fbpixel

Search icon
Search
Η Η&Μ συνεχίζει να μάχεται υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος μ' ένα νέο concept αειφόρων συλλογών
FASHION NEWS

Η Η&Μ συνεχίζει να μάχεται υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος μ' ένα νέο concept αειφόρων συλλογών

Κι ό,τι άλλο ξεχωρισαμε στον κόσμο της μόδας


Ο Fashion Month ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο οι διάσημοι οίκοι μόδας και σχεδιαστές δεν σταματάνε να μας εντυπωσιάζουν και να διατηρούν το ενδιαφέρον μας αμείωτο με τις καινούριες συνεργασίες αλλά και συλλογές τους. Όσο πιο πολύ πλησιάζουμε στην καρδιά της άνοιξης τόσο πιο όμορφα πράγματα βλέπουμε στον κόσμο της μόδας, από new collection μέχρι φατναστικές εμφανίσει των celebrities, που όλες λίγο-πολύ θέλουμε να μιμηθούμε. Η μόδα κι ότι αυτή συμπεριλαμβάνει είναι μία ευκαιρία για να ξεφεύγουμε από τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και να ασχοληθούμε ενδιαφέροντα πράγματα που θα μας γεμίσουν χαρά και ελπίδα.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω, ανακαλύψτε όλα αυτά που ξεχωρίσαμε στον φανταστικό fashion world τις τελευταίες ημέρες και «ταξιδέψτε» μαζί μας!

H&M, Science story

cq5damweb980645.jpeg

Η H&M μας έχει κάνει ξεκάθαρη την προσπάθεια της να προστατέψει το περιβάλον και την συνεχή επιλογή της για δημιουργίες από βιώσιμα υλικά, φιλικά προς αυτό. Αυτήν τη φορά παρουσιάζει με υπερηφάνεια το ολοκαίνουργιο concept Innovation Stories που περιλαμβάνει μια σειρά συλλογών, οι οποίες θα λανσαριστούν στη διάρκεια του 2021. Κάθε νέα συλλογή θα εξυμνεί πρωτοποριακές διαδικασίες βιωσιμότητας. Την αυλαία θα ανοίξει η συλλογή Science Story, η οποία κυκλοφόρησε στο hm.com στις 18 Μαρτίου.

Η πρώτη συλλογή που θα κυκλοφορήσει από αυτό το νέο concept είναι η Science Story που τιμά τα λαμπρά μυαλά πίσω από τις δημιουργίες του μέλλοντος. Με αυτή τη συλλογή, η εταιρεία παρουσιάζει νέα υλικά, όπως το EVO by Fulgar®, ένα νήμα βιολογικής προέλευσης που φτιάχνεται από καστορέλαιο, και το Desserto, ένα εναλλακτικό, τεχνητό δέρμα φυτικής προέλευσης που παράγεται από κάκτους. Τα βασικά γυναικεία κομμάτια περιλαμβάνουν το φαρδύ λευκό τζιν με την διπλή αφαιρούμενη ζώνη, το ελαφρώς cropped πουκάμισο στο χρώμα της κιμωλίας με μια μεγάλη τσέπη στο στήθος και τις φόρμες με λάστιχο. Τα χαρούμενα και τολμηρά αξεσουάρ αντισταθμίζουν με μοντέρνο τρόπο τα λιτά και κλασικά κομμάτια της συλλογής και περιλαμβάνουν το εντυπωσιακό κολιέ με τα πορτοκαλί στροβιλιστά σχέδια και τις λεπτομέρειες από στρας, τους ασορτί εμβληματικούς κρίκους με στρας, τα πράσινα ψηλοτάκουνα σανδάλια με λουράκια και τα γαλάζια γυαλιά ηλίου από ανακυκλωμένο πλαστικό με διπλό φακό.

Pierre Cardin, New show

i1r7518t-640-0.jpg

Πριν από λίγους μήνες και πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Δεκέμβριο, ο γνωστός και αγαπημένος σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98 ετών, σκορπίζοντας θλίψη σε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Το έργο του ήταν παγκοσμίως γνωστό και η προσφορά του στο χώρο της μόδας έχει αφήσει εποχή.

Όπως ανακοίνωσε ο οίκος, στις 29 Δεκεμβρίου του 2021, δηλαδή ακριβώς ένα χρόνο μετά το θάνατό του, θα διοργανώσει ένα fashion show στην μνήμη του, στο οποίο θα παρουσιαστούν δημιουργίες του ατελιέ του οίκου υπό την επίβλεψη του chief executive officer Rodrigo Basilicati-Cardin, ενώ θα παρουσιαστούν και looks σε σχέδια του Cardin, που ήταν δραστήριος μέχρι το τέλος της ζωής του.

«Για να τιμήσουμε τον ένα χρόνο από τον θάνατό του, στις 29 Δεκεμβρίου, θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά μετά την απώλειά του, νέα collection», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Rodrigo Basilicati-Cardin και μεταδίδει το WWD.

Όπως εξήγησε ο Basilicati-Cardin, ο οποίος έχει δουλέψει στο πλευρό του προ-πάππου του για τρεις δεκαετίες, αυτό το show δεν θα είναι απλά μια ρετροσπεκτίβα, αλλά θα περιλαμβάνει νέες δημιουργίες που θα ετοιμάσει το στούντιο του οίκου, με σεβασμό στο Space-Age στιλ του Cardin, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά. Περίπου η μίση από την collection που θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο θα περιλαμβάνει σχέδια που ετοιμάστηκαν μετά τον θάνατο του ιδρυτή.

Kate Middleton, MAX&Co

kate-middleton-wears-maxco-credit-getty-images.jpg

Η Δούκισσα του Cambridge εντυπωσιάζει πολύ συχνά με τις εμφανίσεις της. Το στιλ της βασίζεται στην elegant αισθητική και διαχρονικότητα, έχοντας πάντοτε μία μοντέρνα πινελιά, ακολουθώντας τις τάσεις με τον ιδανικό τρόπο, έτσι ώστε να ταιριάζει στο προσωπικό της στιλ.

Αυτή τη φορά μαγνήτισε τα βλέμματα, επιλέγοντας ένα ροζ παλτό MAX&Co, το οποίο αποτελεί την τελευταία λέξη της μόδας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το ροζ είναι ο «βασιλιάς» των χρωματικών τάσεων τη φετινή άνοιξη.

Στι 11 Μαρτίου 2021, λοιπόν, η Catherine, Δούκισσα του Cambridge έκανε μια νέα εμφάνιση στο Λονδίνο της Αγγλίας. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge επισκέφθηκαν το School 21 στο Στράτφορντ για να συγχαρούν τους δασκάλους που συμμετείχαν στην επανέναρξη του σχολείου μετά από τους περιορισμούς του lockdown. Η Kate ήταν πανέμορφη στο MAX&Co. Runaway παλτό της σε έντονο ροζ χρώμα, το οποίο είχε συνδυάσει με μαύρο παντελόνι αλλά και μαύρα αξεσουάρ. Το it coat της, πρόκειται για ένα σχέδιο από καθαρό μαλλί. Το MAX&Co. Runaway παλτό έχει ίσια γραμμή, τσέπες και ζώνη που δένει στη μέση. Σχεδιασμένο για άνετη εφαρμογή, το όνομά του είναι η επιτομή του easy-to-wear, ιδανικό για τις γυναίκες που είναι πάντα on the go.

Raulph & Russo, End of an era

ralph-russo-backstage-1564514464.jpeg

Οι λάτρεις της μόδας γνωρίζουν πολύ καλά τις καταπληκτικές δημιουργίες που μας έχει χαρίσει ο διάσημος οίκος αλλά και τα ιδιαίτερα και εντυπωσιακά shows. Αυτή τη φορά όμως τα νέα για το fashion house δεν είναι καλά, διότι αποφάσισε να κηρύξει πτώχευση. Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα τεράστια πτώση στις πωλήσεις της εταιρείας, που εδρεύει στο Λονδίνο, και τώρα θα τελέσει υπό καθεστώς εποπτείας από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με στόχο την αναδιάρθρωση και εν τέλει τη σωτηρία της επιχείρησης.

«Τα τελευταία 11 χρόνια o Ralph & Russο ήταν η αγάπη και το απόλυτο πάθος μου. Μαζί με το ταλαντούχο προσωπικό μου και τους δεξιοτέχνες τεχνίτες που βρίσκονται στην καρδιά του οίκου, χτίσαμε ένα διεθνές luxury brand για το οποίο είμαι εξαιρετικά περήφανη. Τους τελευταίους 12 μήνες αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες συνθήκες στις συναλλαγές μας στη διάρκεια της πανδημίας που είχαν ως αποτέλεσμα μια τεράστια πίεση στην επιχείριση μας και τους προμηθευτές μας σ' όλο τον πλανήτη. Παρά τις δυσκολίες αυτές, συνεχίσαμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας όλο αυτόν τον καιρό», δήλωσε η η creative director και μία εκ των ιδρυτών του οίκου, η Tamara Ralph. 

Ελπίζουμε ο οίκος να βγει γρήγορα απ’ αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση και να επιστρέψει στις επιτυχίες του!