fbpixel

Search icon
Search
Η εξοχική κατοικία μιας γνωστής jewelry designer στην Πορτογαλία είναι το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο
ESCAPE

Η εξοχική κατοικία μιας γνωστής jewelry designer στην Πορτογαλία είναι το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο

Πρόκειται για το vacation house της Suzanne Syz


Το όνομα της Suzanne Syz είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα πολυτελή κοσμήματα, τα οποία φέρουν τη σχεδιαστική υπογραφή της ίδιας. Ανήσυχη και δημιουργική, αγαπά την τέχνη και τις vintage γραμμές -κάτι που αποτυπώνεται με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο μέσα από τις δημιουργίες της. 

Μεταξύ άλλων, η αγάπη της για το interior design γίνεται ολοκάθαρη μέσα από τους προσωπικούς της χώρους, που -όπως έχει πει- αποτελούν το ιδανικό ησυχαστήριο για εκείνη. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, τον γύρω του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες από το εσωτερικό της εξοχικής κατοικίας της, που βρίσκεται στην Πορτογαλία.

Πρόκειται για έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο, που είναι σαν να βγήκε από παραμύθι, αναδεικνύοντας όλες τις γοητείες του καλοκαιριού: την απλότητα που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα, το μπλε της θάλασσας και του ουρανού, τις καυτές ηλιακές ακτίνες -όλα αυτά σε συνδυασμό με την καταπράσινη, ολάνθιστη όαση που απογειώνει τις αισθήσεις.

1-7wX4W.jpg
Suzanne Syz


Έχουμε να κάνουμε με μια εντυπωσιακή μονοκατοικία, που δεσπόζει σε ένα green περιβάλλον, λίγα μέτρα πιο μακριά από τη θάλασσα. H designer με την οικογένειά της, το αγόρασαν πριν από περίπου δέκα χρόνια και από τότε περνούν όλα τους τα καλοκαίρια εκεί. Να πούμε, επίσης, πως όλη η διακόσμηση φέρει την υπογραφή της Suzanne, μιας και όπως ήδη είπαμε η ίδια λατρεύει τη διαδικασία της διακόσμησης.

H σχεδιάστρια σκέφτηκε πόσο σημαντικό θα ήταν οι χώροι να είναι απόλυτα λειτουργικοί για την καθημερινότητα της οικογένειας κατά τις διακοπές τους. Πλέον, όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει, η αρμονία και η λιτότητα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε σημείο και ίσως αυτό να είναι το βασικό highlight ολόκληρης της κατοικίας.

2-qipOK.jpg


Το λευκό αποτέλεσε τη βάση του σπιτιού και από κι έπειτα επιλέχθηκαν και μερικές pop αποχρώσεις, όπως για παράδειγμα το κίτρινο, το κόκκινο και φυσικά το μπλε όλοι μας το έχουμε άμεσα συνδέσει με τη summer season και την αύρα που κατακλύζει την ατμόσφαιρα. Η ψάθα και το bamboo, επίσης, είναι από τα πιο βασικά υλικά κατασκευής που επιλέχθηκαν και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακά, δίνοντας μια απόλυτα natural αισθητική.

Πλέον, η οικογένεια στην οποία ανήκει το σπίτι απολαμβάνει κάθε στιγμή μέσα σε αυτό, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι ένα περιβάλλον στο οποίο χαλαρώνει, αφήνοντας τη φαντασία να οργιάζει και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μερικές ημέρες απόλυτης ξεγνοιασιάς και ηρεμίας από την απαιτητική καθημερινότητα.

3-JOenB.jpg


Πέρα από τους φανταστικούς εσωτερικούς χώρους της κατοικίας που ενσωματώνονται υπέροχα με το μέσα, βλέπουμε πως και το outdoor σκηνικό είναι τόσο σαγηνευτικό. Το πράσινο ως στοιχείο κυριαρχεί και μπερδεύεται ονειρικά με το μπλε, ενώ υπάρχουν πολλά relax spaces, όπου οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν τις στιγμές των διακοπών τους.

Θαυμάστε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά design news και όχι μόνο!