fbpixel

Search icon
Search
H γνωστή δημιουργός κοσμημάτων Βασιλική Σαρβανάκη του brand Hermata London υμνεί το ελληνικό design στο εξωτερικό
#GREEKSDOITBETTER

H γνωστή δημιουργός κοσμημάτων Βασιλική Σαρβανάκη του brand Hermata London υμνεί το ελληνικό design στο εξωτερικό

Όταν τα σκουλαρίκια μετατρέπονται σε πραγματικό έργο τέχνης


Οι περισσότεροι πιθανόν να μην γνωρίζουμε τη λέξη Hermata που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει σκουλαρίκια. Ο Όμηρος, ωστόσο, χρησιμοποίησε τη λέξη αυτή πρώτη φορά στην Οδύσσεια, όταν περιέγραφε τα αστραφτερά τρίπετρα, σε σχήμα μούρων, σκουλαρίκια που προσφέρθηκαν ως δώρο στην Πηνελόπη του Οδυσσέα από τους δούλους του Ευριδάμανδα, ενός από τους πιο επίδοξους μνηστήρες της. Ενώ, δεύτερη φορά στην Ιλιάδα, για να περιγράψει και πάλι τα αστραφτερά τρίπετρα, σε σχήμα μούρων, σκουλαρίκια που φόρεσε η θεά Ήρα για να αποπλανήσει τον Δία.

Με ιδιαίτερη αγάπη και αναφορά στην ελληνική ιστορία, n Βασιλική Σαρβανάκη δημιούργησε τα Hermata London, έναν on line προορισμό αφιερωμένο αποκλειστικά στα σκουλαρίκια και μας ξεναγεί στον κόσμο τους…
profile-photo1.jpg
Η Βασιλική Σαρβανάκη


Πώς γεννήθηκε η ιδέα των Hermata;

Επειδή λατρεύω τα σκουλαρίκια! Δεν πάω πουθενά χωρίς αυτά, τα φοράω συνέχεια ακόμη και μέσα στο σπίτι. Κάθε μέρα, πρώτα επιλέγω τα σκουλαρίκια μου κι έπειτα τα ρούχα με τα οποία θα τα συνδυάσω... μάλλον ανορθόδοξος τρόπος ντυσίματος, ομολογώ!

Το σκουλαρίκι πάντα αποτελούσε βασικό αξεσουάρ της εμφάνισής μου και γι’ αυτό από κάθε ταξίδι μου έπαιρνα ως σουβενίρ σκουλαρίκια ντόπιων δημιουργών. Μεγάλη ικανοποίηση και καμάρι για όλα αυτά τα αποκτήματά μου! Δυσκολευόμουν, όμως, να βρω έναν online προορισμό αποκλειστικά αφιερωμένο στο fashion σκουλαρίκι, αυτό δηλαδή που η σύγχρονη γυναίκα θέλει και χρειάζεται στην καθημερινότητά της. Εντόπισα, λοιπόν, ότι υπάρχει ανάγκη για μια διαδικτυακή πλατφόρμα με σκουλαρίκια ανερχόμενων δημιουργών από όλο τον κόσμο, στην οποία θα έχει πρόσβαση η μοντέρνα γυναίκα που αγαπάει το ωραίο σκουλαρίκι χωρίς όμως αυτό να έχει κόστος που αγγίζει το high jewelry.

iconic-signature-hermata-977Sy.jpg

Τα Hermata London λοιπόν έχουν μόνον σκουλαρίκια...

...γιατί πιστεύω ότι εξυμνούν την θηλυκότητα! Είναι εκείνα που φανερώνουν την προσωπικότητα και καθορίζουν ως ένα βαθμό την διάθεση μιας γυναίκας προβάλλοντας στοιχεία του εσωτερικού της κόσμου! Τα Hermata τολμούν να δηλώσουν τον πραγματικό εαυτό μας! Μπορεί κανείς να καταλάβει τον τύπο μιας γυναίκας απλά παρατηρώντας τι είδους σκουλαρίκια φοράει! Το εάν είναι αντικομφορμίστρια, μποέμ, ονειροπόλα, ρομαντική ή επαγγελματίας, τα σκουλαρίκια της θα το πουν!

Η σχέση μόδας και τέχνης στα Hermata;

Πιστεύω στον ρόλο που έχει η τέχνη στη μόδα και για αυτόν τον λόγο αναθέτω σε visual artists να σχεδιάσουν σκίτσα, ώστε τα Hermata να παρουσιάζονται με ένα καλλιτεχνικό, ευφάνταστο κι ευρηματικό τρόπο. Όλα τα σκίτσα που χρησιμοποιούνται στο e-shop των Hermata London αναπαριστούν διαφορετικούς τύπους γυναικείας ομορφιάς με έμφαση σε ετερόκλητα, διεθνή χαρακτηριστικά.

hl-hq-S0wQk.jpg

Το mantra των Hermata...

...είναι ότι η αληθινή ομορφιά πηγάζει από μέσα μας! Υποστηρίζουμε την γυναικεία ομορφιά, αλλά παράλληλα δίνουμε έμφαση στην αξία της εσωτερικής χάρης και γοητείας. Στην ομορφιά του να δίνεις, να εστιάζεις στο καλό, να συνεισφέρεις και να αναλαμβάνεις δράσεις με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία μας με την Action Against Hunger-UK.

Στόχος των Hermata είναι...

...να γίνει ο απόλυτος online προορισμός για ιδιαίτερα σκουλαρίκια από ανερχόμενους καλλιτέχνες και δημιουργούς από όλο τον κόσμο. Απώτερος σκοπός μου είναι να παραμείνουν ένα hidden gem για συνειδητοποιημένες γυναίκες με ξεχωριστή αισθητική.

Το πιο τολμηρό και φιλόδοξο, αν όχι τρελό, όνειρο των Hermata είναι...

...να ταυτιστεί η χρήση της λέξης «έρματα» με εκείνη των σκουλαρικιών και να χρησιμοποιείται σε πιο ευρεία κλίμακα.

Her favorites

befunky-collage-POJAG.jpg

Αγαπημένος προορισμός: Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Αγαπημένο Ξενοδοχείο: Brown’s Hotel, London

Αγαπημένα σκουλαρίκια: Ένα ζευγάρι έρματα από το Museo de Larco του Περού, ρέπλικα εκείνων που φορούσαν οι πριγκίπισσες των Ίνκας

Inspiratıon: Serdar Gülgün, interior designer & Ottoman art expert που πρόσφατα έχει λανσάρει μια αποκλειστική συνεργασία με τον γαλλικό οίκο κεριών Cire Trudon

Wish list: Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια της Begüm Khan

Αγαπημένος ανερχόμενος καλλιτέχνης: Μαρία Καλογνώμου, visual artist

Music Band που με εμπνέει: Δαιμόνια Νύμφη (Daemonia Nymphe) με ήχο αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων και στίχους στα αρχαία Ελληνικά, μετρώντας ήδη δύο συνεργασίες με τον ιταλικό οίκο μόδας GUCCI.

Αγαπημένο βιβλίο: Το ιστορικό μυθιστόρημα «Πήραν την Πόλη, πήραν την...» της Μαρίας Λαμπαρίδου-Πόθου

Αγαπημένο τραγούδι αυτήν την περίοδο: Έτσι είναι η αγάπη, Mon Senior

Guilty pleasure: Απογευματινός ελληνικός καφές με ένα κομμάτι Victoria sponge cake

Bio

Το ιδιαίτερα κοσμοπολίτικο Bio της Βασιλικής ξεκινάει από τα παιδικά της χρόνια στην Τρίπολη της Λιβύης και στο Κάϊρο της Αιγύπτου. Σπούδασε στην Ελλάδα ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων - Δια Βίου Μάθηση. Επόμενος σταθμός η Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας και στη συνέχεια το Λονδίνο, όπου οι συνθήκες ήταν ώριμες αρκετά ώστε να της επιτρέψουν να δώσει σάρκα και οστά στο όνειρό της και να δημιουργήσει τα Hermata London –μια πλατφόρμα που φέρνει κοντά τα πιο «δύσκολα να βρεις», ιδιαίτερα κι εντυπωσιακά έρματα από κάθε γωνιά του κόσμου! Το όνειρο υπήρχε και ήταν πάντα εκεί, αλλά όχι η απόφαση! Η ώρα έφτασε για να ληφθεί και η απόφαση...κι ελήφθη στο Λονδίνο! Χρειάστηκε μόνον η δυναμική και η ενέργεια αυτής της κοσμοπολίτικης μητρόπολης που λατρεύει για να πυροδοτήσει το πάθος της που παραμένει αμείωτο!