fbpixel

Search icon
Search
Η Donatella Versace συνεργάζεται με τη Dua Lipa για μία συλλογή που θα παρουσιαστεί στις Κάννες
FASHION NEWS

Η Donatella Versace συνεργάζεται με τη Dua Lipa για μία συλλογή που θα παρουσιαστεί στις Κάννες

Κι ότι άλλο ξεχωρίσαμε μέσα στην εβδομάδα


Ο κόσμος της μόδας έχει πάρει «φωτιά». Το ένα νέο διαδέχεται το άλλο, ενώ η μία συνεργασία υποδέχεται την άλλη. Από χθες το απόγευμα όλος ο κόσμος της μόδας μιλάει για τη συλλογή που θα παρουσιάσουν οι Donatella Versace και η pop star Dua Lipa. Λίγες ημέρες πριν ο οίκος Tom Ford ανακοίνωσε τον νέο του καλλιτεχνικό διευθυντή, ενώ o Nicolas Ghesquière παρουσίασε τη Pre στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας στη Σεούλ Fall/Winter 2023. 

Donatella Versace x Dua Lipa

344578314-788965029071012-4015587268867167095-n.jpg

Μέσα από μία φωτογραφία στο Instagram η σχεδιάστρια Donatella Versace και η pop star Dua Lipa ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους. Οι δύο δυναμικές και επιτυχημένες γυναίκες επρόκειτο να κυκλοφορήσουν μία συλλογή φέτος το καλοκαίρι, η οποία θα έχει το όνομα "La Vacanza". Η creative director του οίκου Versace ανακοίνωσε επίσης ότι η συλλογή σε συνεργασία με την τραγουδίστρια θα παρουσιαστεί στις 23 Μαΐου στις Κάννες και όπως σχολίασε «Ανυπομονούμε να σας αποκαλύψουμε τι έχουμε ετοιμάσει!». Το show θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της εβδομάδας του κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, γι' αυτό και πολλοί θεωρούν την παρουσία των celebrities σε runway και front- row δεδομένη.

«Η συνεργασία μου με τη Dua Lipa σ' αυτή τη συλλογή ήταν απολαυστική και λατρεύω τη δυναμική που υπάρχει ανάμεσά μας. Η Dua είναι δυναμική, ατρόμητη και απελευθερωμένη και το δημιουργικό της όραμα είναι εξαιρετικό», δήλωσε η Versace, ενώ από την πλευρά της η διάσημη τραγουδίστρια σχολίασε ότι είναι πολύ ενθουσιασμένη που είχε την ευκαιρία να σχεδιάσει μαζί με τη Donatella τη "La Vacanza".

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το perfect duo συνεργάζονται για χάρη της μόδας. Η φιλία τους κρατάει χρόνια, και ήδη από τα πρώτα βήματα της Dua Lipa, η Donatella ήταν δίπλα της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το MET Gala του 2019 και πρώτο της Dua Lipa, η οποία εμφανίστηκε φορώντας Atelier Versace. Plus, με δημιουργίες του ιταλικού οίκου εμφανίστηκε και  στο κόκκινο χαλί των βραβείων Grammy 2021 αλλά και το 2022 οπότε φόρεσε vintage Versace. Η Dua Lipa έχει επίσης φωτογραφηθεί για την καμπάνια του οίκου Autumn/Winter 2021, ενώ συμμετείχε και στην πασαρέλα για τη συλλογή Spring/Summer 2022, την οποία καμία fashion lover δεν μπορεί να ξεχάσει. 

Tom Ford, New creative director 

tom-ford-ss23-0049-35i1go4i-2022-11-21-f3cgvdi8-2022-11-28-v2rc7fnd-2022-11-29-qa5cqpt0-2022-12-06.jpg

Πριν από λίγες ημέρες ο διάσημος σχεδιαστής ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον οίκο του, παρουσιάζοντας την τελευταία του συλλογή. Μετά από 13 χρόνια στο τιμόνι του fashion brand έφτασε το τέλος εποχής για τον Tom Ford. Βασικό ερώτημα στους «κύκλους» της μόδας ήταν - φυσικά - ποιος θα αναλάβει τη θέση του. Από την πρώτη στιγμή είχε ακουστεί το όνομα του Peter Hawkings -  παλιός συνεργάτης και αντιπρόεδρος του οίκου - και πριν από λίγες ημέρες οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Peter Hawkings ξεκίνησε τη καριέρα του μόδα το 1998 στο πλευρό του Ford, δουλεύοντας για τις ανδρικές συλλογές του οίκου Gucci. Το 2006 άφησε τον ιταλικό οίκο για να ακολουθήσει τον Ford στη δική του fashion επωνυμία, και σχεδόν από την αρχή ήταν υπεύθυνος για τις ανδρικές συλλογές, μία θέση που διατήρησε έως σήμερα. Ως Creative Director πια του brand, θα αναλάβει επιπλέον τις γυναικείες κολεξιόν και τις σειρές με αξεσουάρ.

Σ ανακοίνωσή του ο Tom Ford δήλωσε την απόλυτη στήριξή του στον πρώην συνεργάτη του: "Στο πρόσωπο του Peter Hawkings το brand βρήκε τον τέλειο Creative Director. O Peter ξεκίνησε να εργάζεται μαζί μου πριν από 25 χρόνια ως βοηθός σχεδιαστή στις ανδρικές συλλογές στον Gucci και είχε ήδη καταφέρει να αναδειχτεί σε ένα από τους ανώτερους σχεδιαστές σε ανδρικά της εταιρείας, όταν άφησε τον οίκο για να με ακολουθήσει στο brand Tom Ford.

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της Tom Ford menswear, η συνδρομή του Peter στην επιτυχία του brand υπήρξε καθοριστική. Είναι ένας απίθανα ταλαντούχος ηγέτης με απίστευτη εμπειρία πάνω στη βιομηχανία, και ο διορισμός του σ' αυτή τη θέση να κάνει να νιώθω σίγουρος ότι η δέσμευσή μου για δημιουργία προϊόντων υψηλού σχεδιασμού και ποιότητας θα συνεχιστεί".

Louis Vuitton, Pre-Fall/Winter 2023

97996b2b7df744b3bc58dc45e196014a.webp

Σ' ένα μοναδικό και ατμοσφαιρικό σκηνικό στη Σεούλ, ο Nicolas Ghesquière παρουσίασε τη νέα Pre-Fall/Winter 2023 συλλογή του για τον οίκο Louis Vuitton. Ακολουθώντας τα βήματα άλλων, διάσημων οίκων, όπως Dior και Prada, ο καλλιτεχνικός διευθυντής επέλεξε μία πόλη εκτός Ευρώπης για την καινούρια του collection. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία όμως. Ο Nicolas Ghesquière, δεν έχει κρύψει την αγάπη του για οτιδήποτε κινηματογραφικό και πρωτοποριακό: το show έλαβε χώρα στην εντυπωσιακή γέφυρα Jamsugyo, η οποία είναι χτισμένη πάνω στον ποταμό Han, ο οποίος ήταν το σκηνικό για μία αγαπημένη ταινία του Γάλλου creative director, το κορεάτικο φιλμ The Host (2006) του βραβευμένου για τα "Παράσιτα" σκηνοθέτη Bong Joon-ho.

Η συλλογή ήταν εμπνευσμένη από τα ταξίδια και βασισμένη στην άνεση, τον αέρα, τη σιγουριά και τον δυναμισμό. Ρούχα και αξεσουάρ που αξιοποιούν τα διαχρονικά μοτίβα του οίκου για να προσφέρουν στις σύγχρονες γενιές αυτό ακριβώς που ταιριάζει στο πνεύμα και την εποχή. Moto jackets και αντιανεμικά, zipped-down γιλέκα ή ολόσωμες φόρμες από δέρμα, τολμηρά V-neck πλεκτά τοπ με logo Louis Vuitton και καπιτονέ παντελόνια, καπιτονέ δερμάτινα κοστούμια με oversized κουμπιά και φερμουάρ, παντελόνια και μάξι φούστες από λουστρίνι και sequin φορέματα συνδυασμένα με puffer μπουφάν, κλασικά κοστούμια με ρίγες και φορέματα με υπερ-μεγεθυμένα καρό, relaxed παντελόνια σε tapered γραμμή και αέρινα φλοράλ μάξι φορέματα φορεμένα με πλεκτά γιλέκα ζιβάγκο, άνετες ριγέ πουκαμίσες σε σετ με ριγέ φαρδιά παντελόνια, ενίοτε κεντημένα με στρας ή πούλιες, μαζί με τα ιδιαίτερα αξεσουάρ, όπως τις κρεμαστές ζώνες και παπούτσια, όπως τις chunky Mary Janes και τα chunky brogues, και φυσικά τις iconic Louis Vuitton τσάντες, τα looks της Pre-Fall 2023 συλλογής, ή μεμονωμένα κομμάτια, θα μπορούσαν να αποτελούν το περιεχόμενο κάθε σύγχρονης γκαρνταρόμπας.

Gucci, Cruise 2024

344675854-539449975058447-7342153015551531349-n.jpg
Image source: @lofficielthailand

Η Σεούλ αποτελεί έμπνευση και πρώτη επιλογή για ακόμα ένα μεγάλο fashion brand. Ο οίκος Gucci ανακοίνωσε ότι το show του για την Cruise 2024  θα λάβει χώρα στο Gyeongbokgung Palace στη Σεούλ, στη Νότια Κορέα, στις 16 Μαΐου. Η επιλογή της συγκεκριμένης πόλης έγινε καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη λειτουργία της πρώτης Gucci Boutique στη νοτιοκορεάτικη πρωτεύουσα, που άνοιξε το 1998. 

Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας επιδιώκει να αποδώσει φόρο τιμής στην ομορφιά της νοτιοκορεάτικης πολιτιστικής κληρονομιάς. Το show θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Geunjeongjeon, την κύρια αίθουσα του παλατιού Gyeongbokgung, που φημίζεται καθώς ήταν ο χώρος που φιλοξενούσε τις βασιλικές τελετές και την υποδοχή ξένων αξιωματούχων στη διάρκεια της βασιλείας της δυναστείας Joseon (1392 – 1910).