fbpixel

Search icon
Search
Everything Shower: Η τελετουργία αυτοφροντίδας που έγινε παγκόσμια τάση
WELLNESS

Everything Shower: Η τελετουργία αυτοφροντίδας που έγινε παγκόσμια τάση

Πρακτικές που μπορεί να μας φαινόντουσαν δεδομένες αναθεωρούν το σκηνικό της περιποίησής μας


Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν η ημέρα σας φτάνει στο τέλος της και επιθυμείτε να χαλαρώσετε; Ένα ζεστό ντους αποτελεί τον κατάλληλο σύμμαχο για να χαλαρώσουν οι αισθήσεις μας, να πέσουν οι ρυθμοί και το σώμα μας να προετοιμαστεί για έναν ήρεμο και γαλήνιο βραδινό ύπνο. Πολλές φορές, λόγω της έντονης καθημερινότητας και των μηχανικών κινήσεων, τις οποίες έχουμε συνηθίσει να ακολουθούμε, ξεχνάμε να παρατηρήσουμε βαθιά τη διαδικασία της συγκεκριμένης περιποίησης προς το σώμα μας. Όλα γίνονται γρήγορα, χωρίς να αντιμετωπιστούν ως μέρη μιας ιεροτελεστίας. Η φιλοσοφία του Everything Shower κατακτά όλο και περισσότερους θερμούς λάτρεις ανά τον κόσμο, θυμίζοντας σε όλους μας πόσο σημαντική είναι η κάθε λεπτομέρεια όσον αφορά τη σχέση μας με τον εαυτό μας. 

Πρακτικές που μπορεί να μας φαινόντουσαν δεδομένες αναθεωρούν το σκηνικό της περιποίησής μας, δομώντας την ολιστική αισθητηριακή προσέγγιση του Εverything Shower....

Βελτιώνοντας την ψυχική υγεία 

shutterstock-1723568596.jpg


Ένα "Everything Shower" δεν αφορά απλώς το πλύσιμο. Περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά από πρακτικές αυτοφροντίδας, από το να απλώσετε μια παχιά, βαθιά μαλακτική μάσκα μαλλιών και να χρησιμοποιήσετε ένα πολυτελές καθαριστικό στο δέρμα σας, μέχρι το ξύρισμα και την απολέπιση από την κορυφή ως τα νύχια. Οι υποστηρικτές λένε ότι τα "Everything Showers" μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του στρες, να βελτιώσουν τη διάθεση και να μειώσουν το άγχος. Όλοι γνωρίζουμε πως η σχέση ανάμεσα στην κακή προσωπική υγιεινή και σε συμπτώματα διαταραχών άγχους ή θλίψης διακρίνονται από μια στενή σχέση. 

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του "Everything Shower" είναι ότι είναι προσιτό για τους περισσότερους από εμάς. Το να κάνετε ένα μακρύ ντους και να ξεπλύνετε το άγχος της ημέρας αποτελεί ήδη τακτικό μέρος της ρουτίνας πολλών ανθρώπων, οπότε είναι μια εύκολη τελετουργία για να την προσαρμόσετε ή να την προσθέσετε.Όπως συμβουλεύουν πολλοί σύμβουλοι ψυχικής υγείας, αλλά και ψυχοθεραπευτές, είναι σημαντικό να μην υποτιμούμε τα αγγίγματα, καθώς με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνουμε την παραγωγή σημαντικών ορμονών, οι οποίες εμπλέκονται στο να μας κάνουν να νιώθουμε καλά.

Η custom-made τελετουργία

shutterstock-2112526793.jpg


Είναι απαραίτητο να εντάξουμε τις συγκεκριμένες πρακτικές στην καθημερινότητά μας, όμως με τρόπους, οι οποίοι θα μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς, ήρεμοι και άνετοι. Θυμόμαστε ξανά να μην τις αντιμετωπίζουμε ως υποχρεώσεις, τις οποίες έχουμε να εκτελέσουμε, γιατί έτσι έχει τον κίνδυνο να μετατραπεί σε αντιπαραγωγική. Μια ωραία ιδέα είναι να χωρίσουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία σε τρεις φάσεις: πριν το ντους, κατά τη διάρκειά του και μετά. Στην πρώτη φάση είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε μια τελετουργία που μας ηρεμεί, όπως είναι η αρωματοθεραπεία ή η απόλαυση μιας playlist, η οποία πάντα ταξιδεύει τις σκέψεις μας σε όμορφα μέρη και μας γαληνεύει. Στο επόμενο βήμα, κατά τη διάρκεια δηλαδή του ντους, οι δύο λέξεις κλειδιά είναι η απολέπιση του σώματος και το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Και τα δύο αυτά εργαλεία καταφέρνουν να χαρίσουν την ιδανική θρέψη και ενυδάτωση στον οργανισμό μας και φυσικά συντελούν στην εξασφάλιση της χαλάρωσης, την οποία αναζητούμε. Αφού έχουμε ολοκληρώσει με όλα τα βήματα, είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τον "κύκλο" της ολιστικής αυτής θεραπείας αυτοφροντίδας, προσφέροντας στους εαυτούς μας ένα ζεστό ρόφημα, το οποίο ανακουφίζει το σώμα μας και αποβάλει κάθε ίχνος έντασης, το οποίο μπορεί να έχει απομείνει, ή διαβάζοντας ένα βιβλίο που μας ξεκουράζει και μας συντροφεύει με αισιόδοξα μηνύματα, κατάλληλα για το τέλος της ημέρας μας.


Stay focus on your inner peace!