fbpixel

Search icon
Search
Η φιλανθρωπική ενέργεια της Μαρίνας Βερνίκου x Iacopo Capone Doumas & άλλες συνεργασίες που μας κάνουν να αγαπάμε τη μόδα ακόμα περισσότερο
FASHION NEWS

Η φιλανθρωπική ενέργεια της Μαρίνας Βερνίκου x Iacopo Capone Doumas & άλλες συνεργασίες που μας κάνουν να αγαπάμε τη μόδα ακόμα περισσότερο

Τα fashion news που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα


Έχει έρθει η στιγμή να καταλάβουμε ότι ο χώρος της μόδας πέρα από το στιλ, την ομορφιά και όλα τα θετικά συναισθήματα που μπορεί να χαρίσει στους ανθρώπους που ασχολούνται μαζί της κι ενδιαφέρονται, είναι κι ένα μέσο για παγκόσμιες θετικές αλλαγές που μας επηρεάζουν όλους. Το κίνημα του sustainable fashion για παράδειγμα βρίσκει συνεχώς νέους θερμούς υποστηρικτές, από σχεδιαστές μόδας μέχρι fashionistas και celebrities. Πέρα απ αυτό όμως δεν είναι λίγες οι ενέργειες καλλιτεχνών απ’ όλον τον κόσμο που επιλέγουν τη μόδα για καλό σκοπό.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις πιο σημαντικές συνεργασίες κι ενέργειες Ελλήνων και ξένων «μεγάλων» ονομάτων που αποφάσισαν να δείξουν με τον καλύτερο τρόπο το πιο «όμορφο» και «σημαντικό» πρόσωπο της μόδας που όλοι αγαπάμε!

Μαρίνα Βερνίκου x Iacopo Capone Doumas

news-4.jpg

Οι λάτρεις της θάλασσας αλλά και της υψηλής αισθητικής δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενθουσιαστούν μ’ αυτήν τη συνεργασία. Ο designer Iacopo Capone Doumas και η καταξιωμένη φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα μοναδικό έργο τέχνης για μια online δημοπρασία. Αποτελεί μία πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε από τον Iacopo Capone Doumas - Dear Ride –χειροποίητες ιστιοσανίδες που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, έργα τέχνης, τα οποία γεννήθηκαν από το πάθος του για την θάλασσα και το surf αλλά και το μεγάλο του ενδιαφέρον για το contemporary design & architecture, πρεσβεύοντας το απόλυτο blend μεταξύ της κουλτούρας του surf και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής- για να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για την προστασία, πρόληψη και φροντίδα ευπαθών ομάδων εναντίον του COVID-19 στην Ελλάδα. 

befunky-collage-OLiWs.jpg
Iacopo Capone Doumas & Μαρίνα Βερνίκου

Στο έργο της ανταπόκρισης του ΔΕΣΜΟΥ στον COVID-19 προσφέρει υποστήριξη, μεταξύ άλλων, σε νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες, και ιδρύματα, ώστε να είναι σε θέση να προστατεύσουν τον ευπαθή πληθυσμό. Οι καλλιτέχνες πιστεύουν ότι η συμβολή όλων είναι απαραίτητη μετά τις ανάγκες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Με τον δικό τους τρόπο προσκαλούν όλους τους λάτρεις της τέχνης να συμμετέχουν στο online auction.

GEELIST – Αντηρίδα

news-3.jpg

Το GEELIST εξέτασε από την αρχή της μόδας από μία διαφορετική προοπτική, μία προοπτική, όπου σημείο αναφοράς είναι η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας ξεχωριστά. Πρωταρχικός στόχος του είναι να διασφαλίσει ότι κάθε γυναίκα λαμβάνει τις απαραίτητες συμβουλές και προτάσεις που την βοηθούν να επιλέξει κομμάτια που της ταιριάζουν πραγματικά και τα οποία ενισχύουν την προσωπικότητα και την εμπιστοσύνη της. Με καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αλλά και μ΄ ένα πλήρως ενημερωμένο e-shop, το GEELIST δε σταματάει να εκφράζει συνεχώς αυτό το ενδιαφέρον που έχει σαν αρχή. Αυτήν την φορά μας προτρέπει να κοιτάξουμε μόνο στο φως, το οποίο βρίσκεται εκεί που υπάρχει το «προσπαθώ», το «νοιάζομαι», το συμμετέχω! Να γίνουμε στήριγμα ελπίδας γι' αυτούς που το έχουν ανάγκη! Ετοιμαστείτε λοιπόν για shopping στο Geelist Outlet -Omeima σε extra χαμηλές τιμές και χαρίστε χαμόγελα στην Αντηρίδα, στον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Mary Katrantzou x Sun of a Beach

fashion-news-3.jpg

Μετά την παρουσίαση της capsule collection της Mary-Mare με seasonless κομμάτια αφιερωμένα στα πιο αξέχαστα μεσογειακά καλοκαίρι, από την οποία αποφάσισε να δωρίσει το Θα δωρίσουμε το 20% όλων των πωλήσεων στο Age UK και το Action for Children για να υποστηρίξει εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, και τη συνεργασία της Superga, η παγκόσμιας φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια ενώνει τις δυνάμεις της με το ελληνικό καλοκαιρινό brand Sun of a Beach. Μαζί δημιούργησαν και παρουσίασαν εντυπωσιακές πετσέτες θαλάσσης, οι οποίες απεικονίζουν καρτ-ποστάλ από αγαπημένους μεσογειακούς προορισμούς, πολύχρωμα κοχύλια και καλειδοσκοπικά art prints. Τα σχέδια αποτυπώθηκαν σε τρεις stylish & luxury πετσέτες που θα συντροφεύουν τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Balenciaga

news-1.jpg

Άλλο ένα παγκόσμιας φήμης brand που δεν διστάζει να ταχθεί υπέρ της καταπολέμησης του ρατσισμού και της φυλετικής βίας. Μέσα από μία ανακοίνωση στο Twitter, ο γνωστός οίκος Balenciaga καθιέρωσε την 25η Μαΐου ως την ημερομηνία που κάθε χρόνο θα γίνεται η δωρεά γι' αυτόν τον σκοπό. Το ποσό της δωρεάς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αλλά η επιλεγμένη φιλανθρωπική οργάνωσης είναι η National Association for the Advancement of Colored People, η πρώτη και μεγαλύτερη οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων της Αμερικής. Επιπλέον, ο οίκος δεσμεύθηκε να δημιουργήσει ακόμα ένα ταμείο στη Γαλλία για υποστηρίξει με τη σειρά του τις τοπικές προσπάθειες καταπολέμησης του ρατσισμού στην χώρα.