fbpixel

Search icon
Search
Home office: Εκσυγχρονίστε το γραφείο σας με τα πιο έξυπνα gadgets
LIFE & CAREER

Home office: Εκσυγχρονίστε το γραφείο σας με τα πιο έξυπνα gadgets

Γνωρίστε τα απόλυτα αξεσουάρ γραφείου που θα σας «λύσουν» τα χέρια


Πριν την πανδημία, ο όρος τηλεργασία για τους περισσότερους από εμάς αποτελούσε ένα άγνωστο στοιχείο, κανένας μας δεν την επιζητούσε, ώσπου έφτασε η μέρα που έγινε η νέα μας καθημερινή συνήθεια. Οι πρωτοφανείς συνθήκες επέβαλαν αυτόν τον τρόπο εργασίας σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, που βλέπει τις ψηφιακές πλατφόρμες να γίνονται απαραίτητο εργαλείο της καθημερινότητάς και της δουλειάς του. Καθημερινά αφιερώνουμε πολλές ώρες στον υπολογιστή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα –όπως η «ψηφιακή κόπωση των ματιών», ο πόνος στην σπονδυλική στήλη, στα χέρια και οι συχνοί πονοκέφαλοι. Όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν, αρκεί και μόνο αν επενδύσετε σε συγκεκριμένα gadgets!

Aνακαλύψτε τα πιο σύγχρονα gadgets, προσφέροντας στον εαυτό σας την άνεση και την ευκολία που του αξίζει!

Στήριγμα καρπού

img-20210326-135509.jpeg

Η αλήθεια είναι πως όλα πλέον γίνονται ψηφιακά μέσω του υπολογιστή μας! Από την μια πλευρά ναι μεν μας ξεκουράζει γιατί αποφεύγουμε το «πήγαινε-έλα» με τον έξω κόσμο, αλλά από την άλλη μας δημιουργεί πολλούς και κάποιες φορές επώδυνους πόνους –όπως ο πόνος των καρπών μας. Ένα στήριγμα καρπού όχι μόνο θα προσφέρει εργονομική υποστήριξη στους καρπούς σας, αλλά θα χρησιμοποιηθεί και σαν μαξιλάρι, με αποτέλεσμα να καταπολεμήσετε πιο εύκολα το στρες και να ανακουφίσετε τα σημεία της πίεσης.

Πολύπριζο για USB

95c723792dc8c75aa42a24c378161748.jpeg

Πόσοι από εσάς δυσκολεύστε να τα βγάλετε εις πέρας, όσον αφορά την σύνδεση διάφορων και ταυτόχρονα χρήσιμων συσκευών μεταξύ τους; Σίγουρα η απάντηση των περισσοτέρων από εσάς είναι πως δυσκολεύεστε! Η διαδικασία είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαντάζεστε, αντί να εκμεταλλευτείτε όλες τις διαθέσιμες θύρες USB του υπολογιστή ή του laptop σας για να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο σας, το ποντίκι, ακόμα και για να φορτίσετε το κινητό σας ή το tablet σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα πολύπριζο USB! Σκεφτείτε πως αυτό σας συμφέρει πολύ περισσότερο απ’ ότι ο άλλος τρόπος, γιατί έτσι θα αποφύγετε όχι μόνο την πολυπλοκότητα των καλωδίων, αλλά θα καταφέρετε να τα έχετε όλα την ίδια στιγμή που τα χρειάζεστε, χωρίς άγχος και πίεση.

Βάση στήριξης ποδιών

img-20210326-135445.jpeg

Η εργονομία ασχολείται με τον σχεδιασμό κάθε είδους εργαλείων, εξοπλισμού αλλά και συστημάτων εργασίας και εξετάζει την προσαρμογή της εργασιακής πρακτικής στο ανθρώπινο σώμα και στις δυνατότητες που έχει διανοητικές ή φυσικές, ώστε να μην ταλαιπωρείται. Με άλλα λόγια, δημιουργεί «φιλικά προς τον χρήστη προϊόντα». Πέρα από μια σωστή καρέκλα γραφείου, ένα στήριγμα χεριών, καλό είναι να υπάρχει και μια βάση στήριξης ποδιών. Εάν κάθεστε πολλές ώρες στο γραφείο, το μόνο σίγουρο είναι πως το χρειάζεστε! Θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία σας και φυσικά θα σας ξεκουράσει.

Φορητός εκτυπωτής

1-LBFl9.jpg

Υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να μελετήσουμε κάτι, αλλά δεν αντέχουμε άλλο ψηφιακά, τι κάνουμε τότε; Φυσικά και υπάρχει λύση! Αν επενδύσετε σε έναν φορητό υπολογιστή θα μπορείτε να εκτυπώνετε αυτά που σας ενδιαφέρουν, με σκοπό να κουράζετε λιγότερο τα μάτια σας. Επιπλέον, αυτό θα σας βοηθήσει και στην επίλυση πολλών θεμάτων και υποχρεώσεων, είτε αφορά την εκτύπωση τιμολογίων είτε διάφορων συμβολαίων. Πιο συγκεκριμένα, αντί να τρέχετε σε βιβλιοπωλεία ή σε καταστήματα εκτύπωσης και να πληρώνετε, επενδύετε μια φορά και κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη. Plus, στην αγορά μπορείτε να βρείτε μικρούς και ελαφρύς ασύρματους εκτυπωτές που να φορτίζονται μέσω USB, έτσι ώστε να τους μετακινείτε οπουδήποτε εσείς επιθυμείτε!

Ακουστικά με μικρόφωνο

5afc5781605f43d5eeccf2433fc6b51a.jpeg

Εφόσον όλα πλέον γίνονται ηλεκτρονικά, καθημερινά θα έρχεστε σε ψηφιακή «επαφή» με τους συναδέλφους, τους πελάτες, τους φίλους σας, ακόμα και την οικογένεια σας. Αυτό σημαίνει πως για να τους ακούτε καθαρά και για να σας ακούνε και εκείνοι με τον ίδιο τρόπο θα χρειαστείτε ποιοτικά ακουστικά και κατά προτίμηση με μικρόφωνο. Βέβαια, όσον αφορά τα ακουστικά υπάρχει γενικά μια δυσκολία στην επιλογή τους, καθώς η ποικιλία τους στην αγορά είναι τεράστια. Μια διαφορετική και ταυτόχρονα σωστή προσέγγιση που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά, να γίνει μια έρευνα μέσα από το διαδίκτυο, να δείτε και να μελετήσετε καλά τις κριτικές του κάθε προϊόντος και να συμβουλευτείτε άλλα άτομα που μπορεί να διαθέτουν κάτι παρόμοιο. Είναι πολύ σημαντικό να επενδύετε περισσότερο στην ποιότητα.