fbpixel

Search icon
Search
H Cordelia de Castellane γιορτάζει την Πρωτομαγιά στήνοντας ένα ονειρικό ανοιξιάτικο τραπέζι
DESIGN NEWS

H Cordelia de Castellane γιορτάζει την Πρωτομαγιά στήνοντας ένα ονειρικό ανοιξιάτικο τραπέζι

Η Creative Director του Dior Maison μας δίνει υπέροχες art de la table ιδέες


Ο ερχομός της άνοιξης - και ιδιαίτερα η ημέρα της Πρωτομαγιάς - φαντάζει ως η ιδανική ευκαιρία για spring dinners στο σπίτι, με φίλους και οικογένεια. Πέρα από τις εκλεκτές που θα το συνοδεύσουν, εξαιρετικά σημαντικό είναι και το table setting, το οποίο έχει τον τρόπο να συμπληρώνει την ατμόσφαιρα, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για εμάς και τους καλεσμένους μας. Η τέχνη του art de la table, είναι κάτι που ο Dior «κουβαλά» στην ιστορία του, παρουσιάζοντας τους πιο elegant τρόπους για ένα πραγματικά καλαίσθητο σκηνικό στο τραπέζι, αλλά και μοναδικά κομμάτια για να το συνθέσουν. Αυτό είναι κάτι που παρατηρούμε και στις προτάσεις της creative director του οίκου, Cordelia de Castellaneπου απαρτίζονται από εκλεπτυσμένα σερβίτσια και αντικείμενα για τη διακόσμηση κάθε σύγχρονης κατοικίας.

lily-au-30-montaigne-valentine-le-cron-1-SSKXc.jpg
lily-au-30-montaigne-valentine-le-cron-11-7OP1E.jpg

Με αφορμή την 1η του Μάη, ο οίκος τιμά μια από τις αγαπημένες παραδόσεις του, το κρίνο της κοιλάδας, το γούρι του Christian Dior. Για την περίσταση, η Cordelia, η δημιουργική διευθύντρια του Dior Maison, παρουσιάζει τις ανοιξιάτικες διακοσμητικές ιδέες και τις art de la table εμπνεύσεις της στην καρδιά του κήπου της - μια πρόσκληση για να τιμήσει την ιδιαίτερη σχέση του Monsieur Dior με τη φύση και τη βοτανική - και κάπως έτσι τα λουλούδια «ντύνουν» όλα τα κομμάτια της νέας homeware συλλογής.

lily-au-30-montaigne-valentine-le-cron-12-ay7nh.jpg

Η νέα homeware σειρά New Lily of the Valley κάνει τα art de la table pieces να μοιάζουν μοναδικά, με τετράφυλλα τριφύλλια και πολύτιμα μπουκέτα κρίνου της κοιλάδας. Τα ρομαντικά λουλούδια σε σχήμα καμπάνας εμφανίζονται επάνω σε εντυπωσιακά κομμάτια από πορσελάνη, ποτήρια, σετ τσαγιού αλλά και καφέ. Σε αυτές τις εικόνες, ανακαλύψτε δημιουργίες που συμβολίζουν την τύχη και μια λουλουδάτη «γιορτή» της χαράς της ζωής.

Τιμώντας το made-in-France savoir-faire και αποτελώντας έναν φόρο τιμής στον θρυλικό couturier, τα κομμάτια της collection είναι ζωγραφισμένα με πράσινες φιγούρες, μια χρωματική επιλογή που κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι. Ο Christian Dior λάτρευε αυτήν την απόχρωση, ενώ εάν θα έπρεπε να συνδέσουμε την ιστορία του οίκου μ' ένα και μόνο χρώμα, τότε αυτό θα ήταν σίγουρα αυτό - που ξυπνάει «πράσινα αισθήματα» και αποτυπώνει τις ομορφιές της Φύσης. 

lily-au-30-montaigne-valentine-le-cron-3-bA9yw.jpg

Τα items είναι φτιαγμένα από πορσελάνη, που προέρχεται από την πόλη Limoges της Γαλλίας. Τα σχέδια μοιάζουν σαν μια μοναδική ζωγραφιά, ωστόσο είναι επιμελημένα από τους τεχνίτες με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρία, οι οποίοι έχουν δώσει τεράστια έμφαση κι εξαιρετική λεπτότητα ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Η συλλογή είναι διαθέσιμη στις boutique του οίκου, αλλά και στο dior.com και υμνεί την έννοια της αυθεντικής φιλοξενίας, όπως την προσδιόρισε πριν πολλές δεκαετίες ο Dior.

Aνακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!