fbpixel

Search icon
Search
Η ανακαίνιση μιας βίλας στη Μαγιόρκα αγγίζει ευαίσθητες χορδές
INTERIORS

Η ανακαίνιση μιας βίλας στη Μαγιόρκα αγγίζει ευαίσθητες χορδές

Mε την υπογραφή της Durietz Design & Development


Η Josephine Du Rietz κάνει τις διακοπές της στο ηλιόλουστο νησί της Μαγιόρκα από μικρή. Όταν άρχισε να βγαίνει για πρώτη φορά με τον πλέον σύζυγό της, Christoffer, κάλεσε τον Σουηδό interior designer να έρθει μαζί της. Ήταν αδύνατο για το ζευγάρι να μην ερωτευτεί το μέρος. Έτσι, όταν ξεκίνησαν τις συζητήσεις του να εγκαταλείψουν τη Σουηδία για μια πιο ήσυχη ζωή κοντά στον ήλιο, υπήρχε μόνο ένας προορισμός.

durietz-design-mallorca-swimming-pool-1659970673-S1OSH.jpg

Μετά από δύο χρόνια αναζήτησης, ανακάλυψαν το τέλειο σπίτι για να κάνουν μια νέα αρχή, αλλά και μια νέα επιχείρηση: την Durietz Design & Development. Τώρα, πλέον, γνωστή για τη μεταμόρφωση εγκαταλελειμμένων κτιρίων, έχει ήδη δημιουργήσει όνομα στον χώρο, ενώ το πρώτο έργο της εταιρίας, που ονομάζεται Camp Roig 31, είναι ένα παραδοσιακό ημι-ανεξάρτητο αρχοντικό στο Alaró, μια μικρή πόλη στους πρόποδες των βουνών Tramuntana.

durietz-design-mallorca-kitchen-1659970705.jpg

«Αυτό που κάνουμε είναι πολύ περίπλοκο.», εξηγεί η Josephine. Πράγματι, το ζευγάρι είναι σχολαστικό και προσεκτικό στην προσέγγισή του στα σπίτια που αναφέρονται ως «κρυμμένα κοσμήματα». Ένας οικοδόμος, όταν άκουσε τα σχέδια για την ανακαίνιση, συμβούλεψε να γκρεμίσουν το σπίτι και να χτίσουν κάτι νέο. Είναι μια άποψη που η Josephine και ο Christoffer έχουν συναντήσει συχνά στην περιοχή, όπου τα όμορφα κτίρια με μεγάλες δυνατότητες παραβλέπονται επειδή οι άνθρωποι δεν είναι πρόθυμοι να λύσουν τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα παλαιότερα ακίνητα.

Η προσέγγιση εδώ ήταν να απογυμνωθούν τα πάντα, παραδέχεται η Josephine, «παραμένοντας μόνο τα βασικά τείχη». Αυτό που έμεινε ήταν το κέλυφος, αλλά τι κέλυφος: «Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων, δύο πέτρινα τζάκια και ξύλινα σκαλίσματα», συνεχίζει. «Το αγαπημένο μας μέρος είναι πιθανώς η ευάερη σκεπαστή βεράντα, με τοξωτά ανοίγματα στον ιδιωτικό κήπο και θέα στο βουνό.» Σε αυτόν τον κήπο το ζευγάρι έχει προσθέσει μια μεγάλη πισίνα, ενώ η βεράντα ανοίγει σε ένα χαλαρό καθιστικό. Υπάρχουν επίσης επτά υπνοδωμάτια, πέντε μπάνια, ένα κελάρι που μπορεί να υπερηφανεύεται για το δικό του κρασί και μια κουζίνα/τραπεζαρία που βγάζει κατευθείαν σε ένα σκιερό τμήμα της αυλής.

2-4v0Ra.jpg

Τα φινιρίσματα παντού είναι εξαίσια, διαθέτοντας έναν συνδυασμό κλασικών επίπλων του μέσου αιώνα και custom-made κομματιών, όπως το τραπέζι από ξύλο καρυδιάς και οι καρέκλες τραπεζαρίας «Josephine» που δημιουργήθηκαν από την Durietz Design ειδικά για το Camp Roig 31. «Η αρχική αρχιτεκτονική ήταν λιτή, ωστόσο με ορισμένα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, αφήνοντάς μας άφθονο χώρο, χωρίς να βεβηλώνουν την ψυχή του σπιτιού», εξηγεί η Josephine. «Δουλέψαμε με την κληρονομιά της Μαγιόρκας για να δημιουργήσουμε μια παλέτα φυσικών και γήινων υλικών, τόσο μέσα όσο και έξω.

durietz-design-mallorca-bedroom-1659970744.jpg

Το κλειδί για την επιτυχία αυτής της mix&match εμφάνισης είναι η απόχρωση των τοίχων: ζεστή, φιλόξενη και κατά κάποιο τρόπο ταυτόχρονα παραδοσιακή και σύγχρονη. Είναι ένας ακριβής συνδυασμός τριών διαφορετικών χρωμάτων που τώρα ονομάζεται μείγμα «By Durietz Design». Αφού έβαλαν τις καρδιές και τις ψυχές τους σε αυτό το έργο, η Josephine και ο Christoffer δημιούργησαν μία κατοικία που ξεχωρίζει αμέσως από το ένα εκατομμύριο βίλες που ξεπροβάλλουν στη Μαγιόρκα!

Πηγή: durietzdesign.com