Οι παγκοσμίου φήμης σεφ, όπως ο Alain Ducasse, ο Heston Blumenthal και ο Mauro Colagreco, έχουν αφήσει χρόνια τώρα το στίγμα τους σε πολλές μεγαλουπόλεις του κόσμου και έχουν αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα του γαστρονομικού τουρισμού. Γευσιγνώστες και λάτρεις του καλού φαγητού διοργανώνουν ταξίδια με σκοπό να δοκιμάσουν τις μοναδικές τους γεύσεις και να βιώσουν once in a lifetime γαστρονομικές εμπειρίες. Έτσι και φέτος, ύστερα από τις ασταμάτητες επιτυχημένες τους δημιουργίες, συνεχίζουν δυναμικά να «χτίζουν» τη φήμη τους ανοίγοντας μια σειρά από νέα εκλεπτυσμένα εστιατόρια. Από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, μέχρι τη Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ, αυτά είναι τα πιο ιδιαίτερα και συναρπαστικά εστιατόρια που αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους το 2019. Enjoy!
Adam Handling Chelsea, London
Φεβρουάριος 2019
Με το άνοιγμα του νέου Belmond Cadogan Hotel του Λονδίνου τον Φεβρουάριο έρχεται και η άφιξη του πιο πρόσφατου εστιατορίου από τον επιτυχημένο σεφ Adam Handling (κεντρική φωτογραφία), που θα φιλοξενείται στο εσωτερικό του. Στην ουσία, πέρα από το restaurant, ο διάσημος μάγειρας θα αναλάβει όλα τα μενού του ξενοδοχείου, από τα μικρά σνακ που θα προσφέρονται μέχρι και τις επιλογές που θα έχουν οι επισκέπτες για τα πιάτα του room service. Η γαστρονομική προσέγγιση του νέου εστιατορίου θα είναι σύμφωνη με τη βιώσιμη, εποχική και βρετανική φιλοσοφία των τροφίμων. Από την άποψη του σχεδιασμού του, περιμένετε έναν χώρο ο οποίος θα ταιριάζει πλήρως με το σύγχρονο στιλ και τις πρωτότυπες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες που θα υπάρχουν σε όλο το hotel.
Florie’s, Palm Beach, Florida
Φεβρουάριος 2019
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σεφ Mauro Colagreco από το εστιατόριο Mirazur που έχει βαθμολογηθεί ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως συνεργάζεται με το Four Seasons Resort Palm Beach για να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο στις ΗΠΑ. Όπως και το εστιατόριό του στο Menton της Γαλλίας, το Florie’s θα αντικατοπτρίζει το πάθος του Colagreco για τη φύση. Με τον σεφ Florenzo Barbieri ως οδηγό, η κουζίνα θα σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα από το μεσογειακό πνεύμα του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μαγειρική πάνω από τη φωτιά. Περιμένουμε μοναδικά πιάτα ζυμαρικών, πίτσες ψημένες σε ξυλόφουρνο, Ιαπωνικά yakitori με τροπικά cocktails και προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά, σε έναν εξαιρετικά ευχάριστο χώρο σχεδιασμένο από το Σουηδό αρχιτέκτονα Martin Brudnizki.
Marea, Dubai
Μάρτιος 2019
Το ιταλικό εστιατόριο "Marea" της Νέας Υόρκης, το οποίο έχει βραβευθεί με δύο αστέρια Michelin, θα ανοίξει σύντομα καινούργιο χώρο στο Dubai International Finance Centre (DIFC). Πίσω από την κουζίνα αυτού του εστιατορίου θα βρίσκεται φυσικά ο φημισμένος αμερικάνος σεφ Michael White, ακολουθώντας την ίδια ιδέα με το αδελφικό του restaurant, εστιάζοντας στα τρόφιμα που επαναπροσδιορίζουν το θαλασσινό τοπίο της υψηλής ιταλικής κουζίνας, αντικατοπτρίζοντας το όνομά του, το οποίο στα Ιταλικά σημαίνει «παλίρροια».
Bob Bob Cité, London
Μάρτιος 2019
Η 25η Μαρτίου θα σηματοδοτήσει την άφιξη της νέας προσθήκης στην οικογένεια του εστιατορίου Bob Bob Ricard στο Soho, από τον σεφ Eric Chavot. Το πολυαναμενόμενο γαστρονομικό στέκι λέγεται Bob Bob Cité και αναμένεται να ανοίξει στο κτίριο Leadenhall του Λονδίνου, σχεδιασμένο από τους Rogers Stirk + Partners. Θα βρίσκεται ψηλά στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου και θα φιλοξενεί 190 επισκέπτες στις δύο ευρύχωρες τραπεζαρίες του, με επιπλέον ιδιωτικά δωμάτια με θέα στην πόλη και εντυπωσιακό insterior design, σχεδιασμένο από το βρετανικό studio Brady Williams. Το μενού του Chavot θα επικεντρωθεί στην κλασική γαλλική παραδοσιακή κουζίνα, ενώ τα γνωστά κουμπάκια "pressez pour le champagne" που έχουν γίνει το χαρακτηριστικό στοιχείο στο Bob Bob Ricard, φυσικά δε θα λείπουν από εδώ! Απλά μ' ένα πάτημα του κουμπιού, ένα δροσερό και λαχταριστό ποτήρι σαμπάνιας καταφτάνει στο τραπέζι σας...
Birdie G’s, Santa Monica, California
Άνοιξη 2019
Ο σεφ Jeremy Fox
Σχεδιασμένο για να ανοίξει αυτήν την άνοιξη, το Birdie G είναι το μεγαλύτερο πρότζεκτ μέχρι στιγμής του αρχιμάγειρα James Bear, για το οποίο συνεργάστηκε με τον συγγραφέα Jeremy Fox. Το όνομα αποτίει φόρο τιμής στην κόρη του Birdie και τη γιαγιά του -και οι δύο έχουν το όνομα Gladys. Το εστιατόριο θα επικεντρωθεί στην κλασική αμερικανική κουζίνα, εμπνευσμένη από μια ποικιλία πολιτισμών και περιοχών. Τα πιάτα θα δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας αγνά προϊόντα από τοπικούς αγρότες και προμηθευτές. Στεγάζεται μέσα στον αποθηκευτικό χώρο του ιστορικού σταθμού Bergamot και θα περιλαμβάνει μπαρ και lounge, ανοιχτή κουζίνα με τραπέζι σεφ, αίθριο και ιδιωτική τραπεζαρία.
Nathan Outlaw at The Goring, London
Άνοιξη 2019
Το ξενοδοχείο The Goring στην περιοχή της Belgravia ανακοίνωσε την επερχόμενη άφιξη ενός νέου εστιατορίου που θα δίνει έμφαση στα θαλασσινά. Πιο συγκεκριμένα, στο εστιατόριο θα είναι επικεφαλής σεφ ο διάσημος Nathan Outlaw. Ο ίδιος θα αντλήσει την έμπνευσή του από τις απίθανες εμπειρίες του στη μέχρι τώρα σπουδαία γαστρονομική του πορεία. Έμαθε να μαγειρεύει θαλασσινά ενώ εργαζόταν με τον Rick Stein και έχει πλέον δύο εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin στην Κορνουάλη. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου θα βρίσκεται στο θερμοκήπιο με τις πορτοκαλιές και θα έχει θέα στον κήπο του Goring, με εκπληκτικό σχεδιασμό από τον Russell Sage, τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό του χώρο.