fbpixel

Search icon
Search
Η συνέχεια του Call Me by Your Name είναι γεγονός -Πότε κυκλοφορεί;
ARTS & CULTURE

Η συνέχεια του Call Me by Your Name είναι γεγονός -Πότε κυκλοφορεί;

To πολυαναμενόμενο βιβλίο έρχεται αυτό το φθινόπωρο


Μια ρομαντική σχέση που περιγράφεται με γλαφυρότητα. Δύο νέοι που δεν καταφέρνουν να ζήσουν τον έρωτά τους και όλα αυτά στη σκιά της εκκωφαντικά ρομαντικής Ιταλίας, στη δεκαετία του 1980. Το επιτυχημένο βιβλίο "Call Me by Your Name" που κυκλοφόρησε το 2007 από τον Αμερικανό συγγραφέα André Aciman κατάφερε να γίνει ένας ύμνος στην αγάπη και στη διαφορετικότητα, πετυχαίνοντας μέσα από υπέροχες αντιφάσεις να δείξει πως ο έρωτας, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, παραμένει το πιο μοναδικό συναίσθημα. 

Όταν στο σπίτι του 17χρονου Elio Perlman, φιλοξενείται ο μεγαλύτερός του κατά επτά χρόνια Oliver, τα πάντα αλλάζουν για τους δύο άντρες. Ο ένας στο τέλος της εφηβείας του και ο άλλος, προσπαθώντας να βρει την ταυτότητά του λίγο πριν το κατώφλι των 25, ζουν μια ιστορία αγάπης που συγκίνησε και ευαισθητοποίησε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Έτσι, ο κόσμος του κινηματογράφου, δέκα χρόνια μετά, "αναγκάστηκε" να υιοθετήσει αυτό το μοναδικό σενάριο και να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, με τους πρωταγωνιστές Timothée Chalamet καθώς και Armie Hammer να συναρπάζουν με τις ερμηνείες τους και να κατακτούν μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

The After

d5riz6twwae3yk1.jpg

Εκπληρώνοντας την επιθυμία των περισσότερων αναγνωστών και μετά από μια αναμονή αρκετών χρόνων, ο συγγραφέας, με ένα εξώφυλλο, ανακοίνωσε τη συνέχεια του πολυδιαβασμένου μυθιστορήματος. Το φθινόπωρο που έρχεται, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, λοιπόν, ο εκδοτικός οίκος Farrar, Straus & Giroux θα δώσει στην κυκλοφορία το sequel που θα ακούει στο όνομα "Find Me". Μπορεί το πρώτο σενάριο που ήρθε και στο δικό σας μυαλό, να αφορά την επανένωση των δύο πρωταγωνιστών, αλλά ο συγγραφέας, André Aciman, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έχει διαφορετικές προθέσεις. Με την περίληψη να μην αφορά -κατά κύριο λόγο- τους δύο άντρες, αλλά αντιθέτως να φωτίζει τη ζωή του πατέρα του Elio, μάλλον η συνέχεια προβλέπεται μάλλον διαφορετική από το αναμενόμενο, αλλά σίγουρα καταιγιστική. 

The Synopsis

kh7291-920x584.jpg

Το επίσημο release του εκδοτικού οίκου FSG αναφέρει πως στο βιβλίο "Find Me", ο Aciman ξεκινάει με το ταξίδι του πατέρα του Elio, Samuel, ο οποίος πηγαίνει από τη Φλωρεντία στη Ρώμη, για να επισκεφτεί το γιο του. Διαζευγμένος από τη μητέρα των παιδιών του, και με διαφορετική οπτική τον πραγμάτων ο Samuel -o οποίος πάντα υποστήριζε τις επιλογές του Elio- είναι περήφανος για ακόμη μια φορά, αφού ο πρωταγωνιστής έχει γίνει ένας ταλαντούχος κλασικός πιανίστας. Με τη μοίρα να παίζει πάντα τα δικά της παιχνίδια, μια τυχαία συνάντηση στο τρένο θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Οι αναγνώστες στη συνέχεια της αφήγησης θα ακολουθήσουν τον ανήσυχο Elio στο Παρίσι, σε μια καινούργια ερωτική περιπέτεια, και θα βρουν τον καθηγητή πια Oliver, να σκέφτεται την επιστροφή του στην Ευρώπη. Ίσως, τελικά η ζωή που έχτισε και η οικογένεια που μοιάζει ιδανική, να μην ήταν η κατάλληλη επιλογή για εκείνον.

Οι χαρακτήρες με δεύτερο ρόλο γίνονται πρωταγωνιστικοί. Οι δύο πρώην εραστές παραμένουν μακριά και η οικογενειακή ζωή του Oliver στην Αμερική, συγκρούεται με τις επιλογές του. Πλέον, οι ιστορίες είναι τρεις και οι συμπτώσεις φέρνουν αυτούς τους ανθρώπους κοντά, με μόνη απορία του κάθε αναγνώστη το αν θα καταφέρουν να δέσουν ξανά τις πραγματικότητές τους -όπως ορίζει η μοίρα.

andre-aciman-02-1600x1067.jpg

"Ο κόσμος του 'Call Me by Your Nameδεν με άφησε ποτέ". Αν και εγώ δημιούργησα τους χαρακτήρες -και ήμουν ο συγγραφέας της ζωής τους- αυτό που δεν περίμενα ήταν να μου διδάξουν εκείνοι τελικά πράγματα που αφορούσαν στην οικειότητα και την αγάπη. Πράγματα που δεν πίστευα ότι ήξερα. Μέχρι να βάλω τις σκέψεις μου σε ένα χαρτί και να δω την ταινία, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι θέλω να επιστρέψω και να ανακαλύψω τι έγινε τελικά με αυτά τα δυο άτομα τα χρόνια που ακολούθησαν. Για αυτό αποφάσισα να γράψω το Find Me, τονίζει ο συγγρεαφέας των βιβλίων, André Aciman.