Η Ντίνα Βογιατζόγλου είναι μια γυναίκα που μαγειρεύει πληθωρικά και με ακατανίκητη αγάπη στο Οψοποιών Μαγγανείαι, ένα εστιατόριο για λίγους και καλούς. Μια σεφ, που δημιουργεί παίζοντας με «αντιθέσεις», χωρίς, όμως, να χάνει την ουσία, έχει πάθος με την πρώτη ύλη και ξέρει τι θα πει φιλοξενία. Μια ματιά στις απαντήσεις της θα σας πείσει.
1. «Καλό φαγητό». Τι είναι για εσάς;
Είναι οι πρώτες ύλες και… πολλή αγάπη. Αυτά τα δύο συστατικά συμπυκνώνουν όλη την ουσία.
2. Με ποιον τρόπο θεωρείτε πως συμβάλλετε στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης;
Όλη η φιλοσοφία πίσω από την κουζίνα που έχουμε δημιουργήσει έχει να κάνει με τη χρήση υλικών απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και με τον συνδυασμό γεύσεων που σε πρώτη ανάγνωση μπορεί να φαντάζουν αντίθετες, όμως στο πάντρεμά τους έχουν ισορροπία, πολλή φαντασία και νοστιμιά.
3. Ποια είναι τα στοιχεία που καθιστούν το Οψοποιών Μαγγανείαι ξεχωριστό;
Η αγάπη που βάζω, όταν μαγειρεύω. Είναι το «οργανοληπτικό» συστατικό της συνταγής αυτής, ένα συναίσθημα που νιώθω ότι μεταδίδεται στον κόσμο που μας επιλέγει.
4. Ποιο πιάτο σας μπορείτε να πείτε πως αφήνετε «παρακαταθήκη» στη γαστρονομική ιστορία της πόλης;
Θα επέλεγα τα χειροποίητα νιόκι με την κρέμα τρούφας, που τα ξεχώρισε ο κόσμος.
5. Τι πρέπει να δοκιμάσει κάποιος αυτήν τη σεζόν από το menu σας;
Η αλήθεια είναι πως επενδύουμε συνεχώς σε νέες γεύσεις, αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο από τα καινούρια μας πιάτα, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε το ταρτάρ μόσχου με flakes παλαμίδας.
6. Μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική πρόταση που σας κέρδισε στην πόλη;
Τα εξαίσια, νόστιμα bao bans που έχει συστήσει ο Δημήτρης Παμπόρης μέσα από το μενού του.
7. Ποιο είναι το δικό σας στέκι που απολαμβάνετε να πηγαίνετε στην πόλη για:
Kαλό κρέας: Θα επέλεγα την Παλιά Αθήνα. Ένα εστιατόριο με ταυτότητα και δυνατές γεύσεις σε επίπεδο κρέατος.
Θαλασσινά ή ψάρι: Το Marea, ο Γλυκάνισος, η Μαύρη Θάλασσα και η Marina στην Ποτίδαια. Οι επιλογές είναι πολλές - η καθεμία βέβαια για τον δικό της λόγο.
Καλό κρασί: Η Μέθη.
Ατμόσφαιρα: Το διαχρονικό Clochard, αλλά και το Duck Private Cheffing. Δύο εστιατόρια με χαρακτήρα και υπέροχο περιβάλλον.
Ιδιαίτερα cocktails: To Vogatsikou 3, ένα μπαρ που έχει επενδύσει στο καλό ποτό και που συνεχώς εξελίσσεται.
8. Ποιο είναι το πιάτο που «ζηλέψατε» και θα θέλατε να είχατε κι εσείς στο menu σας;
Ένα καταπληκτικό και πεντανόστιμο χτένι που πρόσφατα έφαγα στο αθηναϊκό Vezene.
9. Θα είχε ενδιαφέρον -ίσως θα ήταν και πρόκληση- μια συνεργασία με…
Oοποιονδήποτε σεφ, καθώς τέτοιου είδους ιδέες κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες έχουν πάντα ενδιαφέρον.
10. Ποιο είναι το top 3 των αγαπημένων σας εστιατορίων στην Αθήνα και στο εξωτερικό;
Θα επέλεγα το Vezene και το Nikkei στην Αθήνα, και στο εξωτερικό, το εμβληματικό Μoor Hall Restaurant στην Αγγλία.
Info
Κομοτηνής 6, Tηλ.: 231 088 9699
Facebook: Οψοποιών Μαγγανείαι
Instagram: opsopoion.maganie