fbpixel

Search icon
Search
To κομψό outfit της Cordelia de Castellane στην Αθήνα: Ποιους Έλληνες σχεδιαστές τίμησε;
PEOPLE & MOMENTS

To κομψό outfit της Cordelia de Castellane στην Αθήνα: Ποιους Έλληνες σχεδιαστές τίμησε;

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior Maison επέλεξε τη χώρα μας για ακόμη μια φορά


Η ελληνικής καταγωγής καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior Maison και Baby Dior, Cordelia de Castellane, επέλεξε για άλλο ένα καλοκαίρι τη χώρα μας για τις διακοπές της. Πριν μερικές ώρες, κατέφθασε στην Αθήνα, την οποία έχει πάντα στην καρδιά της. Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράζεται τις στιγμές της στην πρωτεύουσα, αποκαλύπτοντας στους followers της τι σημαίνει γι' αυτήν το ελληνικό καλοκαίρι και πώς η ίδια ορίζει τη φιλοξενία των ανθρώπων της χώρας.

Μία λάτρης της Ελλάδας και του πολιτισμού μας. Μια Ελληνίδα που δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες της!
292420153-593521972138791-3813807379031286478-n.jpg


Είναι από τους ανθρώπους που με κάθε ευκαιρία μιλούν γεμάτοι υπερηφάνεια για την καταγωγή τους. Είναι Ελληνίδα από την πλευρά της μητέρας της, η οποία έχει καταγωγή από Αθήνα και Κέρκυρα. Μάλιστα, μιλώντας στο GLOW πριν από μερικούς μήνες, μοιράστηκε μαζί μας το γεγονός πως η μητέρας της τής λέει συχνά πως είναι περισσότερο Ελληνίδα από εκείνη.

Μεγάλωσε σε μια κλασική ελληνική οικογένεια, γεμάτη παραδόσεις και αξίες. Η τέχνη, η λογοτεχνία και η ιστορία ήταν μέρος αυτής. Όπως είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη: «Είχα μια καταπληκτική παιδική ηλικία στην Ελλάδα και οι παππούδες μού άφησαν τόσες αναμνήσεις, ένα τεράστιο παρελθόν της οικογένειάς τους. Γι' αυτό, λοιπόν, αποφάσισα να ετοιμάσω ένα βιβλίο (που θα κυκλοφορήσει μελλοντικά), σαν ένα έργο τέχνης του παρελθόντος κι αυτού που σήμερα αποκαλώ «Ελλάδα μου»: γεμάτο μυστικές τοποθεσίες, λεπτομέρειες από εκπληκτικά σπίτια και τεχνίτες της χώρας. Αισθάνομαι πολύ Ελληνίδα και ιδιαίτερα προσκολλημένη στον πολιτισμό μας. Κοιτάζω με τις ώρες τις φωτογραφίες από οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα με τον μπαμπά μου να μου μαθαίνει να κολυμπάω. Η ατμόσφαιρα και η ισχυρή κληρονομιά του παρελθόντος εξακολουθούν να «επιπλέουν» εκεί, στη Δήλο, όπου το μαγικό φως και η ενέργεια είναι τόσο δυνατά...».

img-7445.jpg
Από τις περσινές διακοπές της στην Αντίπαρο


Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, πως και πέρυσι η ίδια βρέθηκε στην Ελλάδα για τις διακοπές της, ενώ συγκεκριμένα επέλεξε την πανέμορφη Αντίπαρο για στιγμές ξεγνοιασιάς με την οικογένειά της.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πώς αντλεί έμπνευση για τις tableware συλλογές της από τον πολιτισμό μας και τα ελληνικά σύμβολα!

Φέτος, επέλεξε την Αθήνα με τα posts της στο Instagram να μαρτυρούν το πώς περνάει. Μαζί της είναι και ο διάσημος φωτογράφος και visual artist, Matthieu Salvaing, με τον οποίο συνεργάζονται συχνά αλλά και διατηρούν φιλικές σχέσεις.

img-6168.jpg


Οι παραδοσιακές κατοικίες, τα αθηναϊκά σοκάκια και τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πρωτεύουσας παίρνουν θέση στις οθόνες μας μέσα από τα δικά της stories, τα οποία εκδηλώνουν το πάθος της γι' αυτόν τον τόπο.

Η δική της Αθήνα, έτσι όπως η ίδια επιθυμεί να την απολαμβάνει την πιο θερμή εποχή του χρόνου...

Fashion on top

befunky-collage44.jpg

Μάλιστα, σε αυτό το ταξίδι της στηρίζει τα greek fashion brands. Πιο συγκεκριμένα, την είδαμε να επιλέγει για το look της μια Zeus+Dione δημιουργία, του διάσημου ελληνικού brand για το οποία η ίδια τρέφει ιδιαίτερη αγάπη. Ένα κομψό σετ σε μια baby blue απόχρωση αποτέλεσε το απόλυτο inspiring outfit για την πρώτη της ημέρα στην Αθήνα. Τη μοναδική αυτή δημιουργία συνδύασε μ' ένα μοναδικό χρυσό μενταγιόν με navy λεπτομέρειες, με την υπογραφή και πάλι ενός εμβληματικού ελληνικού οίκου, ILIAS LALAOUNIS.

img-6167.jpg

Απίστευτα elegant και πάντα φυσική, η Cordelia παραδίδει μαθήματα στιλ, αλλά κι εμπνέει μέσα από το λιτό lifestyle της - συνήθως θα την εντοπίσει κανείς σε κάποιο περιβάλλον γεμάτο λουλούδια, με τα οποία έχει «εμμονή», όπως η ίδια έχει πει. Κι αν το καλοκαίρι γι' αυτήν αποτυπωνόταν μέσα από μια εικόνα, αυτή θα ήταν σίγουρα η ηλιόλουστη Ελλάδα.

Φωτογραφίες: @cordeliadecastellane