fbpixel

Search icon
Search
Greasy hair? No problem!: 3 εύκολα χτενίσματα για λιπαρά μαλλιά
HAIR & NAILS

Greasy hair? No problem!: 3 εύκολα χτενίσματα για λιπαρά μαλλιά

Είναι όχι μόνο πρακτικά, αλλά και απόλυτα επίκαιρα για το χειμώνα του 2023


Ανεξάρτητα από το αν δεσμεύεστε ή όχι στο TikTok approved trend του "everything shower", σίγουρα το να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα είναι απλά εξαντλητικό. Αν αναζητάτε τους τρόπους να έχετε λίγα λιγότερα hair wash days την εβδομάδα, το να ξέρετε να κάνετε επιτυχώς μερικά εύκολα χτενίσματα για λιπαρά μαλλιά θα σας σώσει!

Από τις σγουρές υφές μαλλιών που δεν είναι τόσο απαιτητικές όσον αφορά το λούσιμο, μέχρι τις εξαιρετικά λεπτές που γίνονται φανερά πιο λιπαρές μέσα σε μία ή δύο ημέρες, τα μαλλιά της δεύτερης ημέρας έχουν μια τραχύτητα που διευκολύνει την πραγματοποίηση πιο περίπλοκων στιλ. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί σίγουρα να είναι μια πρόκληση, αλλά υπάρχουν αρκετά χτενίσματα που λειτουργούν καλά με αυτά - κάνοντας ακόμη και τα λιπαρά μαλλιά σας να φαίνονται σκόπιμα. 

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη έμπνευση. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα τέσσερα απλά χτενίσματα που κρύβουν τις λιπαρές ρίζες, καθώς και τα αποκαλυπτικά σημάδια των greasy μαλλιών!

Sleek ponytail

snapinstaapp-347841418-168833942789998-3004986484053593784-n-1080.jpg
Image source: @maryphillips

Ένα αβίαστο στιλ που φορούν αμέτρητες διασημότητες όπως η Margot Robbie και η Florence Pugh, η slicked-back αλογοουρά τυχαίνει επίσης να είναι μια ανερχόμενη τάση στο TikTok με πάνω από 360 εκατομμύρια προβολές στα σχετικά hashtags. Τα φυσικά έλαια μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας ευκολότερα διαχειρίσιμα και να τους δώσουν ένα γυαλιστερό φινίρισμα όταν τα τραβάτε πίσω σε ένα σφιχτό updo. 

Bonus tip: Εννοείτε πως μπορείτε να το δημιουργήσετε στη half up & half down εκδοχή. 

How to: 

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας προς τα πίσω μέχρι να είναι λεία και χωρίς εξογκώματα, στη συνέχεια συγκεντρώστε τα σε μια ψηλή ή χαμηλή αλογοουρά, ανάλογα με την προτίμηση, και στερεώστε τα σφιχτά. Αν flyaways ή φύτρες επιμένουν, εξομαλύνετε τα με λίγο προϊόν, όπως τζελ ή λακ. 

Sleek bun

6d70678ad9773410d9d1a537fb589877.jpg
Image source: @matildadjerf

Ένα άλλο cult-favourite είναι το sleek bun, ένας κομψός κότσος είναι πάντα in. Πρόκειται για το χτένισμα που κρατάει τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας και τραβάει την προσοχή μακριά από τυχόν λιπαρότητα.

How to:

Παρόμοια με την αλογοουρά, το πρώτο βήμα για έναν κότσο είναι επίσης να μαζέψετε τα μαλλιά σας προσεκτικά σε ένα ponytail. Το επόμενο βήμα είναι να στριφογυρίσετε την αλογοουρά σε έναν σφιχτό κότσο, στερεώνοντάς τον με ένα ακόμα λαστιχάκι μαλλιών ή bobby pins.

Ένα τζελ ή μια πάστα είναι ό,τι καλύτερο για τις ενοχλητικές τούφες που πετάνε, ενώ λίγη λακ θα σας δώσει επιπλέον κράτημα. Αν θέλετε να προσθέσετε μια ρομαντικότητα στο στιλ, μπορείτε να βγάλετε μερικές τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπο.

Glossy braid

screenshot-2023-11-02-at-13941-pm.png
Image source: @patrickta

Οι πλεξούδες αποτελούν ένα αναμφίβολα κομψό χτένισμα - και ένα added bonus είναι πως αποτελούν το τέλειο στιλ για τη δεύτερη ή τρίτη μέρα μετά το λούσιμο. Μια πλεξούδα βοηθάει να κρύψετε τυχόν λιπαρότητα, ενώ δίνει στα μαλλιά σας μια δομημένη και πιο elaborate εμφάνιση.

How to:

Ανάλογα με την προτίμηση σας, δημιουργήστε μια μεσαία ή πλαϊνή χωρίστρα στα μαλλιά [και] απλώστε μια μικρή ποσότητα τζελ εστιάζοντας στις ρίζες και στο μήκος των μαλλιών. 

Αφού βουρτσίσετε τα μαλλιά σας  χωρίσετε σε τρία ίσα τμήματα και να αρχίσετε να φτιάχνετε την πλεξούδα. Μόλις τελειώσετε, ολοκληρώστε την εμφάνιση με μια ελαφριά ποσότητα λακ για να κρατήσετε τα πάντα στη θέση τους. Για να δημιουργήσετε μια χαλαρή εμφάνιση, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τραβήξετε απαλά τις πλευρές της πλεξούδας για να τη χαλαρώσετε.

Πότε είναι ώρα να λουστείτε

Ενώ οι μέρες με λιπαρά μαλλιά είναι πραγματικά η καλύτερη στιγμή για να πειραματιστείτε με μοναδικά updos και slicked-back υφές, μερικές φορές, απλά πρέπει να τα παρατήσετε και να καθαρίσετε καλά τα μαλλιά σας.

Αν παρατηρήσετε, ένα από τα παρακάτω, ήρθε η ώρα για ένα everything shower!

  1. Φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής: Η φαγούρα στο scalp σας μπορεί να υποδηλώνει υπερβολική συσσώρευση λιπαρών ουσιών.
  2. Συσσώρευση προϊόντων styling: Τα φυσικά έλαια δεν συσσωρεύονται μόνο στο τριχωτό της κεφαλής σας μεταξύ των ημερών πλύσης. Τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε παραμένουν επίσης.
  3. Ανεπιθύμητοι κόμποι: Άλλο ένα σημάδι ότι ίσως ήρθε η ώρα να λούσετε τα μαλλιά σας είναι οι ανεξέλεγκτοι κόμποι.