fbpixel

Search icon
Search
 H Van Cleef & Arpels ζωντανεύει τη Fifth Avenue με floral εγκαταστάσεις που εντυπωσιάζουν
ESCAPE

H Van Cleef & Arpels ζωντανεύει τη Fifth Avenue με floral εγκαταστάσεις που εντυπωσιάζουν

Το "Fifth Avenue Blooms" αποτελεί την τρίτη ετήσια εγκατάσταση του πολυτελούς οίκου κοσμημάτων στη Νέα Υόρκη


Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει «ντυθεί» στα ανοιξιάτικα και μαγεύει για ακόμη μία φορά επισκέπτες και κατοίκους. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Van Cleef & Arpels ζωντανεύει την 5η Λεωφόρο με εγκαταστάσεις σχεδιασμένες από τον Alexandre Benjamin Navet. Η εταιρεία πολυτελών κοσμημάτων συνεργάζεται με τον Navet από το 2022, ενώ ο Γάλλος καλλιτέχνης σχεδιάζει επίσης προσόψεις boutique για την εταιρεία από το 2020.

rc2024021-3502v2lr.webp
Image source: @vancleefarpels

Η ανοιξιάτικη αυτή εποχιακή ενέργεια αποτέλεσε την έμπνευση πίσω από την τρίτη ετήσια εγκατάσταση της Van Cleef & Arpels για μία από τις πιο δημοφιλής περιοχές της πόλης. Η εγκατάσταση "Fifth Avenue Blooms" θα διαρκέσει από την 1η έως τις 31 Μαΐου σε συνεργασία με την Fifth Avenue Association.

Μέχρι τότε οι εγκαταστάσεις του Navet θα είναι ορατές μεταξύ της 50ης και της 59ης οδού, και σίγουρα θα είναι δύσκολο να τις χάσει κανείς, δεδομένου ότι πρόκειται για γιγαντιαία γλυπτά φυτών που κάνουν τους περαστικούς να αισθάνονται σαν να είναι ζωύφια που περπατούν μέσα σε έναν κήπο. Κατά τη διάρκεια του weekend, στην έκταση του χώρου των εγκαταστάσεων θα πραγματοποιούνται και διάφορες δραστηριότητες που θα μπορεί να συμμετέχει το κοινό. Αυτές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν από χορευτικές παραστάσεις και ζωντανή ζωγραφική έως και αναγνώσεις ποίησης.

img-5059.jpg
Image source: @vancleefarpels

Ο καλλιτέχνης με έδρα το Παρίσι, έχει σχεδιάσει έναν πολυδιάστατο "ξεδιπλούμενο κήπο" για τον εορτασμό που τοποθετήθηκε κοντά στο σημείο που βρίσκεται η ναυαρχίδα της Van Cleef & Arpels. Η λεωφόρος έχει μετατραπεί σε έναν εντυπωσιακό floral κόσμο, εμπνευσμένο από τα λουλούδια και "τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του κήπου, όπως κιγκλιδώματα, σκαλιστές πέτρινες γλάστρες του 19ου αιώνα και όμορφα σοκάκια", όπως αναφέρει και ίδιος ο Navet. "Είναι μια ωδή στα θαύματα της φύσης", διευκρινίζει. "Επέλεξα μια φρέσκια και ζωντανή παλέτα για να γιορτάσω την άνοιξη στη Νέα Υόρκη". Τα floral boxes και τα παγκάκια που προέκυψαν, προσφέρουν ένα διαφορετικό είδος του κλασσικού κήπου. Κάτι ιμπρεσιονιστικό, αποτυπωμένο και βασισμένο στο καλλιτεχνικό ήθος της μάρκας, το οποίο ο Navet γνωρίζει από την αρχή.

l1000398.webp
Image source: @vancleefarpels

Ο καλλιτέχνης εφάρμοσε τις ιδέες του για το "Fifth Avenue Blooms" τόσο στη διακόσμηση των εντυπωσιακών καταστημάτων της Van Cleef & Arpels, όσο και στο μακροχρόνιο tribute που αποδίδει ο οίκος στα λουλούδια και στα σχήματα που προσφέρουν. Γι' αυτήν την εγκατάσταση "Fifth Avenue Blooms", ο Navet προσπάθησε να επεκτείνει τις τεχνικές του ικανότητες. Ένα κομμάτι από αυτές τις φυτικές δομές θα ζωντανέψουν μέσω animation, καθηλωτικού ήχου και νυχτερινού φωτισμού, χαρίζοντας μία νέα ζωντανή πνοή στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

rc2024021-0891.webp
Image source: @vancleefarpels


Σε ένα τμήμα της λεωφόρου, ένα κυματιστό μπλε-πράσινο παγκάκι, στο οποίο οι άνθρωποι επιτρέπεται να καθίσουν, περιβάλλεται από λουλούδια έξι ποδιών και βρίσκεται μπροστά από μια γοτθική εκκλησία. Η τοποθέτηση αυτή επιτυγχάνει να φέρει την ιδέα της αναγέννησης στην ανοιξιάτικη πραγματικότητα. Η έμπνευση του Navet προέρχεται αποκλειστικά από το φυσικό περιβάλλον, τονίζοντας ακόμη ότι «το νέο του στούντιο βρίσκεται πλέον στη μέση ενός δάσους, οπότε η σχέση με τη φύση, τα λουλούδια και τα δέντρα είναι ατελείωτη».

Σε αυτό το project η ανοιξιάτικη φαντασία του Navet ανθίζει πέρα από το έδαφος της 5ης Λεωφόρου. Αυτό συνάδει με τις αξίες του φημισμένου οίκου κοσμημάτων Van Cleef & Arpels, που έχει δεσμευτεί να υποστηρίζει μουσειακούς καλλιτεχνικούς τομείς όπως το design, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και οι διακοσμητικές τέχνες.

Feature image source: @vancleefarpels