fbpixel

Search icon
Search
Η Αφροδίτη Γραμμέλη μας περιγράφει την καλύτερη φάση της ζωή της
MAGAZINE

Η Αφροδίτη Γραμμέλη μας περιγράφει την καλύτερη φάση της ζωή της

Η γνωστή τηλεκριτικός αποδεικνύει ότι η τηλεόραση μπορεί να σου βγάλει και τον αληθινό σου εαυτό


Μπορεί τόσα χρόνια να γνωρίσαμε το αυστηρό και κριτικό προφίλ της μέσα από τα έντυπα, από φέτος, όμως, στο «Πρωινό μου» στον Ant, η Αφροδίτη Γραμμέλη αποδεικνύει ότι η τηλεόραση μπορεί να σου βγάλει και τον αληθινό σου εαυτό. Η ίδια περνάει από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της. Και γι’ αυτό δεν ευθύνεται μόνο η επαγγελματική της επιτυχία…

Πρώτη φορά θα ξεκινήσω από το τέλος μιας συνέντευξης, αλλά το συγκεκριμένο με «μέλωσε» τόσο, που δεν μπορώ ν’ αντισταθώ. Με την Αφροδίτη είχαμε να τα πούμε μερικά χρόνια και ομολογουμένως την ξανασυνάντησα πιο χαλαρή, αλλά και «σταθερή» από ποτέ. Στο κλείσιμο της κουβέντας μας μου δήλωσε όλο γλύκα ότι είναι ερωτευμένη. Είναι απενοχοποιημένη για την ευτυχία της και δε διστάζει να το μοιραστεί. Κι επιπλέον, στέλνει ένα μήνυμα ζωής για πολλές γυναίκες εκεί έξω που νιώθουν απογοητευμένες, αφού η ίδια βρήκε τον μεγάλο έρωτα μετά από έναν γάμο, ένα παιδί, ένα διαζύγιο και μετά τα 40! Άρα, υπάρχει ελπίδα…

Ας τα πάρουμε όμως, από την αρχή! Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στη Θεατρολογία της Φιλοσοφικής Αθηνών, δουλεύει κοντά στον καθηγητή της Μάριο Πλωρίτη, που της προτείνει ν’ ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Μετά το Εργαστήριο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, τον Ιούνιο του 1999, ξεκινάει στο Βήμα της Κυριακής, κι αφού περνάει από τα διεθνή και το πολιτιστικό, επί διεύθυνσης Γιάννη Πρετεντέρη της προτείνεται η τηλεκριτική. Η γοητεία της δημοσιογραφίας για εκείνη έγκειται στην αποτύπωση συναισθημάτων και γεγονότων και στην αποκάλυψη της αλήθειας. Καθημερινά μαθαίνει κάτι νέο σ’ αυτήν τη δουλειά, ενώ μετά από 20 χρόνια, υποστηρίζει ότι έγινε πιο παρατηρητική, δε βγάζει εύκολα συμπεράσματα και διαβάζει πλέον πίσω από τα γεγονότα και τα πρόσωπα.

img-5152.jpg
Φόρεμα Μax Mara, Max Mara Boutique

TV Zone

Με ποιους τρόπους έχει αλλάξει το τηλεοπτικό προϊόν την τελευταία δεκαετία; Η οικονομική κρίση επηρεάζει την ελληνική τηλεόραση, καθώς είναι ένα μέσο που χρειάζεται χρήματα για να λειτουργεί με σωστούς όρους. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ο χρόνος. Δεν υπάρχει υπομονή για κάθε πράγμα και πρόσωπο να δείξει τι είναι πραγματικά. Αν κάτι δεν κάνει νούμερα, κόβεται με συνοπτικές διαδικασίες και το θεωρώ άδικο. Δυστυχώς, η αγορά έχει γίνει αμείλικτη. Εμπιστεύονται έμπειρους παρουσιαστές, που θα φέρουν νούμερα και χρήμα ή επενδύουν σε πρόσωπα που έχουν κάνει κάπου μια επιτυχία, ώστε η τηλεόραση να την εξαργυρώσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επιτυχία δεν έχει συνέχεια. Είναι λογικό, γιατί θέλει δουλειά πίσω από την οποιαδήποτε επιτυχία. Είναι μια εποχή ευκολίας, οπότε αν σε αναγνωρίζουν στον δρόμο νομίζεις ότι αρκεί. Η τηλεόραση απαιτεί δουλειά, ιδέες και ταπεινότητα.

Βλέπετε ακόμα καλή τηλεόραση; Το Βινύλιο είναι μια ενδιαφέρουσα εκπομπή. Σε πειραματική φάση, όμως, έχει καλές στιγμές. Η Ελεονώρα Μελέτη κάνει πολύ καλές συνεντεύξεις και ο Νίκος Μουτσινάς διανύει την καλύτερη τηλεοπτική χρονιά του -η εκπομπή του μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, χωρίς να μας προσβάλει. Από την άλλη, δε θεωρώ ότι είναι καλή τηλεόραση το Survivor ή το Power of Love. Το Power of love είναι το χειρότερο είδος τηλεόρασης.

Φέτος, πρώτη χρονιά στο Πρωινό. Τι αγαπάτε από την εκπομπή; Τα πάντα και περισσότερο, τη Φαίη, που ήταν για μένα αποκάλυψη. Δεν το λέω γιατί είναι αφεντικό μου. Έχω πολλά αφεντικά. Δεν έχω γνωρίσει καλύτερο άνθρωπο στην ελληνική τηλεόραση. Αγαπώ πολύ την ομάδα. Και δεν εννοώ μόνο τον Δημήτρη και τον Άρη, αλλά και τα παιδιά που ξεκινάνε πολύ πρωί και είναι πολύ δημιουργικά. Νιώθω ότι ξαναγυρίζω στα σχολικά μου χρόνια, σε μια τάξη με ιδανικούς συμμαθητές. Είναι ένα σχολείο, δεν υπάρχει bullying, υπάρχει μεγαλύτερη ωριμότητα, ώστε ακόμα και το αστείο να είναι πιο ψαγμένο, να υπάρχει διάθεση να δουλέψουμε. Δεν παίρνουμε στα σοβαρά τους εαυτούς μας. Είμαστε χαλαροί, ξέρουμε τι κάνουμε: μια ψυχαγωγική εκπομπή να περάσει ευχάριστα η ώρα των ανθρώπων στο σπίτι.

Η ζωή σας μετά τη φετινή τηλεοπτική σας έκθεση έχει αλλάξει; Όλων αλλάζει. Όταν πας super market το καταλαβαίνεις. Δεν έχω, όμως, την αγωνία για το ποιος θα με αναγνωρίσει. Στην ηλικία μου έχω ολοκληρώσει μεγάλους κύκλους, έχω καλύψει πολλές επιθυμίες. Δεν μπήκα στην τηλεόραση για να καλύψω ανάγκες, αλλά για να συνεργαστώ με συγκεκριμένους ανθρώπους και να δουλέψω.

Ποιος είναι ο μικρόκοσμός σας εκτός εργασίας; Έχω το παιδί μου, που είναι στην εφηβεία και ζούμε μεγάλες στιγμές. Είναι καλό παιδί. Τα έχουμε βρει μεταξύ μας -έχω χωρίσει με τον μπαμπά του εδώ και χρόνια. Παρόλο που δουλεύω πολλές ώρες και δεν τον βλέπω όσο θα ήθελα, πάντα βρίσκουμε χρόνο, γιατί είναι προτεραιότητά μου ο Μιχάλης. Περνάμε πολύ καλά και όσο μεγαλώνει, ακόμα καλύτερα.

Και η Αφροδίτη που βρίσκεται μέσα σε όλα αυτά; Είμαι ευτυχισμένη και πολύ ερωτευμένη με τον σύντροφό μου. Καμιά φορά νομίζεις ότι ο ιδανικός άντρας θα έρθει στα 25 ή αυτό περιμένουμε. Εμένα ήρθε πολύ αργότερα κι ευτυχώς μπορώ και το ζω. Ήταν ένας κεραυνοβόλος έρωτας που εξελίχθηκε σε σχέση ζωής και αγάπης. Την απολαμβάνω χωρίς το θόλωμα της νεότητας ή το φόρτωμα από τις προσδοκίες του γάμου και των παιδιών. Σε αυτή την ηλικία ξέρεις πολύ καλά τα όριά σου και τι θες, οπότε όλα κυλούν ήρεμα. Ήμουν μια γυναίκα πολύ αυτόνομη. Δεν έψαχνα έναν άντρα για ν’ ακουμπήσω, να βολευτώ οικονομικά ή προσωπικά. Ήθελα να βρω έναν άνθρωπο να με κάνει να τον αγαπήσω και να ερωτευτώ. Δεν μπορώ χωρίς έρωτα και τον βρήκα στο πρόσωπο του Δημήτρη!

Σαν άνθρωπος είχατε τη φήμη της σκληρής. Έχετε «μαλακώσει» με τα χρόνια ή απλά ήταν το προφίλ της δουλειάς; Στη ζωή μου δεν είμαι τόσο επικριτική. Δε θεωρώ πως όλα πρέπει να περάσουν από το φίλτρο μου. Σίγουρα η προσωπικότητά μου δεν μπορεί να φανεί τόσο εύκολα. Δε μπορώ να κάνω χιούμορ, να είμαι ερωτική ή να σπάω πλάκα όσο θα ήθελα. Είναι πολλά που δεν μπορούν να περάσουν στο χαρτί, οπότε η εικόνα που σχηματίζεις είναι λάθος. Ποσώς με ενδιαφέρει να αποδείξω σε ανθρώπους που δεν ξέρω, ποια είμαι. Δεν έχω αυτή την ανασφάλεια. Ούτε είχα την πρόθεση να κινηθώ επιθετικά απέναντι στην κοινωνία για να ξεχωρίσω. Αντιθέτως, ήθελα να είμαι δίκαιη και ειλικρινής.

Τελευταία φορά που είπατε «ευχαριστώ» πότε ήταν; Κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Όταν έχεις παιδί ή ανθρώπους που αγαπάς, έχεις περάσει έντονες καταστάσεις και μαθαίνεις να εκτιμάς τη ζωή. Δεν μπορώ να μην πω ευχαριστώ, κάνοντας δύο δουλειές κι έχοντας ένα παιδί που είναι γερό. Είμαι ευγνώμων για όσα μου έχουν δοθεί και όσα έχω κατακτήσει. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, όλα μ’ ένα «τσαφ» μπορούν ν’ αλλάξουν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ IΩΑΝΝΙΔΗΣ

STYLING ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΕΟΝΤΙΑΔΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 150 ΙΟΥΛΙΟΣ 2019