fbpixel

Search icon
Search
H επιστροφή του Mugler στην πασαρέλα έγινε με το πιο stunning show
TRENDS & CATWALKS

H επιστροφή του Mugler στην πασαρέλα έγινε με το πιο stunning show

Ενώ ο Kim Jones επικεντρώθηκε στις φωτεινές δημιουργίες και στο lingerie για τον Fendi


Μετά από 5 ημέρες μοναδικών shows και υπέροχων δημιουργιών η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής έφτασε στο τέλος της. Την τελευταία ημέρα ένας από τους πιο εμβληματικούς γαλλικούς οίκους, ο Mugler επέστρεψε στα shows μετά από 3 χρόνια για να παρουσιάσει την F/W 23 collection του. Λίγη ώρα πριν, ο Kim Jones είχε γεμίσει φως την πασαρέλα με τις αέρινες δημιουργίες του για το fashion house Fendi. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα ξεχώρισαν την τελευταία μέρα στην Πόλη του Φωτός!

Mugler

befunky-collage-25-mpezk.jpg

Ο Thiery Mugler έχει αφήσει το προσωπικό του στίγμα στην ιστορία της μόδας, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος έφερε το δικό του edgy, φουτουριστικό στοιχείο στα πιο εντυπωσιακά και sexy ρούχα. Εχθές, μετά από τρία χρόνια απουσίας του από τις πασαρέλες, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Casey Cadwallader, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία του οίκου από το 2017, παρουσίασε ένα show που ήταν το λιγότερο μοναδικό. Όλα είχαν μελετηθεί άριστα, από τις δημιουργίες μέχρι την επιλογή των μοντέλων. Μία σειρά από τις μούσες του creative director που συμμετείχαν και στις πρόσφατες καμπάνιες του fashion house αλλά και θρυλικά μοντέλα των τελευταίων δεκαετιών συμπλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο, το «όνειρο» του Cadwallader. Η Irina Shayk, η Amber Valletta, η Eva Herzigová, η Debra Shaw, η Shalom Harlow και η Paloma Elsesser είναι μερικά από τα top models που είδαμε, με την κωμικό, παρουσιάστρια και συγγραφέα Ziwe Fumudoh να κάνει το ντεπούτο της στο catwalk.

befunky-collage-25-mpezk.jpg

Το show παρουσιάστηκε στο Grand Halles de la Villette, ένα τεράστιο πρώην σφαγείο, και ήταν σχεδόν ένας θρίαμβος. Κάθε μοντέλο βάδιζε κάτω από τα έντονα φώτα, ακολουθούμενο από ένα συνεργείο κάμερα κατά μήκος της πασαρέλας των 50 μέτρων, προτού κάνουν πιρουέτες στο φωτογράφο και εξαφανιστούν στο σκοτάδι. Όλες φορούσαν μια φρέσκια εκδοχή του Mugler με περισσότερο όγκο, υφή και βραδινή αισθητική, αλλά όχι φορέματα. Το brand έχει σαφώς αποκτήσει δυναμική υπό τον Cadwallader, παρουσιάζοντας μια ολοκαίνουργια καμπυλωτή τσάντα, ενώ ετοιμάζεται μια σειρά παπουτσιών και μαγιό.

befunky-collage-27-p74Wn.jpg

«Πρόκειται για μια επίδειξη έτοιμωνενδυμάτων σε περίοδο υψηλής ραπτικής, αλλά όχι για μια συλλογή υψηλής ραπτικής. Ο Mugler δεν πρέπει να είναι ένα ήσυχο εμπορικό σήμα. Πρέπει να είναι τολμηρός, να έχει δράμα και να είναι συναρπαστικός. Και να κάνει κάτι iconic!, επέμεινε o Casey. 

Οι δημιουργίες που είδαμε στην ready to wear FW23 συλλογή εμπεριέχουν όλη την ουσία του οράματος του Mugler. Τολμηρά cut outs, δέρμα, διαφάνειες και δαντέλα, κορμάκια και leggings σε όλα τα μήκη και τα σχέδια, φορέματα και φούστες από μαύρο ταφτά, κορσέδες, αρχιτεκτονικά shapes, έντονοι ώμοι και φουτουριστικά υφάσματα.

Fendi

befunky-collage-28.jpg

Εκλεπτυσμένο, κομψό και ασημένιο, αυτό ήταν το συντριπτικό μήνυμα του creative director Kim Jones στην Haute Couture SS23 του οίκου Fendi. Ατρόμητα θηλυκός και δυναμικά κομψός, ο Jones κατέκτησε την τέχνη της υψηλής ραπτικής για την πέμπτη σεζόν του στον οίκο.

Παραλαμβάνοντας τη θέση του αείμνηστου Karl Lagerfeld, δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη θέση για να γεμίσει ο Jones όταν ανέλαβε το τιμόνι του Fendi το 2020. Με τις ασύγκριτες δυνάμεις του ως σχεδιαστής, ο Jones κατάφερε να αναβαθμίσει και να δώσει μέλλον στον ιστορικό ιταλικό οίκο, παραμένοντας ταυτόχρονα ζωντανός και έντονα Fendi.

befunky-collage-29.jpg

Με αναφορά σε ένα από τα θεϊκά φορέματα του Lagerfeld του παρελθόντος, το τελευταίο show του Jones αναπαρήγαγε την αγαλματένια ομορφιά της γενέτειρας του οίκου, της Ρώμης, με καταιγιστικά στρώματα μεταξιού και δαντέλας. Μια παλέτα από ανάλαφρα και αέρινα μεταλλικά χρώματα έδωσε μια μοντερνιστική άκρη στη συλλογή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη διαρκή αίγλη των vintage σιλουετών. Φαίνεται ότι ο σχεδιαστής έχει βρει την τέλεια εξίσωση για διαχρονική κομψότητα.

Τα κεντημένα croos-bodies θύμισαν την αξιόλογη γούνινη κληρονομιά του οίκου (αν και σήμερα είναι όλες ψεύτικες), τα παλτό με παγιέτες από πούλιες εμφύσησαν μια ήσυχα επιδεικτική γοητεία και η άψογη δουλειά με κρύσταλλα και χάντρες που τοποθετήθηκε πάνω σε διάφανα φορέματα έκανε την οπτική υπερβολή να κόβει την ανάσα - σχεδόν σε μικροσκοπικό επίπεδο λεπτομέρειας.