fbpixel

Search icon
Search
Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον Σεπτέμβριο και μας εκπλήσσει με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας
AGENDA

Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον Σεπτέμβριο και μας εκπλήσσει με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας

Η ατζέντα του τριημέρου σας περιμένει να την ανακαλύψετε


Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη είναι εδώ και η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας για όλα τα γούστα. Μουσικές σκηνές, θεματικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές και σημαντικές δράσεις θα σας κρατήσουν την τέλεια συντροφιά για το τριήμερο που μόλις ξεκίνησε. Ανακαλύψτε τα καλύτερα suggestions παρακάτω!

Παρασκευή 25/09

Μουσική σκηνή



Info: Θέατρο Δάσους, στις 21:00.



Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μόνος επί σκηνής θα παίξει και θα τραγουδήσει τα κομμάτια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντας στο κοινό το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει με μια κιθάρα ή ένα λαούτο και μοιράζεται αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας.

Πολιτιστική δράση

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στις 19:00.

Η χώρα μας συμμετέχει για ακόμα μια χρονιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κάτι στο οποίο παραμένει πιστή από το 1996. Τον γενικό συντονισμό του προγράμματος αναλαμβάνει το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ βασικός στόχος του είναι η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υλικής και άυλης, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020 με κεντρικό θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση», προγραμματίζει τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης με τίτλο «Προλεγόμενες: Ιστορίες που ντύθηκε το σώμα» της Μαρίας Παπατζέλου.






 

Σάββατο 26/09

Έκθεση



Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ώρες λειτουργίας: 08:00 – 20:00.



Η εικαστική έκθεση φοιτητών του Εργαστηρίου Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. με τίτλο «Αχαρτογράφητοι τόποι», είναι εμπνευσμένη από την περιοδική έκθεση του Α.Μ.Θ., «Από τον Νότο στον Βορρά. Αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο». Η ανεξάντλητη εξερεύνηση στον πλούσιο κόσμο της φαντασίας, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες που καλλιεργούνται στην ιδέα μιας καινούριας αρχής σε έναν νέο τόπο, προβάλλονται τρισδιάστατα στα γλυπτά των εκκολαπτόμενων νέων καλλιτεχνών. Μια σύγκλιση έργων της αρχαιότητας με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις, σας καλεί να την ανακαλύψετε στην πιο εντυπωσιακή της 3D μορφή.

Μουσική σκηνή

Info: Μονή Λαζαριστών, στις 21:30.

Εδώ και τριάντα χρόνια, οι νοσταλγικές μελωδίες των Πυξ Λαξ έχουν τον τρόπο να μας ενώνουν μουσικά και να ζητάμε συνεχώς συναυλίες τους με σκοπό να τους απολαύσουμε. Γι' αυτόν τον λόγο, λοιπόν, το αγαπημένο συγκρότημα έρχεται στην πόλη μας για να την ομορφύνει με τα τραγούδια του, μέσα από μια ξεχωριστή συναυλία που τελείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

Κυριακή 27/09

Φιλανθρωπική εκδήλωση



Info: «Το Αίθριο» της ΧΑΝΘ, για περισσότερα πατήστε εδώ.



Ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Σκοπός Ζωής» διοργανώνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη μια φιλανθρωπική εκδήλωση με κεντρικό άξονα το Recycling Fashion και την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση, υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα αποτελέσει το αποκορύφωμα μιας σειράς εκδηλώσεων αποσκοπώντας στη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη της Πνευμονολογικής κλινικής Α.Π.Θ του Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου» με υγειονομικό υλικό.

Κινηματογραφική προβολή

Info: Απόλλων θερινός, Σαρανταπόρου 4, προβολή στις 21:45.

Η all time classic ταινία "The Shining" του 1980, προβάλλεται ξανά και ξανά και συγκεντρώνει πολλούς θεατές όσα χρόνια κι αν περάσουν. Υπόθεση: Ένας συγγραφέας μαζί με την οικογένειά του αναλαμβάνουν τη συντήρηση ενός χειμερινού θέρετρου στο οποίο αποκλείονται λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Ο γιος της οικογένειας διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις, που του δίνουν την ικανότητα να προβλέπει το παρόν και το μέλλον και είναι αυτός που θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον ίδιο και τη μητέρα του από τη βραδυφλεγή μεν, νομοτελειακή δε, απώλεια της ψυχικής υγείας του πατέρα του. Πρωταγωνιστούν: John Joseph, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers.

 

Have fun!