fbpixel

Search icon
Search
H κύρια Τεπενδρή του Κακανιά θα ταξιδέψει μέχρι την Πορτογαλία για χάρη του Christian Louboutin
#GREEKSDOITBETTER

H κύρια Τεπενδρή του Κακανιά θα ταξιδέψει μέχρι την Πορτογαλία για χάρη του Christian Louboutin

O Έλληνας εικαστικός θα «ντύσει» δυο ελληνικά δωμάτια στο νέο ξενοδοχείο του designer


Αφού βάφτηκε, στολίστηκε κι επέλεξε τα καλύτερα fashion αξεσουάρ της σεζόν, η διάσημη για την εκκεντρικότητά της κυρία Τεπενδρή -το γνωστό alter ego του εικαστικού Κωνσταντίνου Κακανιά- ταξίδεψε μέχρι την πόλη μας με αφορμή το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, του οποίου τα posters «έντυσε» με τη μοναδική προσωπικότητά της. Τώρα, βάζει πλώρη για την κοντινή Πορτογαλία και συγκεκριμένα για το νέο ξενοδοχείο που ετοιμάζει στη χώρα ο φημισμένος σχεδιαστής παπουτσιών, Christian Louboutin.

1-u6uT3.jpg
Τα posters του 62ου ΦΚΘ δια χειρός του Κωνσταντίνου Κακανιά

Ο δημιουργός των διάσημων stilettos με την κόκκινη σόλα έχει πολύ καιρό ερωτική σχέση με την Πορτογαλία. Για πολλά χρόνια διέθετε ένα εξοχικό στην Κομπόρτα -όπου πλέον βρίσκεται ένα νέο wellness retreat- πριν αγοράσει ένα παραθαλάσσιο σπίτι κοντά στη Lagoa de Melides. Ας σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως μια από τις σειρές παπουτσιών του σχεδιαστή φέρει ακόμη και το όνομα Melides. Ο ίδιος διαθέτει ακόμη ένα ακίνητο στην πρωτεύουσα, τη Λισαβόνα, στη συνοικία Castelo de São Jorge. Παρόλα αυτά, για τα εγκαίνια του πρώτου ξενοδοχείου του, ο Christian Louboutin έστρεψε το βλέμμα του στην περιοχή Alentejo που γνωρίζει και αγαπά καλά.

christian-louboutin-portugal-house-14-800x524.jpg
H κατοικία του Christian Louboutin στο χωριό Melides

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Jornal de Negócios, ο Louboutin ξόδεψε 500.000 ευρώ για μια έκταση στο κέντρο του αγαπημένου του χωριού Melides, το οποίο πρόκειται να εξελιχθεί σε ένα boutique ξενοδοχείο μόλις 21 δωματίων. Ο ίδιος προσέλαβε την αρχιτέκτονα Madalena Caiado για να επιβλέπει το έργο και με σκοπό να βεβαιωθεί ότι εναρμονίζεται με το γύρω περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει τη φυσική ομορφιά της περιοχής, την οποία λατρεύει και θαυμάζει.

1.gif

Κάπου εκεί μπαίνει και ο δικός μας Κωνσταντίνος Κακανιάς, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ αποδέχτηκε την πρόσκληση του καλού του φίλου, Christian, για να ζωγραφίσει δύο «ελληνικά» δωμάτια στο πολυαναμενόμενο ξενοδοχείο του. Εκεί λοιπόν, πολύ πιθανόν να εμφανιστεί και η κυρία Τεπενδρή, καθώς ο σχεδιαστής είναι χρόνια θαυμαστής της, ενώ μάλιστα οι δυο δημιουργοί είχαν ενώσει και πάλι τις δυνάμεις τους στην έκθεση Time goes by... so slowly (after Madonna), στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2006. Παράλληλα, ο ταλαντούχος Έλληνας καλλιτέχνης πρόκειται να πραγματοποιήσει μια μεγάλη έκθεση στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2022. 

portugaba-29abril2019-1024x683.jpg

Πίσω στο boutique hotel του Louboutin, σύμφωνα με το WWD, ο σχεδιαστής περιέγραψε το ξενοδοχείο ως «Απλό στο εξωτερικό κι εντυπωσιακό στο εσωτερικό». Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε: «Αγοράζω προσεχτικά έπιπλα για το νέο μου αυτό εγχείρημα, συλλέγω κεραμικά, επιλέγω ιδιαίτερα κομμάτια τέχνης που θα ήθελα να τοποθετήσω». Μάλιστα, στο interior του θα υπάρχει επίσης ένα φανταστικό εστιατόριο που θα σερβίρει βιολογική, εποχική κουζίνα με ντόπια φρέσκα υλικά. Σκεφτείτε: φρέσκο ​​ψάρι, κρασιά, τυριά -όλα από τη μοναδική γη της Πορτογαλίας.

Η κατασκευή είχε ξεκινήσει ήδη από τον Απρίλιο του 2019, ωστόσο αναγκάστηκε να διακοπεί εξαιτίας της πανδημίας. Ωστόσο, τώρα όλα δείχνουν πως τα σχέδια του iconic shoe designer μπαίνουν ξανά σε λειτουργία με τη συμβολή ενός σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη. Πληροφορίες για το όνομα του ξενοδοχείου δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη, παρόλα αυτά όλα δείχνουν ότι αυτό δεν θα είναι το μόνο hotel που έχουμε να περιμένουμε δια χειρός του Mr. Louboutin.