fbpixel

Search icon
Search
Η Νάξος, τα ελληνικά βότανα, η Ομοιοπαθητική και το design σε μία αρμονική συνύπαρξη στο κέντρο της Αθήνας
DESIGN NEWS

Η Νάξος, τα ελληνικά βότανα, η Ομοιοπαθητική και το design σε μία αρμονική συνύπαρξη στο κέντρο της Αθήνας

Το The Naxos Apothecary αξίζει την προσοχή μας


Το παλαιότερο ομοιοπαθητικό φαρμακείο της Αθήνας, που μετονομάστηκε σε φαρμακείο ΚΟΡΡΕΣ το 1991 με έδρα του το Παγκράτι, μεταφέρθηκε στην καρδιά της πόλης και φιλοξενεί μία ξεχωριστή σειρά προϊόντων, την THE NAXOS APOTHECARY, η οποία είναι εμπνευσμένη και βασισμένη σε μοναδικά ναξιακά εκχυλίσματα, που μεταμορφώνουν την επιδερμίδα προς το καλύτερο και προωθούν το well being. Παράλληλα, ο χώρος προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε όσους αγαπούν τα μυστικά των βοτάνων κι επιθυμούν να τα δοκιμάσουν και να μυηθούν στον κόσμο τους. Περιηγηθείτε στους χώρους του κι εκπλαγείτε από τις ομορφιές και την ατόφια αισθητική του. 

2-FTGmU.jpg

To THE NAXOS APOTHECARY συνδυάζει την Ομοιοπαθητική, τη Φυτοθεραπεία, τα μοναδικά ελληνικά βότανα και τα φυσικά καλλυντικά. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν από την παρασκευή ομοιοπαθητικών φαρμάκων και τη δημιουργία προσωποποιημένων φυσικών καλλυντικών λύσεων έως την προσφορά ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας κι εξατομικευμένων διατροφικών σκευασμάτων.

H Νάξος γίνεται αναμφίβολα ένα σημείο αναφοράς. Απώτερος στόχος είναι να αναδειχτεί ο πολιτισμός, η ιστορία της, αλλά και να αξιοποιηθούν τα ναξιακά βιολογικά βότανα για τη δημιουργία της ομώνυμης σειράς προϊόντων, που τώρα περιλαμβάνει tailor-made κρέμες προσώπου βασισμένες σε βότανα του κυκλαδίτικου νησιού, αλλά και αρώματα που φέρουν ονομασίες χωριών της Νάξου, μοιράζοντας έτσι τις εικόνες και τις μνήμες τους. Ένας νέος χώρος που σκοπό έχει να γίνει τόπος συνάντησης επιστημόνων υγείας, ερευνητών και βιο-καλλιεργητών, μέσα από μια ανεπανάληπτη σειρά αφιερωμάτων, ομιλιών και workshops γύρω από τα βότανα, την Ομοιοπαθητική, τα φυσικά καλλυντικά και τη διατροφή, ώστε να γνωρίσετε τα πάντα για το καθένα ξεχωριστά. 

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως τα «εκτεθειμένα» εργαστήρια είναι μοναδικό χαρακτηριστικό του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του THE NAXOS APOTHECARY. Επισκέπτες, αλλά και περαστικοί γίνονται παρατηρητές της δημιουργίας των ομοιοπαθητικών και των γαληνικών σκευασμάτων, των φυτικών εκχυλισμάτων και των λαδιών, καθώς τα σύγχρονα εργαστήρια -που έχουν σχεδιαστεί βάσει αυστηρών προδιαγραφών ασφάλειας και ποιότητας- γίνονται για πρώτη φορά οι «βιτρίνες» του χώρου. Κάθε λεπτομέρεια του χώρου και της διακόσμησης είναι καλά μελετημένη σε αυτό το μοναδικό place to be.

1-SZouv.jpg

Πιο συγκεκριμένα, στο εσωτερικό επικρατεί το λιτό, βιομηχανικό design, οι καθαρές γραμμές, το λευκό χρώμα, το μέταλλο και το μασίφ ξύλο. Υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στον χώρο και συνδέονται με τη λαϊκή αρχιτεκτονική της Νάξου, ισορροπώντας έτσι περίτεχνα την αυθεντικότητα και την ποίηση ενός ελληνικού νησιού με το αυστηρό επιστημονικό προφίλ των εργαστηρίων. Μάλιστα, το λευκό χρώμα κάνει αμέσως πιο ευήλιο και «καθαρό» τον χώρο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως είναι ιδιαίτερα μεγάλος κι ευρύχωρος. 

Ένας χώρος φιλόξενος, που καλεί τους επισκέπτες να καθίσουν στο μεγάλο ξύλινο τραπέζι που ξεχωρίζει με τις vintage σχολικές καρέκλες τριγύρω, για να ανακαλύψουν, υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού, τα αρώματα, τις κρέμες προσώπου, τα σαπούνια, τα κεριά, αλλά και τα ελληνικά βιολογικά βότανα, κατάλληλα για διαφορετικές ανάγκες. Στο THE NAXOS APOTHECARY μπορεί, επίσης, κανείς να αγοράσει όποιο αντικείμενο κοσμεί τον χώρο -όλα έργα νέων designers- όπως τα minimal μεταλλικά τραπέζια της βιτρίνας, τα καφέ γυάλινα βάζα που θυμίζουν παλιό φαρμακείο, τα κεραμικά αντικείμενα έως και τα ανάγλυφα πλακάκια. Είναι όλα, ένα προς ένα, εκπληκτικά!

Δείτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες

THE NAXOS APOTHECARY, ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 3-5 & ΒΟΥΛΗΣ, ΑΘΗΝΑ