fbpixel

Search icon
Search
H Έλενα Χατζηαλεξάνδρου γιόρτασε τα γενέθλιά της και παρουσίασε το δεύτερο βιβλίο της
PEOPLE & MOMENTS

H Έλενα Χατζηαλεξάνδρου γιόρτασε τα γενέθλιά της και παρουσίασε το δεύτερο βιβλίο της

Πολλές ευχές μεταξύ αγαπημένων φίλων και συνεργατών για την πολυτάλαντη επιχειρηματία


Η Έλενα Χατζηαλεξάνδρου, γιόρτασε τα γενέθλιά της και παρουσίασε το δεύτερο βιβλίο της. Η αεικίνητη και πολυπράγμων, γνωστή για τις κινηματογραφικές παραγωγές ( Safe Sex-Το Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο, κ.ά.) αλλά και τηλεοπτικές σειρές με πιο τελευταία τους «Συμπέθερους από τα Τίρανα», Έλενα Χατζηαλεξάνδρου, ανάμεσα στις πολλές ασχολίες της έχει τη δική της «φυγή», τη συγγραφή βιβλίων. 

Έτσι, με ιδιαίτερη χαρά, ανήμερα στα γενέθλιά της, παρουσίασε το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Το τελευταίο στοιχείο» με ένα μεγάλο πάρτι στο Athenee, όπου αγαπημένοι φίλοι, συνεργάτες, καλλιτέχνες της τραγούδησαν το «Happy Birthday». Η πολυσχιδής Έλενα, που παρουσιάζει την ιστορία της με κινηματογραφική ματιά, στο «Τελευταίο στοιχείο» οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα μυστηριώδες, αστυνομικό περιβάλλον όπου πραγματικά ιστορικά στοιχεία «δένονται» με μαεστρία με φανταστικά γεγονότα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία σελίδα του. 

297546.jpg
Νικόλ Κοτοβός, Ελενα Χατζηαλεξάνδρου, Γιάννα Νταρίλη, Βικτώρια Μπούσης

Η πλοκή πραγματεύεται ένα στυγερό έγκλημα συγκλονίζει τους επιχειρηματικούς κύκλους της Αθήνας λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. O πανίσχυρος Πωλ Σιδέρης βρίσκεται δολοφονημένος στο εξοχικό του στο Σούνιο. Μοναδική ύποπτη η σύζυγος του που τελικά καταδικάζεται και φυλακίζεται αφήνοντας πίσω την μικρή της κόρη. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα η νεαρή εγκληματολόγος Νάντια Βεντούρη, ανοίγει εκ νέου τον φάκελο Σιδέρη. Σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διεθνή σπείρα που προωθεί στην αγορά ανεκτίμητα έργα τέχνη. 

to-teleutaio-stoixeio-768x1107.jpg

Από κυνηγός βρίσκεται κυνηγημένη όταν ανακαλύπτει ότι τα έργα είναι κλεμμένα κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Θα καταφέρει να επιβιώσει; Τελικά ποιος ήταν ο πραγματικός δολοφόνος του Πωλ Σιδέρη; Πως συνδέεται η υπόθεση με την προπολεμική Θεσσαλονίκη αλλά και την εύρωστη Εβραϊκή κοινότητα της πόλης; Πόσο ισχυρά είναι τα μέλη της σπείρας και ποιοι είναι οι δεσμοί τους με την Ναζιστική Γερμανία; Ένα βιβλίο με κινηματογραφική πλοκή, καταιγιστική δράση βασισμένο σε πραγματικά ιστορικά στοιχεία.

297560.jpg
Χριστίνα Λάππα, Νανώ Κουγιουμτζόγλου

Η συγγραφέας

Η Έλενα Χατζηαλεξάνδρου έχει διακριθεί για τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές της καθώς και για την επιτυχημένη επιχειρηματική της πορεία. Σπούδασε Οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο Λονδίνο όπου της απονεμήθηκε με διάκριση το ΜΒΑ του Middlesex University και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Management Science στο Westminster University. Ολοκλήρωσε τη ακαδημαϊκή της μόρφωση σπουδάζοντας την κινηματογραφική τέχνη και οικονομική διοίκηση οπτικοακουαστικών έργων στο Βασιλικό Κολλέγιο τέχνης του Λονδίνου (Royal College of Art). Εργάστηκε ως Διευθύντρια Μάρκετινγκ στην Warner Brothers και Village Roadshow διαμορφώνοντας την στρατηγική marketing των ταινιών που προβλήθηκαν στην Ελληνική αγορά.

Πραγματοποίησε επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες όπως το “Safe Sex”, «Ριζότο», «Ροζ Ολοταχώς», «Το Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο», «Οξυγόνο» μια ταινία που σκαρφάλωσε στην 70η θέση του Αμερικανικού chart ενώ απέσπασε το βραβείο κριτικών Fipresci, την ταινία «Αυστηρώς κατάλληλο» και την «Η χορωδία του Χαρίτωνα» που βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο ποιότητας παραγωγής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και με το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας. Επιπροσθέτως παρήγαγε μία σειρά επιτυχημένων τηλεοπτικών παραγωγών για όλα τα ελληνικά κανάλια όπως «Safe sex tv series», «Έχω ένα μυστικό», «Extreme make over», «Συμπέθεροι από τα Τίρανα». 

Η ίδια έχει συνεργαστεί και έχει λάβει χρηματοδότηση από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εταιρίες όπως Warner Bros- Village Roadshow, Odeon, Antenna TV, Mega Channel, Alpha Channel, Audiovisual, Filmnet, OTE TV. Ταυτοχρόνως δραστηριοποιήθηκε και σε άλλους τομείς της Ελληνικής οικονομίας διατελώντας χρέη Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου στον τομέα των Επικίνδυνων αποβλήτων και του τουρισμού. Το 2020 εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα «Το Φιλί του Θεού» από τις εκδόσεις Λιβάνη. Είναι μέλος και διετέλεσε αντιπρόεδρος του συλλόγου ΣΕΔΥΑ, υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του ΣEB ενώ το βιογραφικό της έχει συμπεριληφθεί στις εκδόσεις «Marquis Who is Who in the world» και «Marquis Who is Who in Finance».

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Έλενα Χατζηαλεξάνδρου
Φωτογραφία: Studio Panoulis