fbpixel

Search icon
Search
Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μια επική νίκη απέναντι στη Serena Williams
#GREEKSDOITBETTER

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μια επική νίκη απέναντι στη Serena Williams

Ακόμη μία επιτυχία στο ενεργητικό της αθλήτριας


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Αντισφαίρισης, Μαρία Σάκκαρη, σημείωσε ακόμα μία επιτυχία στο ενεργητικό της, αφού κέρδισε τη Serena Williams στον αγώνα τένις που διαδραματίστηκε χθες στη Νέα Υόρκη. Η νίκη αυτή της έδωσε δικαιωματικά το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του τουρνουά του Cincinnati Open.

Ο αγώνας που της χάρισε άλλη μια επιτυχία

Η πρωταθλήτρια αγωνίστηκε με τη θρυλική Serena Williams -ούσα κάτοχος 23 τίτλων Grand Slam-, η οποία μπήκε ιδιαίτερα δυναμικά στο mats και κατάφερε απευθείας να προηγηθεί με 5-2 στα games. Η Αμερικανίδα ολοκλήρωσε με τεράστια επιτυχία το set της, σημειώνοντας 7-5. 

maria-sakkari-serena-williams.jpg


Η Μαρία Σάκκαρη, όμως, δεν το έβαλε κάτω γιατί έχει συνηθίσει να νικά και πάντα να τα καταφέρνει!

Στο second set πραγματοποιήθηκε τεράστια μάχη μεταξύ των δύο τόσο ικανών παικτριών, με τη Μαρία να λαμβάνει προβάδισμα με 3-1 και την 38χρονη Serena να προσπαθεί και πάλι να την ξεπεράσει, κάτι που καταφέρνει. Το τελικό score αυτού του set, ισοφάρισε με 7-6, χάρη στη Μαρία που πέρασε και πάλι μπροστά δείχνοντας περίτρανα τη νίκη της που βρισκόταν στα σκαριά.

Ο αγώνας έλαβε τέλος, όταν στο τρίτο και τελευταίο set η δική μας Μαρία απογείωσε το score των games με 6-0 και φέρνοντας τη νίκη με το μέρος της, διεκδικώντας την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Η ίδια, όπως ήταν προφανές κι επακόλουθο, πανηγύρισε στο τέλος του αγώνα, με το κοινό και το team της διοργάνωσης να χειροκροτούν γεμάτοι περηφάνια.

Οι δηλώσεις της μετά τη νίκη της

Μετά τη λήξη του αγώνα και αφού προηγήθηκε η πρόκρισή της στους προημιτελικούς του τουρνουά, η Μαρία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο έπαιξε αλλά, παράλληλα, η χαρά ήταν αποτυπωμένη στο πρόσωπό της -με το λαμπερό της χαμόγελο να εκφράζει τα συναισθήματά της-, γεγονός που οφείλεται σε ακόμα μια νίκη που έκανε δική της -αυτήν τη φορά σε έναν δύσκολο αγώνα με την Serena Williams.

Όσα δήλωσε η ίδια: «Δεν έκανα καλό ματς, αλλά είμαι εξαιρετικά χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Η Serena αποτελεί ένα πρότυπο για μένα και για τις υπόλοιπες αθλήτριες. Αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα της είναι απίστευτα και δεν είμαι βέβαιη εάν θα μπορέσει να το κάνει κάποιος άλλος στο μέλλον». 

118199540-1223338991367999-8829574880095905787-n.jpg

Image Source: @sakkattack7

Οι λαμπρές επιτυχίες της μέχρι στιγμής

Ούσα στην κορυφή στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες Ελληνίδες αθλήτριες, η Μαρία Σάκκαρη έδειξε το ενδιαφέρον της για τον αθλητισμό από τη νηπιακή της ηλικία (τώρα είναι 25 ετών) κι έχει καταφέρει να αφήσει ουκ ολίγες φορές το στίγμα της στους αγώνες που συμμετείχε. Η πρώτη της εμφάνιση που στάθηκε και ως αφορμή για να τη γνωρίσει ο κόσμος, έγινε το 2012, όταν συμμετείχε με την Εθνική Ελλάδος στο Fed Cup, ενώ η πρώτη της νίκη ήρθε τέσσερα χρόνια αργότερα, στον πρώτο γύρο του Australian Open και φτάνοντας επάξια στο δεύτερο. Έχει, επίσης, με το μέρος της την κορυφαία κατάταξη στα νούμερα 20 (24/02/2020) και 169 (09/09/2019) στα μονά και τα διπλά αντίστοιχα και θεωρείται η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, μετά τη Λένα Δανιηλίδου. Από το 2015, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Grand Slam, «δίνει το παρών» της σε καθεμία από τις τέσσερις διοργανώσεις.

Αντίπαλός της στους προημιτελικούς θα είναι η Βρετανίδα αθλήτρια Γιοάνα Κόντα, η οποία πέρασε το εμπόδιο της Βέρα Σβονάρεβα με 2-0 (6-4, 6-2).


Κεντρική φωτογραφία: Maria Sakkari