fbpixel

Search icon
Search
Ηoliday's inspο: Tα κορυφαία podcasts που ακούμε σήμερα
LIFE & CAREER

Ηoliday's inspο: Tα κορυφαία podcasts που ακούμε σήμερα

Οι επιλογές που θα μας χαρίσουν την ηρεμία και την αισιοδοξία που έχουμε ανάγκη αυτή την εποχή


Η εποχή των Χριστουγέννων πέρα από την αισιοδοξία και την οικογενειακή γαλήνη, που μας προσκαλεί να αισθανθούμε μαζί με τους αγαπημένους μας, αποτελεί και μια ευκαιρία για να κάνουμε ενδιαφέροντες απολογισμούς, σκέψεις, αλλά και αναθεωρήσεις λίγο πριν αποχαιρετήσουμε την φετινή χρονιά. Στη διάρκεια των διακοπών μας μπορούμε να εντάξουμε χαλαρωτικές δραστηριότητες, που θα μας εμπνεύσουν και θα μας κάνουν να αποκτήσουμε πιθανώς την ηρεμία που αποζητούμε. Μια όμορφη συνήθεια, την οποία μπορούμε να ξεκινήσουμε από τώρα, εισάγοντας τους εαυτούς μας σε έναν κόσμο, γεμάτο πληροφόρηση και δημιουργική ματιά, είναι τα podcasts. 

Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς 5 κορυφαίες επιλογές podcasts, που εγγυώνται την αισιοδοξία και το inspirational spirit που έχουμε ανάγκη αυτήν την εποχή.

TED Radio Hour podcast

npr-ted-radio-hour-4f9f555.webp


Αυτό το συναρπαστικό podcast μοιράζεται τις καλύτερες ομιλίες του TED από την παγκοσμίου φήμης σκηνή του TED. Καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων που προκαλούν σκέψη, από την αντιμετώπιση της αποτυχίας έως τη συγχώρεση. Αποτελεί μια σειρά ηχητικών εκπομπών, που ειδικά αυτήν την περίοδο μπορούν να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τα συναισθήματά μας και να τα επικοινωνήσουμε. 

Info: Μπορούμε να ακούσουμε το podcast εδώ

The Simple Sophisticate podcast

536x0w.webp

Η blogger Shannon Ables του The Simply Luxurious Life είναι γεμάτη έξυπνες συμβουλές που μας βοηθήσουν να ζήσουμε μια πιο πολυτελή ζωή, σύμφωνα με έναν καθημερινό και απλό προϋπολογισμό. Το να ακολουθούμε ένα πιο εκλεπτυσμένη lifestyle είναι αρκετά απλό, σύμφωνα με τη Shannon. Συντονιστείτε κάθε Δευτέρα για επεισόδια όπως η προετοιμασία ενός αξέχαστου γεύματος, η οργάνωση της ντουλάπας μας, αλλά και τρόποι, με τους οποίους μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους της ζωής μας.

Info: Μπορούμε να ακούσουμε το podcast εδώ.

The Slow Home podcast

the-slow-home-podcast-0adcf75.webp


Αν αισθάνεστε ότι στην καθημερινότητά σας βρίσκεστε υπό συνεχή πίεση και έντονους ρυθμούς, που δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε, αυτό το podcast απευθύνεται αποκλειστικά στις βαθύτερες ανάγκες σας. Η σειρά επεισοδίων με τίτλο "Slow Home", που παρουσιάζει η συγγραφέας Brooke McAlary, εξετάζει τους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να εισάγουμε τους εαυτούς μας σε μια slow living φιλοσοφία. Ακούμε την ίδια να συνομιλεί με άλλους ανθρώπους, μαθαίνοντας πως εκείνοι έχουν απομακρυνθεί από τους ταχείς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής.

Info: Μπορούμε να ακούσουμε το podcast εδώ.

Mindfulness in Eight Weeks

mindfulness-in-8-weeks-podcast-18d4ce8.webp


Αν θέλετε να ασχοληθείτε με την ενσυνειδητότητα αλλά δεν βρίσκετε χρόνο, αυτό το podcast θα μπορούσε να είναι το κλειδί. Παραγωγός του podcast είναι ο Michael Chaskalson, ο οποίος έχει γράψει και ένα συνοδευτικό βιβλίο.

Info: Μπορούμε να ακούσουμε το podcast εδώ.

The Couragemakers podcast

couragemakers-podcast-aec2f24.webp


Πρόκειται για ένα podcast, αφιερωμένο στους "δημιουργικούς και παθιασμένους οπαδούς της ζωής, δημιουργούς και παγκόσμιους διαμορφωτές". Αφορά στη δόμηση της κατάλληλης ζωής που αναζητούμε για τον εαυτό μας και την αναζήτηση θάρρους από άλλες γυναίκες. Ακούμε καινούργιο επεισόδιο κάθε Δευτέρα, το οποίο παρουσιάζει μια διαφορετική couragemaker για να μας εμπνεύσει.

Info: Μπορούμε να ακούσουμε το podcast εδώ.

Source: Calm Moment