fbpixel

Search icon
Search
Holidays mode on: 5+1 must-visit Christmas markets στην Ευρώπη
TRAVEL

Holidays mode on: 5+1 must-visit Christmas markets στην Ευρώπη

Μοναδικές στιγμές σε ειδυλλιακά μέρη


Πράγα, Ρώμη, Κοπεγχάγη... Οι λαμπερές πρωτεύουσες της Ευρώπης φορούν τα καλά τους αυτό το διάστημα κι είναι πιο έτοιμες από ποτέ για τις ημέρες των γιορτών. Μεγάλοι και μικροί απολαμβάνουν την πιο ωραία περίοδο της χρονιάς, με τις μεγάλες πόλεις να είναι άκρως εντυπωσιακές, χάρη στους μαγευτικούς στολισμούς και να αποκτούν μία μοναδική αύρα. Εμείς ξεχωρίσαμε τις πόλεις που αποτελούν must-visit και ξεχωρίζουν για τα απίστευτα Christmas markets που αποτελούν πόλο έλξης για όλους.

Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Prague

shutterstock-492447766.jpg

Δεν είναι τυχαίο ότι η Πράγα, αποτελεί αγαπημένο προορισμό για αρκετό κόσμο εδώ και δεκαετίες τα Χριστούγεννα. Η Τσεχία ανήκει στις χώρες που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των travel-lovers αυτή την περίοδο και κάθε χρόνο, συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σήμα κατατεθέν της, αποτελεί αναμφίβολα το μεγάλο Prague Christmas market, που παίρνει τη δική του θέση στην Old Town Square κι αποτελεί πόλο έλξης για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Το μεγάλο δέντρο δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας και τα αμέτρητα στολίδια του λαμπυρίζουν όλες τις ώρες της ημέρας, δημιουργούν μία ιδιαίτερη αίσθηση σε όσους βρίσκονται στην εμβληματική πλατεία. Αν σκοπεύετε κι εσείς να βρεθείτε στην Χριστουγεννιάτη αγορά της πόλης, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τις τοπικές λιχουδιές, που θα σας κλέψουν την καρδιά!

Rome

shutterstock-778016254.jpg

Μία ατμοσφαιρική εμπειρία, σε μία από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις της Ευρώπης, που αποκτά αυτή την εποχή μία διαφορετική ομορφιά και μας κάνει να την λατρεύουμε λίγο περισσότερο. Η Xριστουγεννιάτικη αγορά της Ρώμης, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη θρυλική Piazza Navona και -δικαίως- μαγνητίζει τα βλέμματα, όλων όσων καταφθάνουν σε αυτήν. Η πιο διάσημη, baroque πλατεία της ιταλικής πρωτεύουσας, μεταμορφώνεται αυτή την περίοδο στη μαγευτική Mercatino di Natale. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο «καρναβάλι», γεμάτο παιχνίδια, χρώματα και μυρωδιές! Στο θρυλικό market της πόλης, θα βρει κανείς λιχουδιές όλων των ειδών, αλλά κι ένα τεράστιο luna park, που θα λατρέψουν τα μικρότερα μέλη της οικογένειας.

Brussels

shutterstock-583232275.jpg

Υπάρχει καλύτερη στιγμή να ταξιδέψει κανείς στις Βρυξέλλες; Η απάντηση είναι μάλλον -πια- εύκολη. Από τις 26 του Νοέμβρη, μέχρι και την πρώτη μέρα του νέου έτους το Plaisir d'Hiver ανοίγει τις πόρτες του στην «καρδιά» της βελγικής πρωτεύουσας κι υποδέχεται πλήθος κόσμου. Πρόκειται για ένα traditional market, που συνδυάζει τους παραδοσιακούς εορτασμούς και στολισμούς, με τις πιο artistic performances, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό, που μαγνητίζει όλα τα βλέμματα. Plus: Στα γύρω μαγαζιά, μπορεί να δοκιμάσει κανείς τα παραδοσιακές λιχουδιές του Βελγίου, όπως οι waffles με την λιωμένη σοκολάτα. Μαγικό!

Copenhagen

shutterstock-1190925322.jpg

Μία πανέμορφη πόλη, με ιδιαίτερα vibes και ξεχωριστή κουλτούρα. Η Κοπεγχάγη αξίζει να βρίσκεται στην bucket list σας για πολλούς λόγους, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όμως, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων αποκτά μία ιδιαίτερη ομορφιά, που την κάνει να μοιάζει ακόμη πιο ελκυστική. Μεταξύ άλλων, όσοι ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα της Δανίας πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν το Copenhagen Christmas market, όπου θα μπορέσουν να γευτούν μοναδικές local λιχουδιές και ροφήματα, και να θαυμάσουν από κοντά μοναδικά παιχνίδια και στολίδια, απολαμβάνοντας τη βόλτα του σε ένα μαγευτικό μέρος. Μust-try αποτελούν τα λαχταριστά donuts, με την blackberry jam και τα cinnamon sticks.

Strasbourg

shutterstock-354241376.jpg

Το εμβληματικό Strasbourg Christmas market είναι ένα από τα πιο παλιά και πιο ιστορικά ολόκληρης της Ευρώπης. Πραγματοποιείται παραδοσιακά, κάθε χρόνο στην Cathedral Square κι αποτελεί πόλο έλξης για όσους βρίσκονται στην πόλη, αλλά και για κατοίκους των γύρω περιοχών. Το folklore σκηνικό, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα vibes που αποκτά ολόκληρη η Γαλλία αυτό το διάστημα, καθιστούν την πόλη του Στρασβούργου ακαταμάχητη και δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται ψηλά στη λίστα όλων όσων θέλουν να βιώσουν την απόλυτη Christmas experience, σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές της Ευρώπης.

Edinburgh

shutterstock-536845423.jpg

Πως θα σας φαινόταν ένα ταξίδι στο μαγευτικό, Εδιμβούργο; Πρόκειται αναμφίβολα για μία πόλη με ξεχωριστό χαρακτήρα, που όσοι την επισκέπτονται, θέλουν συνεχώς να επιστρέφουν σε αυτήν. Ειδικά όμως τα Χριστούγεννα, αποκτά μία εντελώς διαφορετική ομορφιά. Το Edinburgh Christmas market θεωρείται ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα συνολικά της Σκωτίας και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο East Princes Street Garden, μεταξύ της παλιάς και της νέας πόλης. Εκεί, μπορεί να συναντήσει κανείς μικρά, χειροποίητα στολίδια κι αμέτρητα candy stands, αλλά και να γευτείτε τοπικά εδέσματα, πίνοντας καυτό glühwein. Η συγκεκριμένη αγορά άνοιξε τις πόρτες της στις 20 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου.

Enjoy!