fbpixel

Search icon
Search
Happy Father’s Day: Οι σχέσεις πατέρα-παιδιού μέσα από 7+1 ταινίες
ARTS & CULTURE

Happy Father’s Day: Οι σχέσεις πατέρα-παιδιού μέσα από 7+1 ταινίες

Η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου είναι αφιερωμένη σε όλους τους μπαμπάδες


Ο τίτλος του πατέρα δεν απονέμεται μόνο στον βιολογικό. Στις 19 του μηνός είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε και πάνω από όλα να υπενθυμίσουμε στον άνθρωπο που εμείς τον θεωρούμε «μπαμπά», την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας. Αυτός μπορεί να ναι ο πατριός, ο παππούς, ο οικογενειακός φίλος που στάθηκε δίπλα μας, η μητέρα που ταυτόχρονα κατείχε και τους δύο ρόλους... Δηλαδή, όσοι σας φρόντισαν, σας μεγάλωσαν, σας πρόσφεραν μια ασπίδα ασφαλείας και μια μεγάλη αγκαλιά. Αγοράστε τους λουλούδια, γλυκά, περάστε ποιοτικό χρόνο παρέα ή εάν η απόσταση αποτελεί εμπόδιο μπορείτε να πάρετε ένα τηλέφωνο και να τους δώσετε μια δόση ευτυχίας, λέγοντάς τους «σ’αγαπάω».

Μπορεί ο κλάδος του κινηματογράφου να έχει δώσει μια ιδιαίτερη βαρύτητα στην μητρότητα, αλλά υπάρχουν επιλογές, οι οποίες παρουσιάζουν και την πλευρά πατέρα – παιδιού. Ταινίες που αποτυπώνουν το σπουδαίο ρόλο τους και πως στο τέλος της ημέρας θεωρούνται οι ήρωες μας. Από κωμωδίες μέχρι δράμα, καλύπτοντας όλα τα γούστα, ετοιμαστείτε να ξαπλώσετε στον καναπέ και να τις απολαύσετε.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε τες παρακάτω για να τις εντάξετε στη watchlist σας!

Kramer vs. Kramer (1979)

dustin-hoffman-kramer-vs-justin-henry.webp

Ένας εργασιομανής πατέρας καλείται να μεγαλώσει μόνος του το γιο του, έπειτα από το απρόσμενο διαζύγιο. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα σε συνδυασμό με το παιδί που ζητάει τη μητέρα του, καταλήγουν στην ανάπτυξη ενός ισχυρού δεσμού. Έρχεται, όμως η στιγμή που η πρώην γυναίκα του αποφασίζει να επιστρέψει πίσω και να διεκδικήσει την επιμέλεια. Θα τα καταφέρει;

Πρωταγωνιστούν: Dustin Hoffman (Ted Kramer), Meryl Streep (Joanna Kramer), Justin Henry (Billy Kramer), JoBeth Williams (Phyllis Bernard)

Call Me By Your Name (2017)

1287451-timothee-chalamet-armie-hammer-michael-stuhlbarg-et-amira-casar-dasn-call-me-by-your-name.jpg

Ο Έλιο, ένα παιδί στην εφηβεία, ξεκινάει να αναπτύσσει συναισθήματα για τον προσωπικό βοηθό του πατέρα του. Σε όλη αυτή τη διαδικασία της ανακάλυψης των σεξουαλικών του προτιμήσεων, παρακολουθούμε έναν γονιό, ο οποίος αποτελεί έμπνευση. Στέκεται δίπλα στο παιδί του, τον αποδέχεται και είναι πρόθυμος να ακούσει όσα του λέει.

Πρωταγωνιστούν: Timothée Chalamet (Elio Perlman), Armie Hammer (Oliver),Michael Stuhlbarg (Mr. Perlman)

Fly Away Home (1996)

mv5bnjc5otu2otixnl5bml5banbnxkftztcwmzq5nzyyna-at-at-v1.jpg

Μετά το θάνατο της μητέρας της, η νεαρή Έιμι, αποφασίζει να μετακομίσει στο Οντάριο για να βρει τον πατέρα της. Τότε, η επανασύνδεση μεταξύ τους ξεκινάει τη μέρα που η πρωταγωνίστρια βρίσκει παρατημένα ένα κοπάδι από 16 αβγά πτηνών. Ο πατέρας, ειδικός στην αεροπορία, θα την βοηθήσει να βρουν μαζί τη λύση, ώστε να τα κατευθύνουν νότια για τους χειμώνες.

Πρωταγωνιστούν: Anna Paquin (Amy Alden), Jeff Daniels (Thomas Alden), Dana Delany (Susan Barnes), Terry Kinney (David Alden), Holter Graham (Barry Stickland), Jeremy Ratchford (Glen Seifert)

Definitely, Maybe (2008)

mv5botqzodm2mjmxnl5bml5banbnxkftztcwmdq0mtkxnw-at-at-v1.jpg

Ένας 30άρης πρώην πολιτικός σύμβουλος έρχεται αντιμέτωπος με το διαζύγιο. Δεν τελειώνει, όμως, εκεί. Αυτομάτως, θα πρέπει να περάσει από ανάκριση από την μονάκριβη 11χρονη κόρη του, στην οποία προσπαθήσει να εξηγήσει τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Οι δυο τους θα έρθουν πιο κοντά, με τον πατέρα της να της μιλάει για το παρελθόν και τις προηγούμενες ρομαντικές σχέσεις του.

Πρωταγωνιστούν: Ryan Reynolds (Will Hayes), Abigail Breslin (Maya Hayes), Isla Fisher (April Hoffman), Rachel Weisz (Summer Hartley)

Eighth Grade (2018)

screen-shot-2018-07-17-at-64401-pm-13.png

Μία διαφορετική οπτική σε μία ιστορία ενηλικίωσης ενός κοριτσιού και στη σχέση της με τον πατέρα της που την μεγαλώνει μόνος του. Συχνά θεωρούμε πως οι γονείς δεν μας καταλαβαίνουν. Η έφηβη Kayla, παρά τις δυσκολίες που οφείλει να διαχειριστεί προτού ξεκινήσει το λύκειο, έχει στο πλάι της τον μπαμπά της, με τον οποίο θα ξεπεράσει τους φόβους της και θα ανακαλύψει ποια είναι στα αλήθεια.

Πρωταγωνιστούν: Elsie Fisher (Kayla), Emily Robinson (Olivia), Jake Ryan (Gabe), Josh Hamilton (Mark Day)

Finding Nemo (2003)

intro-1566314678.webp

Ο Μάρλιν, ένας υπερπροστατευτικός πατέρας, θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για την ασφάλεια του γιου του. Μόλις, συνειδητοποιεί πως ο μονάκριβός του έχει εξαφανιστεί, διασχίζει ολόκληρο τον ωκεανό για να τον σώσει. Μια ιστορία αληθινής αγάπης, που αποδεικνύει πως ο πατέρας στοχεύει μόνο στο καλό του παιδιού του.

Πρωταγωνιστούν: Andrew Stanton (Crush), Alexander Gould (Nemo), Albert Brooks (Marlin), Willem Dafoe (Gill), Ellen DeGeneres (Dory)

The Pursuit of Happiness (2006)

pursuit-happyness.webp

Ο αγώνας του Κρις Γκάρντνερ για μια καλύτερη ζωή, όχι για εκείνον αλλά για το παιδί του, αποτελεί ένα σύμβολο αγάπης. Όταν η μητέρα τους παρατάει, αυτός αποφασίζει να δώσει ένα τέλος στα οικονομικά προβλήματα και να παλέψει. Η δύναμή του έρχεται μέσα από τα μάτια του γιου του.

Πρωταγωνιστούν: Will Smith (Christopher Gardner), Jaden Smith (Christopher), Thandiwe Newton (Linda), Brian Howe (Jay Twistle)

The Lion King (1994)

mv5bntqxnzu4nty2of5bml5banbnxkftztcwnzq2nti3ng-at-at-v1.jpg

Η ιδιαίτερη σχέση του Σίμπα με τον πατέρα του, Μουφάσα, έχει στιγματίσει γενιές και γενιές. Όταν, ο πατέρας του σκοτώνεται, ο ίδιος εξαφανίζεται από την κοιλάδα, λόγω το ότι πίστεψε πως έφταιγε και καταλήγει να μεγαλώνει μακριά μαζί με τις ενοχές του. Η αληθινή αγάπη, όμως, δεν χάνεται. Εξακολουθεί να είναι παρών στη ζωή του γιου του, δίνοντάς του κουράγιο για να επιστρέψει πίσω και να διεκδικήσει όσα του αξίζει. Οι κοινές σκηνές τους είναι η αιτία που θα δακρύσετε.

Πρωταγωνιστούν: Jeremy Irons (Scar), James Earl Jones (Mufasa), Matthew Broderick (Simba), Rowan Atkinson (Zazu), Nathan Lane (Timon)