fbpixel

Search icon
Search
Γνώση με τη «σφραγίδα» της φύσης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, που εδώ και 119 χρόνια πρωτοστατεί στον χώρο της παιδείας
MAGAZINE

Γνώση με τη «σφραγίδα» της φύσης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, που εδώ και 119 χρόνια πρωτοστατεί στον χώρο της παιδείας

Μια μακρόχρονη ιστορία εκπαίδευσης!


Από το 1904, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή γράφει μία επιτυχημένη ιστορία στον τομέα της εκπαίδευσης, παρέχοντας γνώση σε παιδιά ηλικίας τριών έως νεαρούς… 80 ετών. Εδώ, η βιωματική περιβαλλοντική μάθηση οδηγεί στη δημιουργία υπεύθυνων πολιτών κι έχει συμβάλει αποφασιστικά στην εμπέδωση της αναγκαιότητας της εκπαίδευσης για επαγγελματίες του αγροδιατροφικού τομέα. Στις καταπράσινες εγκαταστάσεις της λειτουργούν: Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, Επαγγελματικό Λύκειο, I.ΙΕΚ, το τριτοβάθμιο Perrotis College, ενώ παρέχεται συμβουλευτική και κατάρτιση ενηλίκων.

Perrotis College

Με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στην αγγλική γλώσσα στους κλάδους της Γεωπονίας, του Περιβάλλοντος και των Επιστημών Ζωής, φέρει πλέον την πιστοποίηση του εξαιρετικά σημαντικού Οργανισμού των Η.Π.Α. “New England Commission of Higher Education – NECHE”, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και εξασφαλίζοντας ένα εξαιρετικό επαγγελματικό μέλλον για τους σπουδαστές του. Η φοίτηση στο Perrotis College είναι τετραετής και τα πτυχία του αναγνωρίζονται στις Η.Π.Α., ενώ, παράλληλα, υποδέχεται και προσφέρει μαθήματα σε φοιτητές αμερικανικών πανεπιστημίων.

1d6a8411.jpg

Αμερικανικά πρότυπα

Οι δεσμοί της Σχολής με τις Η.Π.Α. ενισχύονται και μέσω του προγράμματος “Study USA”, που προσφέρεται στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο για μαθητές που επιθυμούν να σπουδάσουν σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Tα τελευταία 11 χρόνια, 86 μαθητές εξασφάλισαν υποτροφία σε διακεκριμένα πανεπιστήμια των Η.Π.Α., όπως Yale, Brown, Princeton κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μη Κερδοσκοπικός Εκπαιδευτικός Οργανισμός διαθέτει ένα εκτενές πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής βοήθειας στο πλαίσιο της αποστολής του, υποστηρίζοντας την ακαδημαϊκή εξέλιξη και επαγγελματική κατάρτιση χιλιάδων νέων.

perrotis-college-lab.jpg

Εκπαιδευτικοί πυλώνες

Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, το πρόγραμμα και οι εξωσχολικές δραστηριότητες βασίζονται σε επιτυχημένα μοντέλα σχολείων της Αμερικής. Ένα σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης αφορά στο “STEM” (Science, Technology, Engineering and Mathematics) και την Αγγλική Γλώσσα, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα αειφορίας. Ταυτόχρονα, συνδυάζει δυναμικά θεωρία και πράξη. Σήμερα, συνεχίζει το έργο της, με βαθιά πίστη ότι η πραγματική εκπαίδευση μεταμορφώνει τον κόσμο.

Info

Μαρίνου Αντύπα 54, Θέρμη Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310 492700

afs.edu.gr

Facebook: Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Instagram: @americanfarmschool

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ IOYNIOY 2023