos: Filippo Bamberghi