fbpixel

Search icon
Search
Hair at Home: Έτσι θα ανοίξετε μόνες σας το χρώμα των μαλλιών σας
HAIR & NAILS

Hair at Home: Έτσι θα ανοίξετε μόνες σας το χρώμα των μαλλιών σας

5 φυσικές λύσεις για να δείτε τα μαλλιά σας έναν τόνο πιο ανοιχτά


Πολλές από εσάς που διαθέτετε ανοιχτόχρωμα μαλλιά, είτε βαμμένα είτε φυσικά, πιστεύετε πως το ραντεβού με τον κομμωτή σας είναι απαραίτητο για να ανοίξετε ακόμη πιο πολύ την ήδη υπάρχουσα απόχρωση. Ωστόσο, εμείς είμαστε εδώ για να διαψεύσουμε αυτή σας την άποψη. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικές φυσικές μέθοδοι για να φωτίσετε τις τρίχες των μαλλιών σας μόνες σας στο σπίτι με υλικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας και μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα για τη haircare routine σας. Ωστόσο, πρόκειται για μια ριψοκίνδυνη διαδικασία οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε τις ακριβείς ποσότητες που θα χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τον τόνο των μαλλιών σας και να πετύχετε τις δικές σας ανταύγειες. Διαβάζοντας παρακάτω θα σας λυθούν όλες οι απορίες και σίγουρα θα αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις για τα υλικά που θα σας βοηθήσουν στη bleaching διαδικασία.

d3db6-bcbg-max-azria-spring-2014-details-sf-dgd-nxho-dcx.jpg

1. Χυμός λεμονιού

Η οξύτητα του λεμονιού μπορεί να αλλάξει το pH των μαλλιών και να τα κάνει πιο φωτεινά στη στιγμή. Αρκεί να μην το παρακάνετε. Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Στύψτε ένα λεμόνι και βάλτε τον χυμό του σε ένα spray bottle. Ψεκάστε τις τούφες που θέλετε να ανοίξετε και μείνετε στον ήλιο μέχρι να στεγνώσουν. Ιδανική τεχνική για όσες από εσάς έχετε ήδη ανοιχτόχρωμα μαλλιά και με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξουν πιο εύκολα. 

Editor's note: Αποφύγετε την επαφή του δέρματος με το λεμόνι γιατί με την έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργηθεί έγκαυμα.

2. Μέλι

Άλλο ένα υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άφοβα στα μαλλιά σας για να αποκτήσετε πιο ανοιχτό χρώμα. Μάλιστα, προσθέτοντας σε αυτό κανέλα ή κάρδαμο δίνετε ακόμη ένα boost για να ενισχυθεί το αποτέλεσμα. Αρχικά, φροντίστε να έχετε νωπά μαλλιά και μετά απλώστε το μέλι -κρίνετε την ποσότητα με βάση το μήκος τους- σε όλη την επιφάνειά τους, γυρίστε τα σε έναν κότσο σφιχτό και τυλίξτε τα σε μια πετσέτα ή ένα σκουφάκι μπάνιου. Αφήστε τα έτσι για 1 έως 4 ώρες, ανάλογα με το πόσο θέλετε να ανοίξουν χρωματικά. Plus, πρέπει να γνωρίζετε ότι η θερμοκρασία παίζει μεγάλο ρόλο, οπότε μπορείτε κάθε μερικά λεπτά να τα ζεσταίνετε με ένα πιστολάκι.

3. Χαμομήλι

Το ντελικάτο αυτό λουλούδι διαθέτει μια ουσία που μπορεί να ανοίξει φοβερά το χρώμα των μαλλιών σας και ακούει στο όνομα apigenin. Αρχικά, βράστε αρκετή ποσότητα από τσάι χαμομηλιού και μόλις γίνει χλιαρή η θερμοκρασία εφαρμόστε το στα μαλλιά σας τα οποία ιδανικά θα πρέπει να είναι νωπά. Για έξτρα ευκολία μπορείτε να καθίσετε για λίγη ώρα στον ήλιο. 

Bonus tip: Το χαμομήλι αποτελεί κι ένα φυσικό conditioner, οπότε μόλις το ξεβγάλετε, θα δείτε πόσο απαλά θα έχουν γίνει τα μαλλιά σας.

original-1.jpg

4. Μαγειρική σόδα

Δεδομένου ότι η μαγειρική σόδα βοηθάει φυσικά με τη λεύκανση τω δοντιών, την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και με τα μαλλιά. Αρκεί να εφαρμόσετε πάνω τους μια πάστα που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι πολύ εύκολα. Σε πρώτη φάση, αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με 1/3 κουταλιάς του γλυκού ζεστό νερό. Εάν θέλετε να κάνετε ανταύγειες, πάρτε ένα πινέλο για βαφή και περάστε με αυτό την πάστα σε κάθε τούφα που χρειάζεται να ανοίξει. Έπειτα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με ζελατίνη. Αφήστε τα για μισή ώρα έτσι και ξεβγάλετε πολύ καλά.

5. Θαλασσινό αλάτι

Κρατήστε αυτό το υλικό για τις μέρες του καλοκαιριού, που η πρόσβαση στη θάλασσα είναι πιο εύκολη. Εναλλακτικά, πηγαίνετε σε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα και προμηθευτείτε το. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας από αυτό με μισή κούπα ζεστό νερό και αφήστε το για 10 με 20 λεπτά. Ξεβγάλετε πολύ καλά με άφθονο νερό και στη συνέχεια εφαρμόστε κανονικά το σαμπουάν και το conditioner σας. Έτοιμες!