fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίζετε ότι η κάνναβη είναι το νέο hot συστατικό στην περιποίηση;
FACE & BODY

Γνωρίζετε ότι η κάνναβη είναι το νέο hot συστατικό στην περιποίηση;

Μάθετε για τα οφέλη της


Παρεξηγημένη, πολυσυζητημένη και κάπως περιθωριακή η κάνναβη έχει προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων. Η παγκόσμια κοινότητα του beauty εστιάζει στα αλλιώτικά της. Στη δράση, στο αποτέλεσμα και στην αίσθηση που χαρίζει στην επιδερμίδα.

Εταιρείες ομορφιάς την προσθέτουν στα εργαστήριά τους και επιστήμονες παρατηρούν με μεγάλο ενδιαφέρον τον τρόπο που συμπεριφέρεται όταν εισχωρεί περίτεχνα σε συνθέσεις καλλυντικών!

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η παγκόσμια αγορά των καλλυντικών ζουμάρει στα προϊόντα που περιέχουν έλαιο κάνναβης και υπολογίζεται ότι αγγίζουν αυτή τη στιγμή τα 580 εκατομμύρια δολάρια περίπου, ενώ λέγεται ότι μέχρι το 2025 θα φτάσει τα $1,7 δις!

shutterstock-765380254.jpg


Είναι πολλά τα οφέλη της κάνναβης στην επιδερμίδα

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το έλαιο σπόρων κάνναβης, που εισχωρεί σε όλο και περισσότερες σε καλλυντικές συνθέσεις έχει εξαιρετικά οφέλη στην επιδερμίδα.

Ενυδατώνει και προστατεύει

Είναι το μοναδικό έλαιο που περιέχει λινολενικό οξύ κι αυτό του δίνει μια υπεροχή στον τρόπο που συγκρατεί την υγρασία στην επιδερμίδα, ενώ επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το σπάνιο λιπαρό οξύ λειτουργεί σαν φυσικό αντηλιακό φίλτρο.

shutterstock-1779995837.jpg


Επανορθώνει και καταπραϋνει

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα 3, 6 και 9 λιπαρά οξέα, συμβάλλει άμεσα κι αποτελεσματικά στην επανόρθωση του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας, ενώ καταπραϋνει και τους ερεθισμούς (καθώς αυτά τα λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση).

Γνωρίστε περισσότερα για οφέλη της κάνναβης στην περιποίηση, αλλά και περισσότερα θέματα ομορφιάς & ευεξίας στο Beauty Diaries.