fbpixel

Search icon
Search
Η Βερόνικα Παλαιοκρασσά δημιουργεί το πιο cozy Xmas σκηνικό δίνοντάς μας ιδέες για ένα afternoon tea με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα
INTERIORS

Η Βερόνικα Παλαιοκρασσά δημιουργεί το πιο cozy Xmas σκηνικό δίνοντάς μας ιδέες για ένα afternoon tea με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Όλα τα tips και οι συμβουλές για να το υλοποιήσουμε


Προέρχεται από τον χώρο της Αρχιτεκτονικής, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα όνειρό της πραγματικότητα, το εργαστήριό της, τις Rountes Fountes, όπου δημιουργεί, σχεδιάζει και κατασκευάζει. Αυτός ο χώρος, που στέγαζε παλαιότερα μια οικογενειακή βιοτεχνία ρούχων, είναι για την ίδια το καταφύγιο της δημιουργικότητάς της. «Εδώ μέσα νιώθω πως όλα γίνονται: οραματίζομαι τους στόχους μου, σχεδιάζω και κατασκευάζω τα προϊόντα μου, δουλεύω με τους συνεργάτες μου, γράφω καθημερινά στο journal μου και απολαμβάνω τη μοναχικότητά μου. 

10-Ug1Xc.jpg

Σε αυτόν τον χώρο έχουν γεννηθεί ιδέες, έχουν υλοποιηθεί projects κι έχουν κατασκευαστεί πολλά crafts. Εδώ, δουλεύω για τα διαφορετικά έργα που έχω στην Ελλάδα και τη Μάλτα κι έχω φιλοξενήσει συναντήσεις ανθρώπων δημιουργικών, χαμογελαστών και ξεχωριστών, που με βοήθησαν στην προσωπική μου εξέλιξη». Αγαπημένη της γωνιά, η ροζ κουζίνα, στην οποία μαγειρεύει για τους φίλους της κι ετοιμάζει τα brunch του Σαββατοκύριακου, κάτι που της δίνει μεγάλη χαρά.

Παράλληλα, εδώ πήρε σάρκα και οστά και το νέο της εγχείρημα, το Miracle Morning Experience, μέσα από το οποίο έχει ως στόχο να μας βοηθήσει ν’ αλλάξουμε τον τρόπο που ξυπνάμε το πρωί και όλοι μαζί να αποτελέσουμε το ελληνικό community αυτής της εμπειρίας, ώστε να είμαστε πιο χαρούμενοι ως Έλληνες, πιο δημιουργικοί και πιο αποφασιστικοί. Μάλιστα, λίγο πριν από τις γιορτές, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο σκηνικό, για να κάνει έκπληξη στην οικογένειά της. «Σκέφτηκα να έρθουν εδώ και να κοιμηθούμε όλοι μαζί μια νύχτα σ’ ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό - από αυτό του σπιτιού. Φέτος, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε όλοι μικρές εκπλήξεις που θα μας αλλάξουν τη διάθεση».

ΤHE CONCEPT
Η πρόταση αφορά σε ένα χριστουγεννιάτικο afternoon tea, σερβιρισμένο σ’ ένα surprise box. Αντί πιάτου, ο καλεσμένος θα έχει το δικό του κουτί μέσα στο οποίο, ανοίγοντάς το, θα βρει όλες τις λιχουδιές για το απογευματινό τσάι. Το art de la table αυτού του τραπεζιού έχει το χαρακτηριστικό πως είναι φτιαγμένο με ό,τι ήδη υπάρχει στο σπίτι και με υλικά που μπορεί κανείς να βρει στη φύση, κάνοντας ένα mix & match, χωρίς να χρειάζεται να είναι όλα στιλιζαρισμένα και απολύτως compose.

veronika-palaiokrassa-3.jpg


THE DETAILS
Συγκεκριμένα, εγώ χρησιμοποίησα τα vintage μαχαιροπίρουνα της πεθεράς μου, τα μπορντό ποτήρια σαμπάνιας από ένα ταξίδι στο Βελιγράδι, τα banners από ένα χωριό της Βουλγαρίας, τα κουτιά από ένα pyjama party της κόρης μου. Τα κουκουνάρια τα μάζεψα από το δάσος του χωριού μας, στο Λιβάδι. Σ’ ένα άλλο σημείο, έφτιαξα στεφάνια από τελάρα κεντήματος με το Christmas Ornament από τις Rountes Fountes. Εσείς, αν θέλετε, διακοσμήστε με λαμπάκια ένα δεντράκι σε γλάστρα. Ετοιμάστε ένα Pom Lime French cocktail, σερβίροντάς το στα παλιά ποτήρια της γιαγιάς σας και υποδεχτείτε το Christmas spirit.

HOW TO
Τολμήστε συνδυασμούς που σας φαίνονται ξένοι και δείτε το ως ένα παιχνίδι. Χρησιμοποιήστε κουτιά, χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι όλα ίδια. Ανοίξτε τα συρτάρια και βγάλτε τα σεμεδάκια της γιαγιάς, τα ποτήρια από το καλό σερβίτσιο και τα φλιτζάνια της πεθεράς. Βγείτε μια βόλτα στη φύση και μαζέψτε ξύλα, κλαδιά και κουκουνάρια για να φτιάξετε ένα centerpiece.

ΤΑ DOS & DONTS ΓΙΑ ΤΟ XMAS DÉCOR
Dos: Ετοιμάστε ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό με αυτά που έχετε. Χρησιμοποιήστε κουκουνάρια, βελανίδια και κλαδιά από το δάσος για τη διακόσμηση. Γράψτε ή εκτυπώστε κάρτες με προσωπικά χαρούμενα μηνύματα.

Donts: Μη σας νοιάζει να είναι όλα τέλεια. Προτιμήστε την αυθεντικότητα από το άψογα στιλιζαρισμένο.

veronika-palaiokrassa-1.jpg


HOW TO: Tρόποι για να κάνετε το table setting πιο festive
Κρεμάστε πάνω από το τραπέζι μια γιρλάντα με αστέρια ή λαμπάκια. Στολίστε τις πετσέτες μ’ ένα κλαδί ευκαλύπτου. Φτιάξτε ένα cocktail σε ροζ ή κόκκινο χρώμα και σερβίρετέ το σε ποτήρια σαμπάνιας. Διακοσμήστε το τραπέζι με χριστουγεννιάτικα μηνύματα. Τυλίξτε απλά κεριά με τρέσες.

Τα Χριστούγεννα αλλιώς...
Χριστούγεννα στο σπίτι σημαίνει... χουχούλιασμα με γκρι κουβέρτες στον καναπέ, επιτραπέζια παιχνίδια, family movie nights, αρωματικό homemade pot pouri από cranberries, πορτοκάλι, κανέλα και δεντρολίβανο. «Διανυκτέρευση» σε υπνόσακους στο σαλόνι, όλοι μαζί κάτω από τα χιλιάδες λαμπάκια, διαβάζοντας ιστορίες. Τραπέζι στρωμένο με τα καλά σερβίτσια και πολλές αγκαλιές.

Οι φετινές γιορτές...
προσωπικά για μένα είναι μια ευκαιρία να εστιάσουμε στα πιο απλά, πολύτιμα αγαθά, που συνήθως θεωρούμε δεδομένα. Ν’ αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας και να παίξουμε μαζί τους επιτραπέζια, να μαγειρέψουμε όλοι μαζί. Αντί δώρων, μπορούμε να διαθέσουμε ένα ποσό στο super market για οικογένειες που στερούνται τα βασικά. Εμπλέκοντας τα παιδιά μας σε αυτήν την διαδικασία, τους δίνουμε ένα μάθημα, για να μας μιμηθούν κι αυτά αργότερα. Ο εθελοντισμός και η ενσυναίσθηση, κατά την άποψή μου, χρειάζονται πράξεις, ανωνυμία, και όχι λόγια.

2020-12-08-214649.png
veronika-paliokrassa-4.jpg



The Recipes:

Ταρτάκια φρούτων από Granola Crust με γιαούρτι και φρούτα του δάσους

2020-12-08-214229.png


Υλικά

Για 8 ταρτάκια

Θα χρειαστείς φόρμες για mini ταρτάκια

  • 1 ½ κούπα νιφάδες βρώμης
  • 

1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • 

1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 

5 κουτ. σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
  • 

¼ κούπας μέλι
  • 

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 

½ κουτ. γλυκού κανέλλας
  • 

2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό ή γιαούρτι καρύδας
  • 

 4 κούπες φρούτα του δάσους, (φράουλες, raspberries, blueberries,)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύεις καλά σε ένα μπολ τις νιφάδες βρώμης, τα καρύδια, το σουσάμι, το λάδι καρύδας, το μέλι, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  2. Με ένα κουτάλι βάζεις από το μείγμα στις φόρμες για mini ταρτάκια και πιέζεις με το πίσω μέρος του κουταλιού να στρώσεις το μείγμα έτσι ώστε να έχει σχηματιστεί η βάση της τάρτας.
  3. Ψήνεις στον φούρνο στους 180 για περίπου 15-17 λεπτά μέχρι τα ταρτάκια να έχουν χρυσίσει.
  4. Μόλις βγουν από τον φούρνο, με το πίσω μέρος του κουταλιού πιέζεις το
    μείγμα προς τα κάτω έτσι ώστε να ανέβει στις άκρες, όσο ακόμη είναι
    ζεστό ξαναδίνοντας το σχήμα του.
  5. Αφήνεις να κρυώσουν τελείως και μετά τα βγάζεις από τις φόρμες.
  6. Χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσεις απαλά τις άκρες και να
    αφαιρέσεις τις βάσεις από τις φόρμες. Το ταρτάκι πρέπει να είναι σταθερό
    αλλά θέλει προσοχή γιατί είναι εύθραυστο.
  7. Γέμισε το κάθε ταρτάκι με 3-4 κουταλιές γιαούρτι, ανάλογα με το μέγεθος.
  8. Πασπάλισε με φρούτα του δάσους και σερβίρεις αμέσως. Η βάση της τάρτας θα μαλακώσει αν μείνει πολύ ώρα με το γιαούρτι.

Notes

+ Τα granola crust ταρτάκια μπορούν να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο για 2 ημέρες, αλλά όχι το ένα πάνω στο άλλο.

+ Μπορείς να φτιάξεις μια μεγάλη τάρτα σε 10 inch ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο αντί μικρά ταρτάκια.

+ Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γεύση γιαούρτι προτιμάς. Αν θέλεις να γίνει πιο γλυκό, προσθέτει μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.

+ Το βούτυρο μπορεί να αντικαταστήσει το λάδι καρύδας.

+ Φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα μπορούν να αντικαταστήσουν τα καρύδια.

+ Το σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης μπορεί να αντικαταστήσει το μέλι.

Rum and raisin chocolate truffles

2020-12-08-214239.png



Υλικά

  • 1/2 κούπας (75 γρ.) σταφίδες ψιλοκομμένες
  • 1/3 κούπας (80 ml) σκούρο ρούμι
  • 3/4 κούπας (180 ml) κρέμα γάλακτος
  • 600 γρ. κουβερτούρας ψιλοκομμένη κατά προτίμηση 70% κακάο
  • 1 κούπα (100 γρ.) σκόνη κακάο

Εκτέλεση

  1. Τοποθέτησε τις σταφίδες και το ρούμι σε ένα μικρό μπωλ και άσε στην άκρη να μουλιάσουν.
  2. Βάλε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεσταίνεις μέχρι να αρχίσει να βράζει ελαφριά.
  3. Βάλε την τριμμένη σοκολάτα σε ένα μπωλ και ρίξε από πάνω την ζεστή κρέμα ανακατεύοντας.
  4. Βάλε το μείγμα κρέμας και σοκολάτας σε ένα μπεν-μαρί και ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει ένα.
  5. Πρόσθεσε τις σταφίδες και ανακάτεψε ξανά. Άφησε το μείγμα να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
  6. Τοποθέτησε το μείγμα σε ένα ταψάκι μιας χρήσεως στρωμένο με λαδόκολα και βάλε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  7. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, πάρε μια μικρή ποσότητα με ένα κουταλάκι και ρόλαρε το στο χέρι σου μέχρι να σχηματιστεί ένα μπαλάκι.
  8. Πασπάλισε τα chocolate truffles με σκόνη κακάο από πάνω.

    Notes

    + Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό για να γίνουν τα μπαλάκια άστο λίγο ακόμη σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.

    + Τα chocolate truffles μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι 10 μέρες σε αεροστεγές δοχείο.

    Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΗΣ ΡΑΜΜΟΣ