Γευσιγνώστες, λάτρεις του φαγητού και γαστρονομικοί τουρίστες περιμένουν με ανυπομονησία τα ανερχόμενα εστιατόρια του 2019 που θα τρέχουν οι πιο διάσημοι αρχιμάγειρες ανά τον κόσμο. Έχοντας ήδη πάρει μία «γεύση» από τα νέα εστιατόρια στον κόσμο που θα ανοίξουν τους πρώτους μήνες του έτους, τα καλά νέα είναι ότι η λίστα συνεχίζεται και απ’ ότι φαίνεται αυτός ο χρόνος θα είναι αρκετά εποικοδομητικός -τόσο για τους εστιάτορες όσο και για τους τυχερούς θαμώνες, που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις μοναδικές και εκλεπτυσμένες δημιουργίες των φημισμένων αυτών σεφ. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στα παρακάτω ανερχόμενα εστιατόρια και δείτε τι πραγματικά σημαίνει “haute cuisine”!
Arros QD, London
Άνοιξη 2019
Ο διακεκριμένος σεφ Quique Dacosta του επώνυμου εστιατορίου με τρία αστέρια Michelin στην Κόστα Μπλάνκα, που έχει μάλιστα βραβευτεί μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο, πρόκειται να ανοίξει το Arros QD στη βρετανική πρωτεύουσα. Το νέο εστιατόριο είναι σχεδιασμένο για να κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές του τρέχοντος έτους στο Δυτικό Λονδίνο, προσφέροντας στους επισκέπτες τις χαρακτηριστικές γεύσεις της μαγειρικής του, που συνδυάζουν ποιοτικά ισπανικά υλικά με πρωτοποριακές μαγειρικές τεχνικές. Όπως υποδηλώνει και η ισπανική ονομασία του, αυτό το εστιατόριο θα επικεντρωθεί στο ρύζι, τοποθετώντας το απλό αυτό συστατικό στην υψηλή γαστρονομία.
Marcus at Four Seasons Hotel Montreal, Canada
Άνοιξη 2019
Ο διάσημος μάγειρας της Νέας Υόρκης, Marcus Samuelsson, πρόκειται σύντομα να ανοίξει το πρώτο του καναδικό εστιατόριο, που θα λέγεται Marcus και θα βρίσκεται στο νέο Four Seasons Hotel Montreal. Το restaurant αναμένεται να εκπροσωπεί άψογα το μοναδικό μαγειρικό στιλ του σεφ, ενώ είναι εμπνευσμένο από την παραδοσιακή μπρασερί σε μια πιο σύγχρονή μορφή. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να απολαύσουν ένα δροσιστικό κοκτέιλ σ' ένα ανοιχτό μπαρ, αλλά και τη χρήση φρέσκων λαχανικών και σιτηρών σε κάθε συνταγή με έμπνευση από την τοπική κοινότητα. Ο Samuelsson έχει συνεργαστεί στενά με τους local καλλιεργητές και παραγωγούς, για να δημιουργήσει ένα μενού το οποίο θα αντικατοπτρίζει τις δικές του μαγειρικές ρίζες, από την Αιθιοπία μέχρι τη Σουηδία και τη γενέτειρά του, τη Νέα Υόρκη, ενώ η τέχνη και η μουσική θα αποτελέσουν βασικό κομμάτι στην εμπειρία της γευσιγνωσίας!
La Dame de Pic, Singapore
Καλοκαίρι 2019
Αυτό το εκλεπτυσμένο εστιατόριο από τη βραβευμένη με τρία αστέρια Michelin σεφ Anne-Sophie Pic αποτελεί μια από τις συναρπαστικές προσθήκες που θα δούμε στο θρυλικό ξενοδοχείο Raffles Singapore το οποίο αναμένεται να ανοίξει ξανά αυτό το καλοκαίρι μετά από τη μεγάλη ανακαίνισή του. Είναι το πρώτο restaurant της σεφ στην Ασία και όπως και τα υπόλοιπα εξαιρετικά της dinner spots στο Λονδίνο και τη Γαλλία, το Le Dame de Pic θα επικεντρωθεί στο χαρακτηριστικό της ύφος, το οποίο διακρίνεται από έντονα αρώματα και ισχυρές γεύσεις, που προκαλούν μοναδικά συναισθήματα. Μπορείτε να συνδυάσετε μάλιστα τα πιάτα με ιδιαίτερα κρασιά από περιοχές της Γαλλίας.
BBR by Alain Ducasse, Singapore
Καλοκαίρι 2019Ο θρυλικός σεφ Alain Ducasse
Μια ακόμα ευπρόσδεκτη προσθήκη στο άνοιγμα του ξενοδοχείου Raffles Singapore είναι το εστιατόριο του θρυλικού chef Alain Ducasse, ο οποίος με τα χρόνια έχει κερδίσει έναν καταιγισμό αστέρων Michelin. Το Bar & Billiard Room (BBR) θα είναι το πρώτο του μεσογειακό concept, που θα περιλαμβάνει sharing plates και θα δίνει βάση σε πιάτα ψημένα στο γκριλ. Ο χώρος θα διαθέτει μια ανοιχτή κουζίνα υψηλής απόδοσης με κάρβουνο και παραδοσιακούς φούρνους πίτσας. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει ένα... ζωηρό μπαρ και ένα lounge που θα σερβίρει μοναδικά cocktails και κρασιά από τις πιο σπάνιες ποικιλίες του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι BBR θα είναι επίσης το “it” μέρος για το χαλαρό Κυριακάτικο brunch του Raffles Singapore.
Dinner by Heston Blumenthal, Dubai
Φθινόπωρο 2019
Το εστιατόριο Dinner by Heston Blumenthal είναι έτοιμο να ανοίξει φέτος στο νέο Royal Atlantis Resort & Residences στο Ντουμπάι. Ακολουθώντας το ίδιο θέμα με τα υπόλοιπα dinner spots του, θα σερβίρει τα φανταστικά σύγχρονα πιάτα του ομώνυμου σεφ, τα οποία βασίζονται σε ιστορικές συνταγές. Σε ένα αξιοζήλευτο σκηνικό, το εστιατόριο υπόσχεται να προσφέρει θέα στον ορίζοντα του Ντουμπάι και τον Περσικό Κόλπο, με ένα μπαρ στο κέντρο του χώρου, δύο εξωτερικές βεράντες και μια ιδιωτική τραπεζαρία.
Lutetia Brasserie, Paris
Το ξενοδοχείο Lutetia που ιδρύθηκε το 1910 άνοιξε ξανά πέρυσι μετά από μια τετραετή ανακαίνιση που μεταμόρφωσε εντελώς το ιστορικό αυτό κτίριο! Η επόμενη φάση της εκπληκτικής αναβιώσεώς του είναι το re-opening της Lutetia Brasserie υπό την καθοδήγηση του chef Gérald Passédat. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο σεφ βρίσκεται πίσω από το θρυλικό εστιατόριο Le Petit Nice της Μασσαλίας που έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin. Η Lutetia Brasserie θα έχει ένα μοντέρνο στιλ μαγειρέματος που θα αποφεύγει τα πλούσια, βαριά φαγητά και θα τονίζει τη φρεσκάδα των συστατικών και την παρουσίαση των πιάτων. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία που πρόκειται να ανοίξει, αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι ο Passédat θα επανερμηνεύσει τη Nouvelle cuisine στο νεόκτιστο διώροφο αυτό χώρο, ο οποίος θα έχει μάλιστα μια ευρύχωρη βεράντα με εκπληκτική θέα!