fbpixel

Search icon
Search
Η Λίλα Μπακλέση μας μιλά για έναν έρωτα Κάτω απ’ τ’ Αστέρια
AGENDA

Η Λίλα Μπακλέση μας μιλά για έναν έρωτα Κάτω απ’ τ’ Αστέρια

Με την ανερχόμενη ηθοποιό συζητήσαμε για την παράσταση που έρχεται στη Θεσσαλονίκη


Πάντα χαμογελαστή και με έμφυτο το ταλέντο να σε μαγνητίζει με το που σηκώνεται η αυλαία –αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα όταν εκείνη πέσει- η Λίλα Μπακλέση καταφτάνει στη Θεσσαλονίκη σε λίγες μέρες με την παράσταση «Οι Κάτω από τα Αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα. Το έργο διηγείται την ιστορία δυο νέων παιδιών στα τέλη των 80’s, αρχές των 90’s και το πώς, μεγαλώνοντας, η πραγματικότητα δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, χωρίς όμως να την αφήνουν να «σβήσει» τον έρωτά τους.

Μιλήσαμε λίγο πριν την έναρξη των παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη για τον ρόλο της στο έργο -το οποίο σημειώνει sold out παραστάσεις όπου σταματά-, τι θυμάται η ίδια από τα δικά της ξένοιαστα χρόνια και τους πρώτους έρωτες και το αν τελικά, ο χρόνος επηρεάζει ή όχι τα συναισθήματά μας…

Οι ήρωες του «Οι κάτω από τα αστέρια» ποια χαρακτηριστικά έχουν, που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους;

Δε νομίζω ότι η Μένια και ο Νικολής έχουν κάποιο χαρακτηριστικό που τους κάνει ξεχωριστούς. Και ίσως αυτή είναι και η μαγεία του έργου και αυτός είναι και ο λόγος που οι θεατές ταυτίζονται τόσο με τους χαρακτήρες! Οι κάτω απ'τ'αστέρια ζουν έναν έρωτα που είναι γνώριμος σε όλους.

Η παράσταση αποτελεί ύμνος στον εφηβικό έρωτα στα 90’s. Πιστεύεις ότι με τα χρόνια ο ρομαντισμός αυτός έχει εξασθενήσει;

Πιστεύω ότι ο ρομαντισμός είναι εδώ! Σε πείσμα των καιρών και αυτό είναι συγκινητικό…

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον συμπρωταγωνιστή σου, Κωνσταντίνο Μπιμπή; Πώς βρήκατε τη χημεία για να ερμηνεύσετε έναν τόσο δυνατό έρωτα πάνω στη σκηνή;

Με τον Κωνσταντίνο δεν είχαμε δουλέψει στο παρελθόν και ο Τηλέμαχος μας ένωσε όταν μας εμπιστεύτηκε το έργο του. Από την αρχή καταλάβαμε ότι είχαμε κοινή αισθητική. Κατά τη διάρκεια των προβών αυτό μετουσιώθηκε σε χημεία πάνω στη σκηνή. Νιώθω τυχερή που κάθε βράδυ ανεβαίνω στο σανίδι με τον Κωνσταντίνο και δίνουμε τη μάχη μας για να υπερασπιστούμε τη Μένια και τον Νικολή μας. Θεωρώ ότι αυτή η παράσταση είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας μας!

katw-aptasteria-3.jpg

Αν σε ρωτούσε κανείς «γιατί να δω την παράσταση», τι θα του απαντούσες;

Γιατί μιλάει για τον έρωτα δυο νέων παιδιών! Γιατί θα τον ταξιδέψει στα δικά του καλοκαίρια, στα νησιά, στα πάρτι της εφηβείας του. Γιατί θα ταυτιστεί απόλυτα με τους Κάτω απ'τ'αστέρια.

Από τα δικά σου εφηβικά, ξέγνοιαστα, χρόνια τι κρατάς;

Τις διακοπές με την οικογένειά μου μαζί με τους καλύτερους μας φίλους.

Θυμάσαι τον πρώτο σου έρωτα;

Τον θυμάμαι, αλλά να σου πω την αλήθεια οι λεπτομέρειες είναι όμως λίγο θολές.

Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος τελικά χάνεται η μαγεία στο φλερτ;

Πιστεύω ότι αυτό είναι θέμα ανθρώπου. Δηλαδή, σίγουρα εξαρτάται από τον καθένα ξεχωριστά. Το πώς έχει αποφασίσει ότι θέλει να ζει...

Τα social media και η νέα εποχή πώς έχουν συμβάλλει σε αυτό; Δηλαδή, μια online γνωριμία έχει μάλλον πιστεύεις;

Νομίζω ότι όλα έχουν να κάνουν με τις επιλογές σου και, όπως προείπα, από τον τρόπο που έχεις αποφασίσει να ζεις. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να απορρίπτουμε τρόπους γνωριμίας -όποιοι κι αν είναι. Το τι κάνουμε μετά την πρώτη γνωριμία είναι το βασικό θέμα!

2-UgKf2.jpg

Εκτός σανιδιού, πώς αποφορτίζεσαι;

Βρίσκομαι με τους αγαπημένους μου ανθρώπους, διαβάζω, βλέπω ταινίες. Η μεγάλη μου αγάπη όμως είναι τα ταξίδια. Αυτά είναι που με αποφορτίζουν πλήρως.

Πριν από μια παράσταση έχεις συνήθεις, γούρια, τελετουργικά... που σε βοηθούν να αποβάλεις το άγχος;

Όλοι έχουμε κάποια τελετουργικά λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση. Εκτός από αυτά όμως το σημαντικό για μένα είναι να έχω κάνει ζέσταμα πριν την παράσταση. Δεν το κάνω απλώς γιατί πρέπει, αλλά γιατί με βοηθάει να μην τραυματιστεί το σώμα μου ή η φωνή μου. Και με τον Κωνσταντίνο πριν ξεκινήσουμε κάθε φορά αγκαλιαζόμαστε και λέμε «πάμε να τους κάνουμε να ερωτευτούν»!

Στη Θεσσαλονίκη ποιες γωνιές της ξεχωρίζεις;

Μου αρέσει να χάνομαι στην Άνω Πόλη! Η Θεσσαλονίκη όμως είναι για μένα ξεχωριστή, γιατί οι άνθρωποι της την κάνουν ιδιαίτερη. Την αγαπώ αυτήν την πόλη!

Στις γιορτές τι θα κάνεις;

Θα δουλεύω!

Τότε πες μου τα σχέδιά σου για το επόμενο καιρό!

Θα συνεχίσουμε την περιοδεία μας στην Ελλάδα και τον Μάρτιο θα πάμε τους Κάτω απ'τ'αστέρια στο εξωτερικό. Λονδίνο, Μάντσεστερ και Άμστερνταμ.

Η Λίλα σε 5 βήματα

  1. Δε φεύγω από το σπίτι χωρίς… τα κλειδιά μου (το προσπαθω τουλάχιστον)!

  2. Χαμογελάω όταν… περπατάω βράδυ στην πόλη.

  3. Θυμώνω όταν… έρχομαι αντιμέτωπη με την αγένεια.

  4. Αν είχα μια υπερδύναμη θα ήταν… να μπαίνω στο σώμα και στο μυαλό άλλων ανθρώπων για να καταλάβω τι νιώθουν και πως αισθάνονται.

  5. Σε ένα παράλληλο σύμπαν… απλώς θα ήθελα να ζήσω για λίγο, απλώς για να δω πως είναι (πάλι στα ταξίδια έχω στο μυαλό μου!).

INFO: 

Η παράσταση «Οι Κάτω απ'τ'Αστέρια» θα φιλοξενείται στο Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ).

Ημερομηνίες: 19, 20, 21, 26, 27, 28/12 στις 21:00.