fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίστε τον αέρα σύγχρονης άνεσης που αποπνέει μια minimal κατοικία στο Κίεβο
INTERIORS

Γνωρίστε τον αέρα σύγχρονης άνεσης που αποπνέει μια minimal κατοικία στο Κίεβο

Στην ιστορική περιοχή Golden Gates η αίσθηση της ζεστής υλικότητας έχει τον πρώτο λόγο


Μια συνεργασία, που σίγουρα χάρισε ιδιαίτερες εμπνεύσεις στα δύο κεντρικά της μέλη. Η Ουκρανή αρχιτέκτονας, Yevheniia Dubrovska, ένωσε τις δυνάμεις της με τον ξεχωριστό της πελάτη, έναν Αμερικανό συλλέκτη έργων τέχνης, δημιουργώντας από κοινού μια μοντέρνα, minimal κατοικία με κεντρικό σύνθημα τη «ζεστή υλικότητα». Μεταφερόμαστε, λοιπόν, στην πόλη του Κιέβου και στην ιστορική περιοχή Golden Gates, όπου θα μάθουμε πολλά περισσότερα για την αισθητική φιλοσοφία του συγκεκριμένου apartment.

Time to create 

zdlcwiyiwdmgwupu7dtukq-768-80jpg-1.webp
Βασικός στόχος της Dubrovska ήταν να διατηρήσει μια συναισθηματική ισορροπία, στοιχείο που επιτεύχθηκε, χάρη στις χαρακτηριστικές της τολμηρές πινελιές, αλλά και στη συνειδητή απουσία αμιγώς καινοτόμων pieces. Θέλησε να διαμορφώσει με τέτοιον τρόπο τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού, ώστε να μοιάζει σαν να υπήρχε πριν από είκοσι χρόνια. 

Τα στοιχεία, στα οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ήταν η απλότητα, η αξιοποίηση των σπάνιων αντικειμένων της collection του ιδιοκτήτη, αλλά και η στήριξη του σχεδιασμού σε μεγάλες κλίμακες. Με την τοποθέτηση σύγχρονων υλικών, ήρθε ακόμη πιο κοντά στην τελική εικόνα που είχε οργανώσει. Ο ουκρανικός γρανίτης, κύριο δομικό συστατικό της τραπεζαρίας στον χώρο της κουζίνας, αλλά στα περβάζια των παραθύρων, ολοκλήρωσε με επιτυχία το αρχικό της πλάνο, καθώς συνδυάζει σε απόλυτη αρμονία τον σεβασμό στην παράδοση μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση.

The minimal twist

sn5fmk8sgs7s5ztnrm4gwp-768-80jpg.webp
Ακόμη ένα υλικό, το οποίο συνέβαλε με τον δικό του eclectic τρόπο στην "simple but updated" ταυτότητα του διαμερίσματος ήταν το μάρμαρο, το οποίο έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο ειδικά στον χώρο του μπάνιου. Ένα λευκό luxurious σύμπαν συνθέτει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ξεκούραση. Το αρχιτεκτονικό του «ραντεβού» με το ξύλο έχει καταφέρει να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την αισθητική του σπιτιού, φροντίζοντας, ταυτόχρονα για μοναδικές ευκαιρίες για έξυπνο καμουφλάζ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον ίδιο χώρο, είναι ο κινητός καθρέφτης, ο οποίος έχει κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρει την κατάλληλη ιδιωτικότητα, όταν ρυθμίζεται από το παράθυρο. 

The interesting combination

llqm3horumsp4paned8cdq-768-80jpg.webp

Η Dubrovska δεν άφησε την έντονα καλλιτεχνική της διάθεση έξω από τη διαδικασία. Εμπλούτισε τους χώρους με ξεχωριστές πινελιές χρώματος, καλούπια και σχήματα αψίδων. Περπατώντας κανείς στον κεντρικό διάδρομο, εντοπίζει υπέροχα έργα τέχνης, χαριτωμένα χειροποίητα κομψοτεχνήματα που μαρτυρούν την τοπική παράδοση και αφηγούνται τις δικές τους μοναδικές ιστορίες στους προσκεκλημένους. Πρωταγωνιστής είναι η μπλε χρωματική παλέτα, δίνοντας έναν αέρα επιβλητικότητας, στη διαδρομή που συνδέει τους ιδιωτικούς και τους κοινόχρηστους χώρους. Η συνύπαρξη όλων αυτών των αντιθετικών στοιχείων, για ακόμη μια φορά, συντελεί σε μια άκρως ενδιαφέρουσα κατοικία, που έχει καταφέρει να μεταδίδει τον ξεχωριστό χαρακτήρα της «ζεστής υλικότητας» με την κατάλληλη δόση διακριτικότητας, αλλά και έντασης στα σημεία που χρειάζεται.  

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!

Source: Wallpaper

Photo creadits: Yevhenii Avramenko