fbpixel

Search icon
Search
Hangover: Τα μυστικά για το επόμενο πρωί χωρίς πονοκέφαλο
HEALTH

Hangover: Τα μυστικά για το επόμενο πρωί χωρίς πονοκέφαλο

Η διατροφή που θα σας σώσει από την μεγάλη κατανάλωση αλκόολ


Όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας κανονίσαμε να βγούμε με την παρέα μας και αυτό κατέληξε στο να απολαμβάνουμε μια σειρά από cocktails και ποτά, ξεφεύγοντας από τα όρια. Περάσαμε τέλεια το προηγούμενο βραδύ, λοιπόν, αλλά τι συμβαίνει μετά; Τότε ξεκινάει και το «πρόβλημα». Η επόμενη ημέρα χαρακτηρίζεται από επίπονο πονοκέφαλο αλλά και ναυτία, λόγω του ότι καταναλώσαμε παραπάνω αλκοόλ από όσο αντέχει ο οργανισμός μας, με αποτέλεσμα να ξυπνήσουμε το πρωί με το λεγόμενο «hangover». Εκεί όπου το ντεπόν φαντάζει σωτήριο και οι υποσχέσεις στους φίλους μας πως «δεν θα ξανά πιω» δεν έχουν σταματημό, φροντίστε να ακολουθήσετε την κατάλληλη διατροφή. 

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε ποιες δρουν ενάντια στο αλκοόλ… Thank us later!

Μπανάνες

shutterstock-341156408.jpg

Όταν πίνουμε ο οργανισμός μας χάνει την απαραίτητη ποσότητα καλίου, μαγνησίου, μειώνοντας την ενέργειά μας. Επομένως, το συγκεκριμένο φρούτο που περιλαμβάνει σε σημαντικό βαθμό αυτά τα δύο στοιχεία, σας βοηθάει να αποκτήσετε τη διάθεση σας και να σταματήσει τη ναυτία.

Αυγά

shutterstock-1429262378.jpg

Ένα υλικό που οι περισσότεροι διαθέτουμε στο σπίτι μας και είναι πανεύκολο για να το μαγειρέψουμε, καθώς το τελευταίο που θέλουμε μια τέτοια μέρα είναι να ασχοληθούμε με την κουζίνα. Ο λόγος φυσικά για τα αυγά, τα οποία θεωρούνται το ιδανικό morning breakfast έπειτα από μια μεγάλη βραδιά. Δρουν θετικά για το συκώτι σας, καθώς περιέχουν αμινοξέα.

Υδατάνθρακες

6d886b7648117e245746afd919a38d01.jpg

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ έχει αρνητική δράση στο σώμα, επηρεάζοντας την ισορροπία του σακχάρου στο αίμα μας. Για να αντιληφθείτε καλύτερα την λειτουργία του οργανισμού, μάθετε πως όταν πίνουμε παραπάνω από όσο θα έπρεπε, τότε το ήπαρ δεν δύναται να παράγει το αναγκαίο ποσοστό της γλυκόζης, λόγω το ότι διασπάει εκείνη την ώρα υπερβολικές ποσότητες ποτού. Επομένως, είναι πιθανό στο άτομο να προκληθεί ήπια υπογλυκαιμία. Η λύση βρίσκεται στο ντουλάπι μας και ειδικότερα στην κατηγορία των υδατανθράκων, όπως για παράδειγμα το ψωμί, τα μακαρόνια, το ρύζι, οι φρυγανιές, το μέλι, τα οποία θα αντιμετωπίσουν πλήρως το παρών πρόβλημα.

Ginger

f6a5c2dee8fd166a1ce6089c0fbe0241.jpg

Οι ιδιότητες του μαγικού μπαχαρικού της φύσης αποτελεί μια super επιλογή, για να αποχαιρετήσετε οριστικά το hangover. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το γευτείτε, αλλά εμείς συνιστούμε να αγοράσετε τσάι με το άρωμά του, καθώς μπορεί να σταματήσει το διαταραγμένο στομάχι και θα σας χαλαρώσει, συμβάλλοντας στην ξεκούραση, που έχετε τόσο ανάγκη.

Αναγκαία η βιταμίνη C

a0d3c1be0b52ecd635bf7e8129b45382.jpg

Το αλκοόλ «ρίχνει» τη δύναμη του ανοσοποιητικού μας, γι αυτό χρειάζεται να προσλάβουμε την βιταμίνη C, η οποία βελτιώνει την μυϊκή δύναμη, μειώνει το αίσθημα κόπωσης, θωρακίζει τον οργανισμό, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου. Οι τροφές που την περιέχουν και δεν απαιτούν καμία διαδικασία, καθώς τα απολαμβάνετε κατευθείαν στο πιάτο σας είναι οι φράουλες, τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, το grapefruit και το λεμόνι.

Follow our tips

H «προετοιμασία» που κάνουμε πριν βγούμε, διαδραματίζει κατασταλτικό ρόλο, καθώς με τις κατάλληλες οδηγίες μπορούμε να πιούμε και λίγα ποτά παραπάνω, χωρίς να ανησυχούμε για την μετέπειτα κατάληξή μας. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως μπορούμε να τα καταναλώνουμε αδιάκοπα όλο το βράδυ, αλλά πάντοτε με μέτρο, κυρίως όταν οδηγάμε φροντίστε να αποφύγετε κάθε ίχνος αλκοόλ.

Μην πίνετε με άδειο στομάχι: Απολαύστε ένα πλουσιοπάροχο γεύμα, γεμάτο από πρωτεΐνη, το οποίο θα αποτελέσει την ασπίδα σας, μειώνοντας την απορρόφηση του αλκοόλ.

Ενυδατωθείτε: Τα οφέλη του νερού σε αυτήν την περίπτωση είναι να αποβάλλει τις τοξίνες του ποτού, εμποδίζοντας την ανερχόμενη ζάλη. Μάθετε πως εάν πίνετε ταυτόχρονα με το ποτό σας και ένα ποτήρι νερό, είναι δυσκολότερο να εισπράξετε όλη του την ποσότητα, που περιέχεται στο ποτήρι σας.

Μην τα μπερδεύετε: Εάν αποφασίσετε να καταναλώσετε για παράδειγμα κρασί ή gin, μείνετε στο ίδιο είδος και μην εναλλάσσετε 3 με 4 διαφορετικά είδη, καθώς ο οργανισμός σας δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει.

Προσθέστε κάποιο αναψυκτικό: Επιλέξτε τα αλκοολούχα ροφήματα, τα οποία συνδυάζονται με πορτοκαλάδα, σόδα, λεμονάδα και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται στην αρέσκειά σας, ισορροπώντας τις ποσότητες.

We drink safely – we stay safe . . .