fbpixel

Search icon
Search
Home "bad luck": Τα 6 αντικείμενα που δημιουργούν κακή ενέργεια στον χώρο
WELLNESS

Home "bad luck": Τα 6 αντικείμενα που δημιουργούν κακή ενέργεια στον χώρο

Τα απομακρύνουμε άμεσα από το σπίτι μας καθώς εμποδίζουν τη ροή των θετικών vibes


Υπάρχουν στιγμές, στις οποίες νιώθουμε ότι ο προσωπικός μας χώρος "κουβαλάει" μια όχι και τόσο ευχάριστη ατμόσφαιρα. Είναι πολύ πιθανό, ενώ τακτοποιούμε σε καθημερινή βάση και επιμελούμαστε την κάθε λεπτομέρεια, η αρνητική αυτή ενέργεια να παραμένει. Είναι απαραίτητο να γνωρίσουμε την ρίζα του "κακού". Αρχαίες εναλλακτικές πρακτικές περιλαμβάνουν στην κεντρική τους φιλοσοφία μια σειρά από αντικείμενα, τα οποία μπορούν να προξενήσουν κακή τύχη σε εμάς και στην κατοικία μας. Η συγκεκριμένη μεθοδολογία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και πρωταγωνιστεί σε αρκετές επιλογές διακοσμητικών στοιχείων και αξεσουάρ. 

Εμείς συγκεντρώσαμε τα 6 κεντρικά αντικείμενα που επιβαρύνουν την ενέργεια του ιδιωτικού μας χώρου

Σπασμένο ρολόι

3d9e4b07a2ce0f2647e687bb473225a5.jpg

Αποτελεί έναν από τους κύριους κανόνες στο feng shui. Το να επιλέγουμε να κρατάμε σπασμένα αντικείμενα στο σπίτι μας αποτελεί έναν αρνητικό οιωνό. Η συγκεκριμένη κίνηση, υποστηρίζεται από πλήθος θεραπευτών ότι είναι σημάδι ότι ο χώρος και η ψυχή μας διακρίνονται από χάος και έντονη ακαταστασία. Είναι σημαντικό να οργανωθούμε και να πετάξουμε απευθείας αυτό το αντικείμενο. 

Παλιά σκούπα

aa838031fd0e9d15b296e344b88c3dd8.jpg

Είναι σημαντικό στην περίπτωση που μετακομίσουμε σε νέο σπίτι, να μην πάρουμε μαζί μας τη σκούπα που χρησιμοποιούσαμε στο παλιό μας σπίτι! Ο μύθος υποστηρίζει ότι μια παλιά σκούπα θα απομακρύνει την καλή τύχη και η κοινή λογική αναφέρει ότι η χρήση παλαιών εργαλείων καθαρισμού θα μπορούσε να εισάγει παράσιτα και βρωμιά από την προηγούμενη κατοικία μας.

Μπουκέτο με κόκκινα και λευκά λουλούδια

8a03f7725845dcf236e6adb386d41d07.jpg

Aς φροντίσουμε να ετοιμάσουμε τα μπουκέτα μας με πολλά διαφορετικά άνθη ή να τα κρατάμε όλα σε ένα χρώμα. Η βικτοριανή δεισιδαιμονία υποστηρίζει ότι το να εμφανίζονται μόνο κόκκινα και λευκά λουλούδια μαζί σε ένα βάζο σημαίνει ότι σύντομα θα υπάρξει θάνατος.

Ανοιχτή ομπρέλα

9b057a67ae0fde34bb76939e620a490d.jpg

Λέγεται συχνά ότι το άνοιγμα ομπρέλας σε εσωτερικό χώρο φέρνει γρουσουζιά. Σύμφωνα με αυτή τη δεισιδαιμονία, η οποία έχει τις ρίζες της στους αιγυπτιακούς θρύλους καθώς και στις σκανδιναβικές παραδόσεις, η κίνηση να  φέρνουμε μέσα στο σπίτι μας ένα αντικείμενο που προστατεύει το σώμα σας από τη βροχή, έχει συμβολικό χαρακτήρα. Σημαίνει ότι προσβάλλετε τα πνεύματα-φύλακες του σπιτιού μας, υπονοώντας ότι η προστασία τους δεν αρκεί.

Κάκτος

7cd77c74468e39950a5bfc1800b205e8.jpg
Μπορεί να μοιάζουν χαριτωμένα και μοντέρνα στη διακόσμηση, αλλά σύμφωνα με τις αρχές του feng shui τα αγκαθωτά φυτά όπως οι κάκτοι και οι αγκαθωτές ακακίες φέρνουν κακή τύχη και μπορούν να οδηγήσουν σε διχόνοια στο σπίτι μας. 


Κουνιστή καρέκλα

3e206314159fc484db9c0a0921538a73.jpg

Μια κουνιστή καρέκλα δεν προκαλεί κάποιου είδους "προβλήματος", στην περίπτωση που την χρησιμοποιούμε καθημερινά και την επιλέγουμε για την ξεκούρασή μας. Σύμφωνα με τους διαχρονικούς ιρλανδικούς θρύλους, λένε άδεια κουνιστή καρέκλα προσκαλεί τα κακά πνεύματα στο σπίτι μας και σίγουρα ένα τέτοιο μήνυμα μόνο ευχάριστο δεν είναι.

Keep it positive!