fbpixel

Search icon
Search
H wellness & beauty Routine της Sara Sampaio
WELLNESS

H wellness & beauty Routine της Sara Sampaio

Δείτε τι κάνει καθημερινά ώστε να κρατιέται πάντα σε φόρμα


Η εξωτική Sara Sampaio από την Πορτογαλία εισχώρησε στον χώρο του μόντελινγκ το 2006 και κατάφερε να μαγέψει τον κόσμο έχοντας –από μία τόσο μικρή ηλικία– καταφέρει να περπατήσει σε πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων μόδας και να γίνει το «πρόσωπο» διάσημων εταιριών. Εκτός αυτού, αποτελεί πλέον ένα από τα διασημότερα αγγελάκια της Victoria’s Secret. Αν και supermodel, έχει παραδεχτεί ότι βρίσκει αδύνατο το να καταφέρει να αντισταθεί στους υδατάνθρακες, οπότε προσπαθεί κυρίως να κρατάει σε ισορροπία την ψυχική της υγεία, για να παραμένει σε καλή κατάσταση. Παρακάτω η Sara μοιράζεται με τους θαυμαστές της τη ρουτίνα που ακολουθεί στην καθημερινότητά της, δίνοντάς τους μία ιδέα και ορισμένα tips, για το πώς κατορθώνει να διατηρείται τόσο φρέσκια και να συντηρεί το αξιοζήλευτο σώμα της.

sara-sampaio-wellness-tip.jpg

Πώς ξεκινάει την ημέρα της

Ανάλογα με το εάν δουλεύει το πρωί ή όχι. Τα πρωινά που έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, συνήθως ξυπνάει γύρω στις 9:00 με 10:00 και το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να φάει ένα γερό πρωινό, ώστε να πάρει την κατάλληλη ενέργεια που απαιτείται για να συνεχίσει την ημέρα της. Η αγαπημένη της συνταγή είναι ένα avocado toast με δύο μελάτα αυγά. Ορισμένες φορές, για να ικανοποιήσει την όρεξή της, θα φάει pancakes μαζί με μία μπανάνα.

Ποια γυμναστική επιλέγει  

Τελευταία, προτιμάει το SLT (Strengthen, Lengthen and Tone), ένα είδος δυναμικού pilates σε μηχανήματα. Έχει παρατηρήσει, ότι αυτές οι μικρές κινήσεις δίνουν στο σώμα της τόσο εμφανή αποτελέσματα, όσο κανένα άλλο άθλημα από αυτά που έκανε στο παρελθόν. Το σώμα της «ελίσσεται» ευκολότερα, όταν είναι επικεντρωμένο σε μικρές και κοφτές κινήσεις που επιμηκύνουν τους μυς της. Όταν ο καιρός βοηθάει, μπορεί να πάει στην εξοχή για jogging. Δεν είναι το καλύτερό της, αλλά αναφέρει, ότι προσπαθεί να πιέζει τον εαυτό της να βγει έστω για ένα δεκάλεπτο τρέξιμο ή περπάτημα, επειδή είναι το καλύτερο πράγμα για την υγεία της. Για τη Sara, η ευεξία είναι συνδεδεμένη με την ευτυχία και την καλή διάθεση. Και όπως λέει, όταν εσείς αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, τότε αυτό θα βγει και προς τα έξω.

Τι προσέχει στη διατροφή της 

Λόγω της δουλειάς της, έχει περάσει από πολλές διαφορετικές –ποτέ όμως ακραίες– διατροφές, κατά την διάρκεια των οποίων ήταν πολύ αυστηρή και δεν επέτρεπε στον εαυτό της να «αγγίζει» υδατάνθρακες. Αυτό την έκανε να τρελαθεί σε βαθμό που αγχωνόταν τόσο, που η ίδια δεν ένιωθε καλά με το σώμα της. Πλέον, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δε θα ακολουθήσει ξανά «τρελές» δίαιτες, στερώντας από τον οργανισμό της τα φαγητά που αγαπάει και την κάνουν χαρούμενη. Είναι όλα θέμα ισορροπίας! Αν έχει μία δύσκολη και γεμάτη μέρα, θα επιλέξει να φάει αυτό που την ευχαριστεί, όπως ένα burger ή μία pizza. Την επόμενη μέρα όμως, θα προτιμήσει ένα πιο υγιεινό και ισορροπημένο γεύμα, όπως για παράδειγμα μία σαλάτα με κοτόπουλο ή ψάρι μαζί με λαχανικά.

sara-sampaio-eating.png


Μια συμβουλή της Sara για ευεξία

Η ίδια τονίζει, ότι είναι ένα αρκετά ανήσυχο και αγχώδες άτομο. Εάν δεν κοιμηθεί για τουλάχιστον 8 ώρες, θα περάσει δύσκολα την ημέρα της. Το δέρμα αναζωογονείται, τα μάτια δείχνουν μεγαλύτερα και πιο φωτεινά. Θεωρεί, ότι ο ύπνος, λειτουργεί ως ένα κουμπί “reset” το οποίο επαναφέρει τη σωστή λειτουργία του σώματος. Προσπαθεί να δουλεύει όσο περισσότερο μπορεί, αλλά οι ώρες που θα αφιερώσει για την ξεκούρασή της είναι δεδομένες και απαραίτητες. Πέρα από τον ύπνο και την άφθονη κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα τελευταία χρόνια δεν ξεχνάει ποτέ να χρησιμοποιεί λάδια και serums στο πρόσωπό της, τα οποία κυριολεκτικά «μεταμορφώνουν» το δέρμα!

adv

GLOW LOVES

Τα πιο φαντασμαγορικά holiday spots που ξεχωρίσαμε στον κόσμο
ESCAPE

Τα πιο φαντασμαγορικά holiday spots που ξεχωρίσαμε στον κόσμο