fbpixel

Search icon
Search
Grey hair no more: Οι τροφές που χρειάζεστε για να απαλλαγείτε από τις γκρι τρίχες
WELLNESS

Grey hair no more: Οι τροφές που χρειάζεστε για να απαλλαγείτε από τις γκρι τρίχες

Επιλέξτε τες και αλλάξτε εικόνα με φυσικό τρόπο


Είναι γεγονός πως όλο και περισσότερο, οι γυναίκες αρχίζουν να εμφανίζουν άσπρες τρίχες σε μικρότερες ηλικίες. Είτε το πιο έντονο στρες της σύγχρονης καθημερινότητας, είτε οι προβληματισμοί και οι υποχρεώσεις, συχνά μάς κάνουν να ξεχνάμε το λαμπερό, φυσικό χρώμα των μαλλιών, επιτρέποντας στα λευκά να κάνουν την πρώτη τους «πρόωρη» εμφάνιση. Είναι αλήθεια πως για χρόνια στους άντρες οι άσπροι κρόταφοι θεωρούνται γοητεία, ωστόσο δεν θα λέγαμε ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις περισσότερες από εμάς. 

Μπορεί οι επιστημονικές πηγές να υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα και το άγχος συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση, παρόλα αυτά σημαντικό παράγοντα αποτελεί επίσης και η διατροφή. Με το πέρασμα των χρόνων αποδεικνύεται πως υπάρχουν τροφές που σχετίζονται με το γκρίζο χρώμα στα μαλλιά. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί αυτές μπορούν να σταματήσουν να μας επηρεάζουν αρνητικά, μετά τη δημιουργία ενός επιτυχημένου προγράμματος άριστης και υγιεινής δίαιτας.

Παρακάτω ανακαλύψτε τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα λευκά στα μαλλιά! 

Συκώτι

shutterstock-1936144096.jpg

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα τρόφιμα, το συκώτι, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα superfood των meatlovers. Ωστόσο, εκτός από ιδιαίτερη γεύση, το συκώτι καταφέρνει να διατηρεί πλούσια, δυνατά και λαμπερά τα μαλλιά μας, λόγω των βιταμινών Β12 και Β9, του χαλκού και του σιδήρου που περιέχει. Παράλληλα, τα παραπάνω συστατικά βοηθούν στη διατήρηση του φυσικού χρώματός τους και αποτρέπουν την εμφάνιση των άσπρων τριχών.

Miso

shutterstock-790367449.jpg

Το miso πρόκειται για ένα είδος πάστας και παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, ενώ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από τους Ιάπωνες, με σκοπό να διατηρεί τα μαλλιά λαμπερά, υγιή και στο φυσικό τους χρώμα. Το miso είναι πλούσιο σε ένζυμα και συγκαταλέγεται στα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το τουρσί και ξινολάχανο, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Δοκιμάστε να το εισάγετε στη διατροφή σας και επιλέξτε για τον χειμώνα μία υπέροχη miso σούπα με λαχανικά. So, go Japanese!

Σολομός

shutterstock-1043253691.jpg

Ίσως μία από τις πιο αναβαθμισμένες γαστρονομικές επιλογές, ο σολομός, δεν προσδίδει μονάχα λάμψη και δύναμη στα μαλλιά μας -όπως και το λάδι των υπόλοιπων ψαριών- αλλά βοηθάει και στη διατήρηση του φυσικού τους χρώματος. Για όλα ευθύνεται το σελήνιο που περιέχει: ένα βασικό μέταλλο που βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής ορμονών, που εάν αποσυντονιστούν έχουν ως αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση. Plus, ο σολομός είναι πλούσιος σε βιταμίνη D και άλλα σημαντικά συστατικά -όπως τα ωμέγα 3 και η πρωτεΐνη-, η έλλειψη των οποίων οδηγεί συχνά σε ανεπιθύμητη εμφάνιση γκρίζων μαλλιών.

Φακές

shutterstock-598923482.jpg

Το αγαπημένο φαγητό των παιδικών μας χρόνων έχει επιστρέψει δυναμικά ως το αγαπημένο superfood των lovers της υγιεινής διατροφής. Η βιταμίνη B9 βοηθά στην παραγωγή της μεθειονίνης, ενός αμινοξέος που είναι απαραίτητο για το χρώμα των μαλλιών. Οι φακές λοιπόν είναι μια τροφή εμπλουτισμένη σε B9, όπως και τα ρεβίθια, τα οποία περιέχουν επίσης υψηλές συγκεντρώσεις της βιταμίνης. Εισάγετε στη διατροφή σας απολαυστικές συνταγές με φακή, όπως γευστικές σαλάτες ή και φθινοπωρινές σούπες και πείτε αντίο στις άσπρες τρίχες μια για πάντα!

Seaweed (Φύκι Θάλασσας) 

shutterstock-255225709.jpg

Όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα φαίνεται ότι θα λατρέψουν αυτόν τον οδηγό διατροφής, αφού ακόμη μία japanese σπεσιαλιτέ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα τρόφιμα, που βοηθούν στην καταπολέμηση των γκρίζων μαλλιών. Αυτή τη φορά πρόκειται για την πλέον διάσημη σαλάτα seaweed ή αλλιώς σαλάτα από φύκια, την οποία σίγουρα παραγγέλνετε μαζί με το αγαπημένο sushi combo σας. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε, λοιπόν, ότι το seaweed (φύκι) αποτελεί πηγή vegan κολλαγόνου, που ενισχύσει φυσικά την υγεία των μαλλιών. Μάλιστα, μερικά φύκια, καθώς και άλλα θαλάσσια φυτά είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο, βιταμίνες Α και C και β-καροτένιο, τα οποία είναι γνωστό ότι τονώνουν την ανάπτυξη και την παραγωγή μαλλιών. Like!