fbpixel

Search icon
Search
Η Κάτια Ζυγούλη μας μιλάει για τη νέα δική της εκπομπή στην τηλεόραση, την οικογένεια & τον Σάκη Ρουβά αποκαθιστώντας όλα τα κλισέ που υπήρχαν για την ίδια
MAGAZINE

Η Κάτια Ζυγούλη μας μιλάει για τη νέα δική της εκπομπή στην τηλεόραση, την οικογένεια & τον Σάκη Ρουβά αποκαθιστώντας όλα τα κλισέ που υπήρχαν για την ίδια

The power of inner beauty: Η γυναίκα, η επαγγελματίας, το μοντέλο, η μητέρα, η σύζυγος


Με αφορμή την έναρξη της νέας της εκπομπής «Ιστορίες μόδας» στην ΕΤ1 μιλήσαμε με την Κάτια Ζυγούλη για τη μόδα, τα παιδιά, τον Σάκη Ρουβά, τον γάμο, αποκαθιστώντας μια σειρά από κλισέ για την ίδια, που ίσως δικαιολογημένα να πίστευαν πολλοί. Η Κάτια είναι τελικά ένα ευαίσθητο κορίτσι!

επιστροφή σου με την εκπομπή στην ΕΤ1 «Ιστορίες μόδας» είναι γεγονός. Ποια σκέψη σε οδήγησε στη συνεργασία αυτήν; Όλο αυτό ξεκίνησε γιατί είμαι φίλη και συνεργάζομαι με την Άννα Παπανικόλα, που εμπνεύστηκε τις «Ιστορίες μόδας». Είχα πάει την προηγούμενη σεζόν καλεσμένη και μετά μου έκανε πρόταση, αν θέλω, να είμαι μέρος της εκπομπής, που το βρήκα μια μαγική εμπειρία. Τόσα χρόνια φορούσα τις δημιουργίες όλων αυτών των ανθρώπων και δεν ήξερα από πίσω τι κρυβόταν… ανθρώπινες ιστορίες, συναισθήματα. Βρήκα ευκαιρία να μπω πίσω από τα εξώφυλλα, τις βιτρίνες, και να δω το ανθρώπινο κομμάτι.

1-1-Rvky9.jpg
Πουκάμισο Sportmax, Max Mara Boutique

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο φαίνεται η ιδιαίτερη αισθητική της. Πώς την οραματιστήκατε αρχικά και πώς θα θέλατε να εξελιχθεί; Η αισθητική οφείλεται στην Άννα Παπανικόλα, η οποία έχει το χάρισμα να συνθέτει δημιουργικές ομάδες που συνεργάζονται. Όταν κάναμε meetings για να δούμε πως θα προχωρήσουμε, είχα πει ότι με νοιάζει το ανθρώπινο στοιχείο. Πίσω απ’ όλο αυτό που φαίνεται, τι σημαίνει για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά που δημιουργεί ό,τι δημιουργεί. Η πρώτη εκπομπή είχε ένα πάρα πολύ ωραίο θέμα, αφιέρωμα σε μια τις πιο σημαντικές και σοβαρές δημιουργικές μορφές της Ελλάδας, τον επιτυχημένο σχεδιαστή κοσμημάτων Minas. Δεν ήταν απλό. Είχα μια αγωνία γιατί δεν το έχω ξανακάνει. Έχω δώσει πολλές συνεντεύξεις, αλλά δεν έχω πάρει ποτέ.

Οι «Ιστορίες της μόδας» είναι ανεξάντλητες. Σε ποιες σκοπεύετε να επικεντρωθείτε μέσα από το νέο project; Νομίζω σε όλες. Σε ό,τι αφορά στο νυφικό, στα παπούτσια... Για ένα επόμενο έχουμε γυρίσει μόδα και τέχνη, που ήταν συναρπαστικό. Η μόδα στο θέατρο, στη ζωγραφική. Θέλουμε να δούμε την ελληνική μόδα. Έχουμε Έλληνες σχεδιαστές που διαπρέπουν έξω.

Τηλεοπτικά, διατηρείς και το δικό σου YouTube κανάλι. Ποιες δημιουργικές ανησυχίες σου καλύπτεις με αυτό; Το ξεκίνησα με concept τα παιδιά, αλλά κατάλαβα πως μια μαμά δεν είναι μόνο μαμά. Είναι και γυναίκα, φίλη, σύντροφος και θέλαμε να εστιάσουμε με αυτήν την προσπάθεια, στις διαφορετικές εκδοχές που μπορεί να έχει η γυναικεία ύπαρξη.

Έχεις εγκαταλείψει εδώ και χρόνια τον χώρο του μόντελινγκ... Σε φυσικό επίπεδο, ψυχικά ποτέ!

Πλέον, ποια συναισθήματα γεννιούνται όταν αναπολείς στιγμές κι εμπειρίες σου από εκείνη την εποχή; Μεγάλη νοσταλγία, αλλά δε θα μπορούσα να το ξανακάνω, γιατί η δουλειά μου ήταν στο εξωτερικό και τώρα δεν μπορώ να λείπω. Βέβαια, πού και πού προκύπτει κάποια συνεργασία. Αλλά αυτά τα ατελείωτα ταξίδια, η συναναστροφή με τον κόσμο, το να είσαι μέρος μιας διαφορετικής ομάδας κάθε φορά, είναι μεγάλη εμπειρία. Έχω εξελιχθεί πολύ ως άνθρωπος από την προσπάθειά μου να γίνομαι ένα με μια ομάδα ανθρώπων, που δεν τους ξέρω κι έχουν διαφορετική κουλτούρα από τη δική μου.

3-1.jpg
Tουνίκ και παντελόνα F.R.S, Grigio

Μετά τα νέα, δυσμενή παγκόσμια δεδομένα, πώς αξιολογείς τις εξελίξεις στον χώρο της μόδας; Δεν είχα ακόμη την ευκαιρία να το δω στην πράξη, αλλά νομίζω ότι απ’ όλη αυτήν την κατάσταση θα βγουν και καλά πράγματα! Το καλύτερο θα ήταν οι δημιουργίες να είχαν μια πιο πρακτική έκφραση. Όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι μπορούμε να ζήσουμε υπέροχα με μια φόρμα κι ένα φούτερ. Θα ήθελα και η μόδα να πάρει μια πιο ουσιαστική μορφή.

Έχεις δημιουργήσει μια πολυμελή οικογένεια. Ζεις το όνειρό σου τελικά; Τα παιδιά ήρθανε με τον πιο μαγικό τρόπο. Ήταν ευχάριστα σοκαριστικό και καλοδεχούμενο. Ευλογημένη αισθάνομαι, χωρίς, όμως, να πω ότι θα πάρω τα χρώματα του ουράνιου τόξου και θα το ζωγραφίσω όλο αυτό. Προϋποθέτει πολλές αντοχές και είναι μια τεράστια ευθύνη. Στην πορεία νιώθω, όπως όλες οι μαμάδες φαντάζομαι, ότι θα μπορούσα να δίνω συνέχεια κάτι περισσότερο. Κάθε βήμα απαιτεί μεγάλη προσοχή όταν μεγαλώνεις την επόμενη γενιά. Κάθε λέξη, κάθε πράξη, κάθε αντίδρασή μας δημιουργεί πρότυπα που αναπαράγονται.

Ποιες είναι οι ισχυρότερες σκέψεις σου όσον αφορά στα παιδιά; Τι θα ήθελες πρωτίστως να τους περάσεις; Μηνύματα όπως το να μην είναι τόσο αυστηροί με τον εαυτό τους, να μην αυτοχαρακτηρίζονται με βάση τη γνώμη των άλλων, να έχουν δικό τους κριτήριο, να είναι ευγενικά με τον εαυτό τους όταν γίνονται λάθη και να λένε το βράδυ «Μπράβο μου, που έστω προσπάθησα».

Το να διατηρείς μια οικογένεια μ’ έναν σούπερ σταρ του διαμετρήματος του Σάκη Ρουβά τι θετικά και τι αρνητικά μπορεί να παρουσιάζει; Ένας άνθρωπος που έχει πετύχει στη δουλειά του σημαίνει ότι εργάζεται πολλές ώρες. Η δουλειά γίνεται κομμάτι του. Δεν είναι ότι σχολάει και γυρνάει σπίτι. Αυτό είναι δύσκολο. Κατά τ’ άλλα, τα προβλήματα και οι δυσκολίες είναι κοινά και με των υπόλοιπων ανθρώπων.

Ύστερα από τόσα χρόνια κοινής πορείας, ποιες σκέψεις και συναισθήματα σε διακατέχουν; Είμαστε 17 χρόνια μαζί. Νομίζω έχουμε περάσει όλες τις πιθανές εναλλαγές ενός ζευγαριού. Ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι όλα στη ζωή είναι μέλι-γάλα, επειδή ο άλλος είναι πολύ αναγνωρίσιμος. Λίγο πολύ, οι άνθρωποι βασανιζόμαστε από τα ίδια πράγματα. Η αναγνωρισιμότητα δε σου λύνει αυτά που έχεις στην ψυχή σου.

Η αγάπη σας για τη φύση, τα ζώα, την eco friendly αντίληψη είναι μια φιλοσοφία που είχατε από κοινού ή ο ένας επηρέασε τον άλλον; Μίλησέ μου γι’ αυτόν τον τρόπο ζωής σας. Πολύ πριν γνωρίσω τον Σάκη, ένιωθα ότι θα μεγαλώσω και θα έχω μια φάρμα με ζωάκια. Διάλεξα τελικά έναν άντρα που είχε τις ίδιες ανάγκες με μένα, και μάλιστα, τα φτιάχνει με τα χέρια του. Πραγματικά το αγαπάει όλο αυτό. Έχει φτιάξει θερμοκήπιο, φυτεύει. Εγώ ασχολούμαι με τα έμψυχα. Είμαι η μαμά του λόχου. Έχουμε σκύλο, πάρα πολλές γάτες, κότες, κοτοπουλάκια, μια χελώνα που μάζεψα από την Αττική οδό. Και αποφάσισε ο Σάκης ότι θέλει και ψαράκια, μια μικρή λιμνούλα.

Πολύ πριν γνωρίσω τον Σάκη, ένιωθα ότι θα μεγαλώσω και θα έχω μια φάρμα με ζωάκια. Διάλεξα τελικά έναν άντρα που είχε τις ίδιες ανάγκες με μένα, και μάλιστα, τα φτιάχνει με τα χέρια του. Πραγματικά το αγαπάει όλο αυτό. Έχει φτιάξει θερμοκήπιο, φυτεύει. Εγώ ασχολούμαι με τα έμψυχα. Είμαι η μαμά του λόχου.

2-1.jpg
Πουκάμισο Etro και σορτς Kenzo, Intervista
Μεγαλώνοντας, ποιες είναι οι αξίες της ζωής στις οποίες δίνεις πλέον προτεραιότητα; Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο με απασχολεί αρκετά τον τελευταίο καιρό. Η πρώτη μου σκέψη αφορά στην αποδοχή. Να μπορώ πιο εύκολα να είμαι θετική σε όσα συμβαίνουν γύρω μου. Η ευγνωμοσύνη, επίσης, είναι μια άλλη αξία σημαντική, η οποία θεωρώ ότι έρχεται να εξισορροπήσει τις καταστάσεις. Και τέλος, η ομαδικότητα, που είναι ένα βασικό μάθημα που σου προσφέρει η μητρότητα. Στο πλαίσιο μιας οικογένειας, μαθαίνεις να λειτουργείς λιγότερα ατομικά, όσο εγωκεντρικός κι αν είσαι. Το ίδιο ισχύει και στον επαγγελματικό χώρο.

Η επίγνωση της ομορφιάς ενυπάρχει μέσα σου; Η αίσθηση αυτή υπήρχε μέσα μου. Δε ζούσα, όμως, τη ζωή μου ως όμορφη. Γνωρίζω τι είμαι και λαμβάνω και αντίστοιχα μηνύματα από τους γύρω. Αλλά όλο αυτό το συνδέω κυρίως με μια εσωτερική γαλήνη κι ευτυχία που θέλω να έχω και ν’ αποπνέω. Δεν άφησα πάντως την ομορφιά να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου.

Τι είναι αυτό που μπορεί να χαλάσει την ενέργειά σου; Ξέρεις τι δεν αντέχω; Το κουτσομπολιό. Δεν αντέχω σε μια παρέα ξαφνικά ν’ αρχίζουν όλοι να σχολιάζουν. Καμιά φορά, γιατί άνθρωποι είμαστε, μπορεί να ξεγελαστείς και να μπεις σε αυτήν την ενέργεια. Αν δεν μπω στη διαδικασία να συμμετάσχω στη συζήτηση, η τοξικότητα είναι τόσο διάχυτη, που δε με αφορά.

4-1-utkT2.jpg
Μαγιό Bikini Society, Εlegance

Όποτε σε ακούω να μιλάς αποπνέεις μια εξαιρετική ηρεμία. Αλήθεια, είναι φυσική ή έχεις δουλέψει πάνω σε αυτήν; Είναι μια διαρκής διαδικασία με πολλές μικρές νίκες. Για να σου εξηγήσω κάτι όταν συζητάμε, θέλω τον χρόνο μου για να το κάνω εικόνα στο μυαλό μου. Γι’ αυτό πολλές φορές μιλάω αργά και ήρεμα, δημιουργώντας την εικόνα της zen. Είμαι, αλλά όχι πάντα.

Πες μου δύο εικόνες αγάπης από τη ζωή σου… Από τα παιδικά μου χρόνια, όταν αποχαιρετούσαμε τους παππούδες στο χωριό. Μέχρι να στρίψει το αυτοκίνητο δε σταματούσαν να μας κουνάνε το χέρι. Και τα μικρούλια, όταν γυρνάνε από το σχολείο κι έχουν να με δουν ώρες, πέφτουν πάνω μου και ακούω: «Να σου πω, μαμά!», «Να μου πεις!». Να, όση ώρα σου μιλάω, τριγυρνάω και περπατάει η κόρη μου από πίσω!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ (D-TALES)

STYLING ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΛΥΡΟΥ

MAKE UP ΜΑΝΟΣ ΒΙΝΥΧΑΚΗΣ

HAIR ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τον Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας "Αντώνης Τρίτσης"

Κεντρική φωτογραφία: Πουκάμισο και σορτς Sportmax, MaxMara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 160 ΙΟΥΛΙΟΣ 2020